MEGANE HATCHBACK

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

νέο Megane:
5 αστέρια στη δοκιμή EURONCAP 2015

Η δοκιμή πρόσκρουσης EURONCAP αξιολογεί την ασφάλεια των οχημάτων σε 4 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων στην προστασία των παιδιών, των ενηλίκων και των πεζών, αλλά και στις τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης. Πρόκειται για τη δοκιμή αναφοράς για όλη την Ευρώπη στην οποία το νέο Megane απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία των 5*. Για να γίνουν οι μετακινήσεις σας ακόμη πιο ασφαλείς, οι μηχανικοί μας φρόντισαν να το εξοπλίσουν με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα της ασφάλειας. Χάρη στον υψηλού επιπέδου εξοπλισμό του που κανείς συναντά σε μεγαλύτερες κατηγορίες, το νέο Megane σάς βοηθά να βλέπετε καλύτερα και να προλαμβάνετε καλύτερα ώστε να προστατεύεστε πιο αποτελεσματικά. Ένα πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα που δεν αφήνει τίποτα να διαταράξει το ταξίδι σας.

μείνετε ήρεμοι

Οδηγήστε με απόλυτη ηρεμία! Το νέο Megane Hatchback διαθέτει πολυάριμες λειτουργίες που υποβοηθούν την οδήγηση. Τεχνολογίες διαίσθησης και ευφυίας που σας συνοδεύουν σε όλες σας τις μετακινήσεις διασφαλίζοντας καθημερινά μια ήρεμη οδήγηση.

δεν χρειάζεστε συγκυβερνήτη, έχετε το Visio System!


Το νέο Megane Hatchback σας προσφέρει διευρυμένη όραση και ενισχυμένη ασφάλεια χάρη σε μια κάμερα και 3 βοηθητικές διατάξεις:

1. Αναγνώριση των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας: η κάμερα αναλύει τα δεδομένα σήμανσης (ταχύτητα, βροχή, εργασίες) και τις μεταδίδει στο σύστημα. Αν η ταχύτητά σας υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, το σύστημα σας προειδοποιεί μέσω του ταμπλό οργάνων και της οθόνης Head Up Display.

2. Προειδοποίηση υπέρβασης λωρίδας κυκλοφορίας: από ταχύτητες άνω των 70 km/h, ένα οπτικό και ένα ακουστικό σήμα σάς προειδοποιεί εάν περάσετε ακούσια μια συνεχόμενη ή διακεκομμένη γραμμή Η λειτουργία αυτή σάς επιτρέπει να αποφεύγετε την παρέκκλιση από τη λωρίδα σας, ιδίως στις μονότονες διαδρομές.

3. Αυτόματη ρύθμιση των φώτων πορείας/διασταύρωσης: ο φωτισμός του οχήματός σας προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες χωρίς να χρειάζεται να παρέμβετε. Σε περίπτωση που διασταυρώνεστε με διερχόμενο όχημα ή φτάνετε σε κατοικημένη περιοχή η επαναφορά των φώτων πορείας πραγματοποιείται αυτόματα.

παρκάρισμα στη στιγμή χάρη στη λειτουργία Pack Easy Park Assist

Παρκάρετε με μια κίνηση χάρη στο σύστημα Easy Park Assist! Οι αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι εμπρός, πίσω και πλευρικά στο νέο Megane Hatchback σάς προστατεύουν σε ακτίνα 360°. Το σύστημα σας βοηθά να αναγνωρίσετε τα χαρακτηριστικά της θέσης στάθμευσης (με όπισθεν, παράλληλα λοξά ή παράλληλα ευθεία), μετρά το διαθέσιμο χώρο και αναλαμβάνει τους ελιγμούς. Από την πλευρά σας, δεν χρειάζεται παρά να ασχοληθείτε με το γκάζι, το φρένο και την αλλαγή ταχυτήτων.

διευρύνετε το οπτικό σας πεδίο χάρη στο σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου

Μη φοβάστε πλέον τα τυφλά σημεία. Εξοπλίσαμε το νέο Megane με ένα σύστημα που ανιχνεύει την παρουσία οποιουδήποτε οχήματος εισέρχεται στη ζώνη που δεν μπορείτε να ελέγξετε με τους πλαϊνούς σας καθρέφτες. Ενεργοποιείται στις ταχύτητες μεταξύ 30 και 140km/h για να σας προειδοποιήσει άμεσα μέσω φωτεινής ένδειξης.

η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας είναι πλέον παιχνιδάκι!

Διατηρήστε εύκολα την κατάλληλη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Το νέο Megane Hatchback διαθέτει προσαρμοζόμενο σύστημα ρύθμισης της ταχύτητας. Η τεχνολογία αυτή ενεργοποιείται σε ταχύτητες μεταξύ 50km/h και 140km/h για να προσαρμόζει την ταχύτητά σας. Το σύστημα επενεργεί στην πέδηση μόλις η απόσταση μειωθεί υπερβολικά και, αντίστοιχα, στην επιτάχυνση μόλις ο δρόμος είναι και πάλι ελεύθερος.

περιορίστε τους κινδύνους με το σύστημα ενεργής πέδησης έκτακτης ανάγκης

Χάρη σε ένα ραντάρ εγκατεστημένο στο μπροστινό τμήμα του οχήματος, το σύστημα ενεργής πέδησης έκτακτης ανάγκης υπολογίζει την απόσταση που σας χωρίζει από το προπορευόμενο όχημα. Αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, ειδοποιείστε αμέσως με οπτικά και ακουστικά σήματα. Το σύστημα μπορεί επίσης να αναλάβει τον έλεγχο και να φρενάρει αντί για εσάς, προλαμβάνοντας ή περιορίζοντας τις ζημιές μιας πιθανής σύγκρουσης.

δείτε πιο μακριά με φώτα τεχνολογίας Full LED Pure Vision

Επωφεληθείτε από τέλεια όραση, ακόμη και τη νύχτα. Το λευκό φως που εκπέμπεται από τις λυχνίες Εξελιγμένης τεχνολογίας LED μοιάζει με το ηλιακό φως προσφέροντάς σας φωτισμό κατά 20% ισχυρότερο σε σχέση με τις κλασικές λυχνίες αλογόνου.

ξεκίνημα σε ανηφόρα με απόλυτη ηρεμία

Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και ηρεμία, εξοπλίσαμε το νέο Megane Hatchback με ένα σύστημα υποβοήθησης που παρεμβαίνει στα φρένα για να εμποδίσει την κύλιση του οχήματος προς τα πίσω όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα.

η ασφάλεια των παιδιών μας με διατάξεις συγκράτησης ISOFIX

Χάρη στα πίσω εξωτερικά καθίσματα που διαθέτουν σημεία συγκράτησης ISOFIX, αισθάνεστε πιο ασφαλείς όταν τοποθετείτε τα καθισματάκια των παιδιών σας.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΣΗ

επωφεληθείτε στο έπακρο

Επιβιβαστείτε στο νέο Megane Hatchback και αφεθείτε στη μοναδική αίσθηση άνεσης και ευεξίας.

το νέο Megane Hatchback σάς υποδέχεται

Μόλις πλησιάσετε, το νέο Megane Hatchback σας καλωσορίζει. Τα φώτα ημέρας με λυχνίες LED και τα πίσω φώτα ανάβουν, οι πλαϊνοί καθρέφτες ανοίγουν, ο εσωτερικός φωτισμός και η οθόνη multimedia σάς υποδέχονται. Καλώς ήλθατε στον υπέροχο κόσμο του!

η κάρτα hands-free κάνει τη ζωή σας ευκολότερη

Δεν χρειάζεται να ψάχνετε πλέον διαρκώς τα κλειδιά σας. Χάρη στην κάρτα hands-free, το νέο Megane Hatchback σάς αναγνωρίζει. Ανοίγει μόλις φτάσετε, ξεκινά μόλις πατήσετε το κουμπί Start και κλειδώνει μόλις απομακρυνθείτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να την έχετε πάνω σας.

με υπερ-αναπαυτικά καθίσματα που σας αγκαλιάζουν

Κάθε μετακίνηση με το νέο Megane Hatchback είναι μια πραγματική απόλαυση. Τα μπροστινά καθίσματα σας αγκαλιάζουν χαρίζοντας άνετο κάθισμα και προστασία χάρη στο αφρολέξ διπλής πυκνότητας. Με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους, προσαρμογής της ράχης και λειτουργίες μασάζ, σάς εγγυώνται εξαιρετικό κράτημα. Καθισμένοι με την άνεσή σας, δεν θα θέλατε να βρίσκεστε πουθενά αλλού!

αξιοποιήστε τους ευρύχωρους χώρους τακτοποίησης μπροστά…

Έχετε τα πάντα δίπλα σας! Με δυνατότητα ρύθμισης, το κεντρικό υποβραχιόνιο του νέου Megane Hatchback ανοίγει για να αποκαλύψει έναν χώρο χωρητικότητας 3L. Σε αυτό προστίθεται το ευρύχωρο ντουλαπάκι συνοδηγού χωρητικότητας 7,4L και μια μεγάλη κεντρική εσοχή για το κινητό σας με αντιολισθητική επιφάνεια, ποτηροθήκες και πολυάριθμες υποδοχές: πρίζα, USB, αναγνώστης κάρτας SD, ρευματοδότες 12V...

… και τη μοναδική άνεση στον πίσω χώρο επιβατών

Στο πίσω μέρος του νέου Megane Hatchback, οι επιβάτες σας απολαμβάνουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης τόσο στο ύψος των γονάτων όσο και των ώμων. Φροντίσαμε για την άνεσή τους καταφέρνοντας παράλληλα να εξασφαλίσουμε έναν εξαιρετικά ευρύχωρο χώρο αποσκευών όγκου 434L.

αξιοποιήστε την ανοιγόμενη γυάλινη οροφή για ακόμη περισσότερο φως

Χάρη στη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια πάνω από τη θέση του οδηγού, το νέο Megane Hatchback αφήνει άπλετο φως να εισχωρήσει στο εσωτερικό του. Όμορφα ενσωματωμένο κατά πλάτος της οροφής, διαθέτει 3 θέσεις ανοίγματος για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

απολαύστε τον ήχο που ονειρευόσαστε χάρη στο ηχοσύστημα Bose®

Ζήστε μια μοναδική ακουστική εμπειρία σε κάθε σας ταξίδι. Οι μηχανικοί της Bose και της Renault συνεργάστηκαν στενά για να σας προσφέρουν τον ήχο που ονειρευόσαστε, ειδικά διαμορφωμένο για το νέο Megane Hatchback. Με ένα κεντρικό ηχείο μπροστά, 8 ηχεία υψηλών επιδόσεων κατανεμημένα στο εσωτερικό και ένα μεγάφωνο χαμηλών συχνοτήτων ενσωματωμένο στον χώρο αποσκευών, κάθε νότα, κάθε λεπτομέρεια, κάθε ηχόχρωμα της μουσικής σας αποδίδεται με υψηλή πιστότητα. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία ήχου και αισθήσεων έξω από τα συνηθισμένα.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ

ανακαλύψτε τη μεγάλη σειρά κινητήρων του νέου Megane Hatchback που έχουν σχεδιαστεί για κάθε ανάγκη

Εφοδιάσαμε το νέο Megane Hatchback με μια πλήρη σειρά κινητήρων. Οι μηχανικοί μας τους σχεδίασαν επενδύοντας όλη τους την τεχνογνωσία και τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες της Renault: Stop & Start, Energy Smart Management, μείωση των τριβών… Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 κινητήρες βενζίνης και 4 κινητήρες πετρελαίου, μεταξύ των οποίων ορισμένοι διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη EDC.

●  Κινητήρες βενζίνης: Energy TCe 100 και Energy TCe 130.

●  Κινητήρες πετρελαίου: Energy dCi 90, Energy dCi 110, Energy dCi 130 και Energy dCi 165.

επιλέξτε το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EDC

Τεχνολογικά προηγμένο, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη EDC συνδυάζει την άνεση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με τη γρήγορη ανταπόκριση και την ομαλότητα ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Με 6 ταχύτητες , προσφέρει ευελιξία, δυναμισμό και εξοικονόμηση καυσίμου. Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς;

κινητήρας Energy dCi 110 ECO2, για βέλτιστες επιδόσεις

Χάρη στην υπογραφή ECO2, το νέο Megane Hatchback με κινητήρα Energy dCi 110, σας εγγυάται το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κινητήρες της σειράς του. Καινοτόμες τεχνολογίες όπως η λειτουργία Stop & Start ή ατσάλινα έμβολα, διασφαλίζουν χαμηλές εκπομπές CO2 και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, κατατάσσοντάς το μεταξύ των πρώτων στην κατηγορία του. Με τον κινητήρα Energy dCi 110 ECO2, το νέο Megane Hatchback εγγυάται κατανάλωση μόλις 3,7L/100 km σε κύκλο NEDC* και εκπομπές CO2 μειωμένες στα 95g/km*!

*Κατανάλωση και εκπομπές κατόπιν έγκρισης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

λειτουργία ECO για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου

Χάρη στη λειτουργία ECO, μπορείτε να μειώσετε περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου έως και 12%*! Το νέο Megane Hatchback, σάς προτείνει λειτουργίες οικολογικής οδήγησης Driving ECO2, που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο το οδηγικό σας στυλ και σας συμβουλεύουν την κατάλληλη στιγμή να αλλάξετε ταχύτητα χάρη στην ένδειξη που εμφανίζεται στο ταμπλό. Προτείνουν επίσης εξατομικευμένες συμβουλές για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου.

*ανάλογα με το στυλ σας και τις συνθήκες οδήγησης

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

νέο Megane Hatchback, σημασία στη λεπτομέρεια

Οι ομάδες μας εργάστηκαν ώστε κάθε σύστημα εξοπλισμού, κάθε λεπτομέρεια να αντανακλά το εκλεπτυσμένο στυλ που θέλαμε να δώσουμε στο νέο Megane Hatchback. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του, ο στόχος της υψηλής ποιότητας επετεύχθη.

ανακαλύψτε το εκλεπτυσμένο στυλ στο εσωτερικό του…

Στο εσωτερικό του νέου Megane Hatchback, οι σχεδιαστές μας έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Θαυμάστε τη φινέτσα και τα διακριτικά επιχρωμιωμένα διακοσμητικά στοιχεία στην κονσόλα, στον καντράν, στο τιμόνι, στην οθόνη multimedia και στους αεραγωγούς. Εκλεπτυσμένο στυλ παντού, όπου κι αν στρέψετε το βλέμμα.

… την ομοιομορφία των επιλεγμένων υλικών

Αισθάνεστε όμορφα; Δεν είναι τυχαίο. Η αρμονία των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο ταμπλό, στο επάνω τμήμα των πορτών και στην κονσόλα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα υψηλής ποιότητας και ευεξίας στο εσωτερικό του οχήματος.

… την ταπετσαρία με τις κομψές πινελιές

Για την κατασκευή των καθισμάτων θελήσαμε να χρησιμοποιήσουμε ζεστά και μοντέρνα υλικά. Επιλέξτε μεταξύ των 5 τύπων ταπετσαρίας, μεταξύ των οποίων ένα κάθισμα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό. Η τεχνογνωσία μας αποκαλύπτεται πίσω από κάθε ραφή. Στόχος μας: να σας προσφέρουμε ποιότητα υψηλού επιπέδου.

… και το τιμόνι από δέρμα πολυτελείας.

Σας αρέσει η αίσθηση που νιώθετε αγγίζοντας το τιμόνι του Megane Hatchback; Ούτε αυτό είναι τυχαίο. Επιλέξαμε να το επενδύσουμε με δέρμα Nappa, απαλό, λείο και ταυτόχρονα ανθεκτικό. Δεν θα θέλετε να το αφήνετε από τα χέρια σας!


ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ MULTIMEDIA R-LINK 2

μια ταμπλέτα στα μέτρα σας

Διαμορφώστε το νέο Megane Hatchback στα μέτρα σας! Το R-LINK 2 σάς προσφέρει τον σχεδιασμό και την ποιότητα μιας αληθινής ταμπλέτας αφής. Επιλέξτε τη διαμόρφωση που προτιμάτε, οριζόντια διάταξη 7 ιντσών (18 cm) ή κάθετη διάταξη 8,7 ιντσών (22 cm). Ακριβώς όπως σε μια ταμπλέτα ή ένα smartphone, οι αρχικές σελίδες μπορούν να εξατομικευτούν με τη βοήθεια διαφόρων widgets που σας επιτρέπουν να έχετε εύκολη πρόσβαση στις αγαπημένες σας εφαρμογές.

Επιπλέον, το R-LINK 2 σάς προσφέρει τη δυνατότητα να διαμορφώσετε 6 διαφορετικά προφίλ και να τα αποθηκεύσετε στη μνήμη. Κάθε χρήστης μπορεί έτσι να βρίσκει τις προτιμήσεις προβολής και τις ρυθμίσεις που έχει επιλέξει (κλιματισμός, κάθισμα κ.λπ....). Χάρη στο σύστημα MULTI-SENSE μπορείτε πλέον να έχετε μια εξατομικευμένη εμπειρία των αισθήσεων ανάλογα με τη διάθεσή σας. Με 5 διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας μπορείτε με ένα κλικ να περνάτε από τις παραμέτρους "confort" στις ρυθμίσεις "sport”.

... διαισθητική και διαδραστική

Το R-LINK 2 σας προτείνει πολλά περισσότερα από τις συνηθισμένες λειτουργίες ενός συμβατικού συστήματος πλοήγησης. Με τις 2 διαφορετικές διαμορφώσεις της multimedia ταμπλέτας αφής, η ευφυής τεχνολογία και ο διαισθητικός σχεδιασμός του, σας προσφέρει μοναδικές δυνατότητες δικτύωσης για μια ακόμη πιο πλούσια εμπειρία.

Επωφεληθείτε από τη διαισθητική εργονομία της ταμπλέτας σας. Χάρη στη μεγάλη της διαμόρφωση, τα μεγάλα εικονίδια και το ευανάγνωστο μενού της μπορείτε με μια κίνηση να έχετε πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό λειτουργιών. Φροντίσαμε ιδιαίτερα την προβολή ιδίως στη λειτουργία πλοήγησης, για να μπορείτε αμέσως να μαθαίνετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

… συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες

Ένα πραγματικό κέντρο ελέγχου, το σύστημα πολυμέσων R-LINK 2 συγκεντρώνει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να έχετε πρόσβαση στις πολυάριθμες λειτουργίες του νέου Megane Hatchback. Ραδιόφωνο, πλοήγηση, συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης... Η προηγμένη οθόνη αφής σάς παρέχει τη δυνατότητα εύκολης διάδρασης με όλες τις λειτουργίες του νέου Megane Hatchback.
Χάρη στο σύστημα φωνητικού χειρισμού, μπορείτε επίσης να ελέγχετε ορισμένες λειτουργίες, όπως τηλεφωνία, πλοήγηση, εφαρμογές και μουσική, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας από το δρόμο.


MEGANE GT-LINE

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ

Θα λατρέψετε το σπορ χαρακτήρα του νέου Megane. Με εξωτερική εμφάνιση και εσωτερικό σχεδιασμό εμπνευσμένα από την έκδοση GT. Όσο για τους κινητήρες, επιλέξτε ελεύθερα!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Νέος σχεδιασμός εμπρός προφυλακτήρας με ειδική γρίλια εισαγωγής αέρα στο κάτω μέρος, πίσω προφυλακτήρας με διαχύτη, ειδικά σχεδιασμένες ζάντες 17 ή 18 ιντσών, χρώμα αμαξώματος Μεταλλικό Μπλε, διακοσμητικά στοιχεία σε σκούρο μεταλλικό χρώμα, επιγραφή "GT-Line" πάνω στα ένθετα στο φτερό και στο πίσω μέρος... Αφεθείτε στη μαγεία του μοναδικού σχεδιασμού του νέου Megane GT-Line.

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακαλύψτε το σπορ εσωτερικό του που ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες σας. Καθίσματα με ενσωματωμένο στήριγμα κεφαλής και ενισχυμένο πλευρικό κράτημα, ειδικά σχεδιασμένο τιμόνι GT-Line, μοναδική ατμόσφαιρα με μπλε γεωμετρικά μοτίβα, στοιχεία αλουμινίου στο μαρσπιέ με επιγραφή GT-Line... Σας προ(σ)καλεί να το δοκιμάσετε.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΑΣ


Επιλέξτε τον κινητήρα που σας ταιριάζει. Μπορείτε να συνδυάσετε το νέο Megane GT line με τους περισσότερους κινητήρες του νέου Megane*. Επωφεληθείτε λοιπόν από τα δυναμικά χαρακτηριστικά κινητήρων νέας γενιάς, βενζίνης και πετρελαίου της Renault.*Αναλόγως της χώρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ MEGANE HATCHBACK