Συχνές ερωτήσεις (F.A.Q)

Συχνές ερωτήσεις (F.A.Q)


ΕΚΤΥΠΩΣΗΑΠΟΣΤΟΛΗ

Επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα την αυτονομία του αυτοκινήτου;


Οι διάφοροι ηλεκτρονικοί μηχανισμοί έχουν επίπτωση στην αυτονομία του Renault Z.E., σε πολύ μικρότερο όμως βαθμό σε σχέση με τους 4 θεμελιώδεις παράγοντες που επηρεάζουν κυρίως την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου : η τυπολογία της κάθε διαδρομής, η ταχύτητα, η χρήση του κλιματισμού, και το στυλ οδήγησης.

Υπάρχει επίπεδο εκπομπών CO2;


Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται ως οχήματα μηδενικών ρύπων, το επίπεδο δηλαδή των εκπομπών CO2 είναι μηδενικό. Στην περίπτωση που εξεταστούν συνολικά οι εκπομπές του CO2 με γνώμονα την κυκλοφορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τότε για κάθε Fluence Z.E. ο αριθμός αυτός είναι 62g/km (αριθμός που υπολογίζεται βάσει της συνολικής ηλεκτρικής παραγωγής και των εκπομπών του CO2 σε Πανευρωπαϊκή κλίμακα). Συγκριτικά αναφέρεται ότι ο αντίστοιχος αριθμός για ένα υβριδικό όχημα, είναι κατά μέσο όρο 89 g/km.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των συσσωρευτών ιόντων λιθίου;


Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Renault εφοδιάζονται με πανίσχυρους και αποτελεσματικούς συσσωρευτές ιόντων λιθίου. Η τεχνολογία των συσσωρευτών ιόντων λιθίου αντιπροσωπεύει σήμερα ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε αυτόν τον τομέα στην αγορά : η ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας δίνει τη δυνατότητα απόδοσης του καλύτερου λόγου Wh ανά kg, με αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή αυτονομία. Η επαναφόρτιση γίνεται χωρίς περιορισμούς, ενώ υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να αδειάσει τελείως η μπαταρία.
Οι συσσωρευτές και τα στοιχεία τους, αφαιρούνται από κάθε μοντέλο Renault Z.E. και οδηγούνται στην ανακύκλωση στο τέλος της ζωής τους.

Κατά πόσο είναι πραγματικά οικονομικό ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;


Στη Γαλλία με το κόστος για μία πλήρη φόρτιση των μπαταριών να μην υπερβαίνει τα 2€, η οικονομία είναι ολοφάνερη. Η κατανάλωση ρεύματος μαζί με το κόστος μίσθωσης των μπαταριών, αντιπροσωπεύει ένα κόστος σαφώς χαμηλότερο ανά χιλιόμετρο σε σχέση με εκείνο ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και όσο περισσότερο κινείστε τόσο μεγαλύτερη είναι εξοικονόμηση χρημάτων.

Μπορεί πραγματικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να αλλάξει τον τρόπο ζωής μας;


Ναι, όπως ακριβώς και το περιβάλλον ! Καθαρά και αθόρυβα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση πιο ευχάριστων συνθηκών διαβίωσης. Διεκδικήστε μια καλύτερη ποιότητα ζωής : ξεχάστε τις συχνές επισκέψεις στο βενζινάδικο. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γεμίζουν με καύσιμο όταν βρίσκονται σταθμευμένα.

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα αληθινό αυτοκίνητο;Κάθε μοντέλο της γκάμας Renault Z.E. ενσωματώνει πολυάριθμα συστήματα και τεχνολογίες που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την αυτονομία του. Επιπλέον, σας παρέχεται η δυνατότητα να ελέγξετε την αυτονομία ανάλογα με την απόσταση με τη βοήθεια του συστήματος My Z.E. Connect : όπου κι αν βρίσκεστε, μπορείτε να δείτε το πραγματικό επίπεδο φόρτισης και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του δικού σας Renault ZE, την τάση φόρτισης ή το ιστορικό προηγούμενων φορτίσεων. Και τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η αυτονομία του δικού σας Renault Z.E. επηρεάζεται άμεσα από το στυλ της οδήγησής σας.

Μερικές συμβουλές βελτίωσης της αυτονομίας:

•  Περιορίστε την ταχύτητα και τις απότομες επιταχύνσεις
•  Υιοθετήστε ένα ήρεμο και χαλαρό τρόπο οδήγησης
•  Προσπαθήστε να διατηρείτε όσο το δυνατόν σταθερή ταχύτητα : ρυθμίστε την ταχύτητα κίνησης αποφεύγοντας τις απότομες επιταχύνσεις
•  Ενεργείτε προληπτικά
•  Εκμεταλλευθείτε το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη φάση της επιβράδυνσης : όταν πρόκειται να σταματήσετε, αφήστε πρώτα το γκάζι και αφήστε το αυτοκίνητο να "ρολάρει" επιβραδύνοντας προοδευτικά μέχρι να ακινητοποιηθεί τελείως.
Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Renault δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


TEOREN MOTORS Α.Ε.
Λ. Κηφισού 138-140
121 31 Περιστέρι, Αθήνα
Τηλ.: +30 210 5706860
Fax: +30 210 5759302
Email: renaultinfo@renault.gr

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Συμπληρώστε την κατάλληλη προσφώνηση
Συμπληρώστε το επώνυμό σας
Συμπληρώστε το όνομά σας
Συμπληρώστε την διεύθυνσή σας
Συμπληρώστε τον Τ.Κ. σας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Συμπληρώστε το e-mail σας
Συμπληρώστε τον αριθμό του τηλεφώνου σας

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ
Παρακαλούμε διατυπώστε το αίτημά σας

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στη Renault και την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Το αίτημα σας έχει αποσταλεί και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Αυτή τη στιγμή το μήνυμα σας δεν είναι δυνατόν να αποσταλεί. Παρακαλούμε δοκιμάστε αργότερα.


ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ TEST DRIVEΜΟΝΤΕΛΟ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Επιλέξτε το μοντέλο που σας ενδιαφέρει
Πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο
Επιλέξτε μια μελλοντική ημερομηνία που επιθυμείτε να κάνετε το Test Drive
Επιλέξτε μια μελλοντική ημερομηνία που επιθυμείτε

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Συμπληρώστε το επώνυμό σας
Συμπληρώστε το όνομά σας
Συμπληρώστε το e-mail σας
Συμπληρώστε τον αριθμό του τηλεφώνου σας


Επιλέξτε περιοχή

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στη Renault και την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Το αίτημα σας έχει αποσταλεί και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Αυτή τη στιγμή το μήνυμα σας δεν είναι δυνατόν να αποσταλεί. Παρακαλούμε δοκιμάστε αργότερα.