Renault CLIO VAN

Εξοπλισμός και τεχνολογία

Τεχνολογία & ασφάλεια

Τεχνολογία & ασφάλεια

Το CLIO VAN διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό του μία πλούσια γκάμα τεχνολογικών χαρακτηριστικών. Εφοδιασμένο με air-condition, ηλεκτρικά παράθυρα / καθρέπτες, Cruise Control με Speed Limiter, το CLIO VAN μετατρέπει τις μετακινήσεις σας σε μια πραγματική απόλαυση. Παράλληλα το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESP) νέας γενιάς, το ABS με Brake Assist το σύστημα ASR και το Hill Assist (σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε δρόμους με κλίση) διασφαλίζουν τα καλύτερα δυνατά επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Επιπλέον, σε επίπεδο παθητικής ασφάλειας το CLIO VAN είναι άψογα θωρακισμένο: η ενισχυμένη δομή του αμαξώματος, οι μετωπικοί αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, οι πλευρικοί εμπρός αερόσακοι για προστασία κεφαλιού-θώρακα, ο αισθητήρας πίεσης για την ανίχνευση επικείμενης σύγκρουσης, οι ζώνες ασφαλείας οδηγού-συνοδηγού με προεντατήρες και περιοριστές ισχύος, η ηχητική και οπτική ειδοποίηση πρόσδεσης της ζώνης ασφαλείας του οδηγού και του συνοδηγού (SBR), τα προσκέφαλα με σύστημα αποφυγής τραυματισμού αυχένα (anti-whiplash), τα καθίσματα με σύστημα αντιβύθισης (τεχνολογία Fix4sure) που εμποδίζει την ολίσθηση των επιβατών κάτω από τη ζώνη σε περίπτωση σύγκρουσης και τα ακάλυπτα τζάμια που επιτρέπουν να οδηγείτε με ασφάλεια καθώς δεν υπάρχουν τυφλά σημεία όπως σε ένα φορτηγό ολοκληρώνουν την ομπρέλα προστασίας που σας παρέχει το CLIO VAN.

Τεχνολογική υπεροχή

To νέο Renault CLIO VAN διατίθεται με δυο κινητήρες diesel που καταφέρνουν να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία τους προσφέροντας οικονομία, άνεση και οδηγική απόλαυση. Ο κινητήρας 1.5 dCi 75hp είναι ιδιαίτερα ελαστικός και κρίνεται ιδανικός για την καθημερινή απαιτητική χρήση του σύγχρονου επαγγελματία. Ο νέος κινητήρας Energy dCi 90hp προσφέρει δυνατές ρεπρίζ από πολύ χαμηλές στροφές, αθόρυβη λειτουργία και κορυφαία οικονομία.

Με σημαντικά εφόδια όπως η τεχνογνωσία της Renault στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στη Formula 1 και 11 παγκόσμιους τίτλους, οι νέοι κινητήρες εκφράζουν την καινοτομία της μάρκας και την θέληση να απαντά δυναμικά στον ανταγωνισμό με τεχνολογίες όπως :
• Downsizing : μία τεχνική που αφορά στη μείωση της χωρητικότητας ενός κινητήρα με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης, χωρίς όμως καμία επίπτωση στις επιδόσεις χάρη στη χρήση της υπερτροφοδότησης.
• Θερμοδιαχείριση : το σύστημα αυτό εξοικονομεί κατά μέσο όρο 15% από το χρόνο τον οποίο χρειάζεται ο κινητήρας για να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας του, με αποτέλεσμα την άμεση ενεργοποίηση του καταλύτη και την μείωση των εκπομπών καυσαερίων.
• Stop & Start : Όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση, εξοικονομεί καύσιμο και προσφέρει άμεσο και αθόρυβο ξεκίνημα.
• Σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (ESM-Energy Smart Management) : το σύστημα αυτό ανακτά την κινητική ενέργεια που παράγεται από το αυτοκίνητο όταν επιβραδύνει ή φρενάρει μέσω του εναλλάκτη και την αποθηκεύει στη μπαταρία. Όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου που καταναλώνουν ενέργεια (θέρμανση, φωτισμός, ηχοσύστημα κλπ) φορτίζονται απευθείας από τη μπαταρία και έχουν χαμηλή επίπτωση στην κατανάλωση. Η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται για την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου.
• Ενεργές περσίδες : Βελτιστοποιούν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου προσαρμόζοντας τη ροή του αέρα που διαπερνάει το ψυγείο (πηγή αεροδυναμικής αντίστασης) ανάλογα με τις ανάγκες ψύξης του κινητήρα. Στην οδήγηση εντός πόλης ή σε δρόμο ευρείας κυκλοφορίας, το κλείσιμο των περσίδων διακόπτει τη ροή του αέρα, προς όφελος της κατανάλωσης.Άνεση

Βασισμένο στο Renault CLIO, ένα από τα πιο προηγμένα μοντέλα της κατηγορίας του, το CLIO VAN σας προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης και οδηγικής ευχαρίστησης. Στο εσωτερικό του θα βρείτε ένα κομψό, ποιοτικό και απόλυτα εργονομικό περιβάλλον που θα κάνει τις καθημερινές σας μετακινήσεις απολαυστικές. Πληθώρα ευκολιών όπως η θέση οδήγησης που ρυθμίζεται σύμφωνα με το σωματότυπό σας, οι ηλεκτρικοί θερμαινόμενοι καθρέπτες, η εργονομική κονσόλα και το ψηφιακό ταχύμετρο, διαμορφώνουν τις καλύτερες συνθήκες για το σύγχρονο επαγγελματία. Διαθέτει επίσης ηχοσύστημα με MP3, Bluetooth, θύρα USB και χειριστήρια στο τιμόνι, αλλά και σύστημα R&GO με βάση στήριξης για smartphone ή Tablet μέχρι 7''. Οι παραπάνω συσκευές με εγκατεστημένο το σχετικό App της Renault, προβάλλουν λειτουργίες του αυτοκινήτου, του τηλεφώνου, Multimedia, καθώς και πλοήγηση CoPilot.

Επιπλέον η έκδοση Business διαθέτει Media NAV EVO, ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7'' και πλοήγηση με φωνητικές εντολές στα Ελληνικά καθώς και προβολείς ομίχλης.

Κινητήρες


Έκδοση Business

Για τον σύγχρονο επαγγελματία

Με το νέο Renault CLIO Business, η Renault προσφέρει μια νέα, σύγχρονη οπτική στο επαγγελματικό αυτοκίνητο, όπου η πρακτικότητα και η αποδοτικότητα συνδυάζονται ιδανικά με το στυλ και τον πλούσιο εξοπλισμό.

Ολοκληρωμένο και με έναν απόλυτα πολυπρόσωπο χαρακτήρα, το νέο CLIO Business αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών που αναζητούν την πλεονεκτήματα ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου χωρίς να θυσιάζουν στο ελάχιστο την αισθητική και την άνεση που προσφέρει ένα επιβατικό.

Απόδοση με.. στυλ

Το σύστημα ECO2 σε πραγματικό χρόνο δίνει πληροφορίες για την κατανάλωση, αλλά και συμβουλές ώστε ο οδηγός να την ελαχιστοποιήσει . Με επίκεντρο τον αποδοτικό κινητήρα Diesel 1.5 dCi με τους 90 ίππους και το σύστημα ECO2, το CLIO Business προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και παράλληλα χαμηλό κόστος χρήσης τόσο χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (3,3 λίτρα/100χλμ.), όσο και το χαμηλό κόστος συντήρησης (service κάθε 30.000χλμ.).

Σύστημα πολυμέσων Media NAV Evo

Εφοδιασμένο με το εργοστασιακό σύστημα πολυμέσων Media NAV Evo με οθόνη αφής 7’’ και σύστημα πλοήγησης με 3D απεικόνιση που προτείνει τη βέλτιστη διαδρομή με φωνητικές οδηγίες στα Ελληνικά, το CLIO Business δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του με τον πλέον αποδοτικό τρόπο σε επίπεδο χρόνου μετακινήσεων.

Πακέτα εξατομίκευσης (Pack Look)

Προσφέροντας για πρώτη φορά σε επαγγελματικό όχημα εξοπλισμό και φινίρισμα που συναντά κανείς μόνο σε πλήρως εξοπλισμένες επιβατικές εκδόσεις μοντέλων, η Renault προχωρά ένα βήμα παραπέρα δίνοντας στον αγοραστή τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του CLIO Business επιλέγοντας τον εξοπλισμό, αλλά και αισθητικά στοιχεία (χρωματικούς συνδυασμούς, διακοσμητικές λεπτομέρειες, ζάντες ελαφρού κράματος, κτλ.) σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις και ανάγκες μέσα από μια σειρά προτάσεων και πακέτων εξατομίκευσης (Pack Look).

Εγγύηση

Έχοντας ως στόχο την καλύτερη δυνατή υποστήριξη προς τον επαγγελματία και εκφράζοντας ευαισθησία στα θέματα που τον απασχολούν, η Renault προσφέρει στο CLIO VAN, 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ή 100.000χλμ, ΧΩΡΙΣ περιορισμό χιλιομέτρων για τα πρώτα 2 χρόνια και 5 χρόνια οδική βοήθεια. Η πενταετής εγγύηση καλύπτει δωρεάν τα ανταλλακτικά και την εργασία για κάθε ενδεχόμενη επισκευή. Επιπλέον, τα 3 χρόνια εγγύηση βαφής και η 12ετής εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας, σας εξασφαλίζουν ξένοιαστες διαδρομές με το CLIO VAN.

5 αστέρια Euro NCAP

5 αστέρια στα τεστ του Euro NCAP

Το νέο Renault CLIO διακρίθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία των 5 « αστεριών » στα τέστ παθητικής ασφάλειας που διεξήχθησαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.

Με βάσει τα αυστηρότερα κριτήρια αξιολόγησης που ισχύουν από τον Ιανούαριο του 2012, το αποτέλεσμα των 5 αστεριών, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την υψηλή τεχνογνωσία της Renault στον τομέα της παθητικής ασφάλειας.

Με συνολική βαθμολογία 85% το νέο Renault CLIO αποδεικνύεται ακόμη πιο ασφαλές από τον προκάτοχό του και τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας του. Απέσπασε τη καλύτερη βαθμολογία και στα κριτήρια Προστασία παιδιών, Προστασία πεζών και Συστήματα υποβοήθησης.

Πέραν αυτής της αναγνώρισης, το νέο Renault CLIO διαθέτει πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού που ενισχύει τα χαρακτηριστικά της ενεργητικής ασφάλειας, ώστε να προσφέρει μια ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

Δείτε το σχετικό βίντεο που αφορά τις μετρήσεις του Euro NCAP κάνοντας κλικ εδώ.

Έντυπα

CLIO VAN

Δείτε το έντυπο του

Nέου CLIO VAN σε μορφή pdf

Περισσότερα για το Renault CLIO VAN