Περιβάλλον

Renault και περιβάλλον


ΕΚΤΥΠΩΣΗΑΠΟΣΤΟΛΗ

Renault eco²

Αυστηροποίηση των κριτηρίων οικολογικής πιστοποίησης eco² 


3 είναι τα βασικά κριτήρια που πληρούν τα μοντέλα που πιστοποιούνται με την οικολογική ταυτότητα Renault eco² : Παραγωγή, εκπομπές CO₂, και ανακύκλωση. Το 2011, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω θεσπίζοντας αυστηρότερες προδιαγραφές σε ότι αφορά τα 3 παραπάνω κριτήρια πιστοποίησης των αυτοκινήτων της.


Τα κριτήρια Renault eco²

Η οικολογική πιστοποίηση Renault eco² πρωτοπαρουσιάστηκε το Μάιο του 2007 με στόχο το σχεδιασμό και την εξέλιξη μοντέλων περισσότερο οικονομικών και φιλικών προς το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της διάθεσης για διάλογο με τους πελάτες της Renault σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την εταιρεία σε κάθε φάση της ζωής του οχήματος. Τα οχήματα με πιστοποίηση Renault eco² ανταποκρίνονται σε 3 οικολογικά κριτήρια που εστιάζονται στις μεθόδους παραγωγής, στις εκπομπές του CO2 κατά την χρήση στο δρόμο, και στις δυνατότητες ανακύκλωσης.  Το 2011, η Renault αναθεώρησε αυτή την πολιτική αυστηροποιώντας  τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί ένα όχημά της για να πιστοποιηθεί με την συγκεκριμένη ταυτότητα.

Παραγωγή : εργοστάσια πιστοποιημένα με ISO 14001


Όλα τα μοντέλα που διαθέτουν πιστοποίηση Renault eco² κατασκευάζονται σε εργοστάσια πιστοποιημένα με ISO 14001. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αναγνωρίζει τις προόδους που πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο κατασκευής με σκοπό τον περιορισμό της κατανάλωση νερού και ενέργειας, της διαχείρισης αποβλήτων, τις εκπομπές ρυπογόνων ουσιών στο περιβάλλον, καθώς και το επίπεδο θορύβου.


Χρήση και κυκλοφορία : εκπομπές CO2 κάτω από το όριο των 120γρ/χλμ.


Όλα τα μοντέλα που διαθέτουν πιστοποίηση Renault eco² εκπέμπουν CO2 λιγότερο από 120γρ/χλμ. σύμφωνα με τα πρότυπα του κύκλου NEDC. Ορισμένα από τα μοντέλα στη γκάμα των πιστοποιημένων με Renault eco² έχουν επίσης και τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με βιο-καύσιμα (καύσιμα με φυτική βάση). Τέλος κύκλου ζωής : πάνω από το 7% των πλαστικών μερών προέρχεται από ανακύκλωση


Ένα αυτοκίνητο πιστοποιημένο με Renault eco² θα πρέπει να αποτελείται από ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό τουλάχιστον 7%.  Θα πρέπει επίσης να έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το 95% του συνόλου των μερών του να μπορεί να ανακτηθεί στο τέλος της ζωής του, δηλαδή αυτά τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκε να μπορούν να ξεκινήσουν μια δεύτερη ζωή.


Η γέννηση του "ηλεκτρικού οχήματος"

Για τη Renault, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί την αληθινή λύση στο πρόβλημα της προστασίας του περιβάλλοντος ως τα σήμερα. Οι πολυάριθμες τεχνολογικές καινοτομίες δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να μπορεί να προσφέρει σήμερα μία ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων μαζικής παραγωγής σε πραγματικά προσιτές τιμές. Από το 2011, η Renault μπαίνει δυναμικά στην κούρσα των οχημάτων μηδενικών εκπομπών (Z.E.) ρίχνοντας στην αγορά μοντέλα όπως το Fluence Z.E., το Kangoo Z.E. αλλά και τα Twizy και ZOE.

Δείτε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


TEOREN MOTORS Α.Ε.
Λ. Κηφισού 138-140
121 31 Περιστέρι, Αθήνα
Τηλ.: +30 210 5706860
Fax: +30 210 5759302
Email: renaultinfo@renault.gr

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Συμπληρώστε την κατάλληλη προσφώνηση
Συμπληρώστε το επώνυμό σας
Συμπληρώστε το όνομά σας
Συμπληρώστε την διεύθυνσή σας
Συμπληρώστε τον Τ.Κ. σας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Συμπληρώστε το e-mail σας
Συμπληρώστε τον αριθμό του τηλεφώνου σας

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ
Παρακαλούμε διατυπώστε το αίτημά σας

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στη Renault και την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Το αίτημα σας έχει αποσταλεί και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Αυτή τη στιγμή το μήνυμα σας δεν είναι δυνατόν να αποσταλεί. Παρακαλούμε δοκιμάστε αργότερα.


ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ TEST DRIVEΜΟΝΤΕΛΟ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Επιλέξτε το μοντέλο που σας ενδιαφέρει
Πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο
Επιλέξτε μια μελλοντική ημερομηνία που επιθυμείτε να κάνετε το Test Drive
Επιλέξτε μια μελλοντική ημερομηνία που επιθυμείτε

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Συμπληρώστε το επώνυμό σας
Συμπληρώστε το όνομά σας
Συμπληρώστε το e-mail σας
Συμπληρώστε τον αριθμό του τηλεφώνου σας


Επιλέξτε περιοχή

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στη Renault και την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Το αίτημα σας έχει αποσταλεί και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Αυτή τη στιγμή το μήνυμα σας δεν είναι δυνατόν να αποσταλεί. Παρακαλούμε δοκιμάστε αργότερα.