Powered by Renault

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ RENAULT SPORT F1 ΤΟ 2012

ΕΚΤΥΠΩΣΗΑΠΟΣΤΟΛΗ
Η συνεργασία Red Bull Racing-Renault ξεκίνησε το 2007, και έμελλε να γίνει ένας από τους πλέον επιτυχημένους συνδυασμούς κινητήρα-πλαισίου στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, έχοντας στην τροπαιοθήκη της μέχρι σήμερα 27 πρώτες θέσεις, 38 pole positions και τις διπλές κατακτήσεις των Παγκόσμιων τίτλων για τα πρωταθλήματα Κατασκευαστών & Οδηγών το 2010 και 2011. Η Red Bull Racing και η Renault Sport F1 ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια του Ιταλικού Grand Prix του 2011, την συνέχιση της συνεργασίας τους για ακόμη 5 χρόνια.
  
Οι δύο ομάδες θα συνεργαστούν μέχρι το 2016, στο πλαίσιο εξέλιξης από κοινού, νέων τεχνολογιών με γνώμονα τους νέους κανονισμούς για τους κινητήρες που πρόκειται να εφαρμοστούν από το 2014. 
Η Renault έχει μια μακρά και γόνιμη συνεργασία με την ομάδα του Enstone. Η συνεργασία αυτή χρονολογείται από τις αρχές του 1995 όπου η Renault προμήθευε τους αγωνιστικούς κινητήρες στην ομάδα της Benetton, όταν στο τιμόνι των μονοθεσίων της βρισκόταν ο Michael Schumacher. Από την πρώτη κιόλας χρονιά της συνεργασίας, ο Schumacher στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής Οδηγών ενώ η ομάδα κατακτά τον αντίστοιχο τίτλο στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. Μετά την απόσυρση σαν επίσημος προμηθευτής κινητήρων στο τέλος του 1997, η Renault επέστρεψε στο προσκήνιο στο Enstone το 2002, αναλαμβάνοντας τα ηνία της Benetton, και δημιουργώντας την επίσημη αγωνιστική ομάδα Renault F1.
Οι εγκαταστάσεις του Enstone στην Αγγλία, έγιναν το κέντρο των δραστηριοτήτων για το σασί, ενώ εκείνες στο Viry-Châtillon εξακολούθησαν να είναι το νευραλγικό κέντρο στον τομέα της κατασκευής και εξέλιξης των κινητήρων. Με τα χρώματα της Renault, η ομάδα επανεμφανίστηκε ως κυρίαρχη δύναμη, γεγονός ποτυ επιβεβαιώθηκε απόλυτα με τον Fernando Alonso, ο οποίος κέρδισε δύο συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους το 2005 και το 2006. Η απόφαση να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στην αποκλειστική προμήθεια κινητήρων για τη F1, οδήγησε τη Renault στην πώληση του μειοψηφικού πακέτου των μετοχών της στην Genii Capital, το 2009, και στην συνέχεια στα τέλη του 2010, την πώληση και των υπόλοιπων μετοχών της στο συγκεκριμένο όμιλο με έδρα το Λουξεμβούργο.
Το 2012 φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ιστορικό δίδυμο Williams-Renault, μια συνεργασία που χρονολογείται από το 1989 και είναι συνυφασμένη με πολλές επιτυχίες. Η αρχή έγινε με τον Nigel Mansell που εξασφάλισε την κυριαρχία του δίδυμου στο Πρωτάθλημα του 1992, και συνεχίστηκε με τον Alain Prost που κατέκτησε τον τίτλο το 1993. Η συνέχεια δόθηκε με τους Damon Hill και Jacques Villeneuve οι οποίοι κατάκτησαν τον τίτλο στο Πρωτάθλημα των Οδηγών το 1996 και 1997, με τους αντίστοιχους τίτλους των κατασκευαστών να απονέμονται στην ομάδα για τα Πρωταθλήματα του 1994, 1996 και 1997 πριν την αποχώρηση της εργοστασιακής ομάδας της Renault από τη F1.


Στη διάρκεια των 9 χρόνων αυτής της συνεργασίας, το δίδυμο βρέθηκε 63 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατέκτησε 4 φορές τον τίτλο των Οδηγών και 5 φορές τον αντίστοιχο του πρωταθλήματος των Κατασκευαστών. Η εταιρική αυτή συνεργασία αναβίωσε το 2012.
Η Αγλλο-Μαλαισιανών συμφερόντων ομάδα ιδρύθηκε το 2011, και η 2η σεζόν συμμετοχής της στο πρωτάθλημα, ξεκίνησε με βάση τον κινητήρα Renault RS27. Κατά τη διάρκεια του έτους, η εταιρική αυτή συνεργασία δείχνει σημεία σημαντικής προόδου με την ομάδα να φιγουράρει πλέον στις μεσαίες θέσεις του ‘grid’ από το δεύτερο μισό της σεζόν και μετά.

Σήμερα τα μονοθέσια εξοπλισμένα με το σύστημα KERS που εξελίχθηκε από κοινού από τις Red Bull & Renault, η συνεργασία αρχίζει πλέον να αποδίδει καρπούς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


TEOREN MOTORS Α.Ε.
Λ. Κηφισού 138-140
121 31 Περιστέρι, Αθήνα
Τηλ.: +30 210 5706860
Fax: +30 210 5759302
Email: renaultinfo@renault.gr

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Συμπληρώστε την κατάλληλη προσφώνηση
Συμπληρώστε το επώνυμό σας
Συμπληρώστε το όνομά σας
Συμπληρώστε την διεύθυνσή σας
Συμπληρώστε τον Τ.Κ. σας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Συμπληρώστε το e-mail σας
Συμπληρώστε τον αριθμό του τηλεφώνου σας

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ
Παρακαλούμε διατυπώστε το αίτημά σας

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στη Renault και την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Το αίτημα σας έχει αποσταλεί και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Αυτή τη στιγμή το μήνυμα σας δεν είναι δυνατόν να αποσταλεί. Παρακαλούμε δοκιμάστε αργότερα.


ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ TEST DRIVEΜΟΝΤΕΛΟ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Επιλέξτε το μοντέλο που σας ενδιαφέρει
Πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο
Επιλέξτε μια μελλοντική ημερομηνία που επιθυμείτε να κάνετε το Test Drive
Επιλέξτε μια μελλοντική ημερομηνία που επιθυμείτε

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Συμπληρώστε το επώνυμό σας
Συμπληρώστε το όνομά σας
Συμπληρώστε το e-mail σας
Συμπληρώστε τον αριθμό του τηλεφώνου σας


Επιλέξτε περιοχή

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στη Renault και την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Το αίτημα σας έχει αποσταλεί και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Αυτή τη στιγμή το μήνυμα σας δεν είναι δυνατόν να αποσταλεί. Παρακαλούμε δοκιμάστε αργότερα.