Renault TWIZY

Το Renault Twizy έρχεται... για να «ηλεκτρίσει» την πόλη!

Οικολογικές δεσμεύσεις
Το Renault Twizy έρχεται... για να «ηλεκτρίσει» την πόλη! Με μήκος μόλις 2,34μ., πλάτος 1,23μ. και ύψος 1,26μ. αναδεικνύεται το ιδανικό όχημα πόλης.


Μια εντελώς νέα ιδέα στον τομέα της μετακίνησης 

Το Renault Twizy απευθύνεται στους κατοίκους των πόλεων που ψάχνουν ένα δεύτερο ευέλικτο και οικονομικό όχημα, ενώ η έκδοση του Twizy που δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης, είναι η πιο κατάλληλη για οδηγούς νεαρής ηλικίας που ψάχνουν έναν ασφαλή τρόπο για να αποκτήσουν εμπειρία στην οδήγηση στην πόλη (η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία κάθε χώρας).

Αν και οι διαστάσεις του είναι λίγο μεγαλύτερες από ένα τρίκυκλο scooter, το Renault Twizy προσφέρει το επίπεδο ασφαλείας και άνεσης ενός κανονικού αυτοκινήτου: εξασφαλίζει σταθερότητα χάρη στους 4 τροχούς του, διαθέτει τιμόνι και πεντάλ καθώς και καμπίνα που χωράνε 2 ενήλικες, ο ένας πίσω από τον άλλο. Εκτός από τα βασικά αυτά χαρακτηριστικά, το Renault Twizy διαθέτει εξοπλισμό όπως ζώνες ασφαλείας και αερόσακο οδηγού.

Το Renault Twizy διαθέτει δυναμικό χαρακτήρα και πρωτοποριακό σχεδιασμό …. συμπαγείς γραμμές, πρωτότυπες πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, μεγάλο παρμπρίζ που φτάνει έως την οροφή του αυτοκινήτου με ευρύ πεδίο ορατότητας, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε τα πρωτότυπα φωτιστικά σώματα.


Όμορφο και πρακτικό

Το πρωτότυπο concept του Renault Twizy συνδυάζει την απόλαυση που προσφέρει η «ανοικτή» οδήγηση με το επίπεδο ασφαλείας ενός αυτοκινήτου. Επιπρόσθετα προστατευτικά που καλύπτουν το κενό κάτω τμήμα του χώρου των θυρών παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα και την βροχή.

Το πλήθος των αποθηκευτικών χώρων ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιβατών είτε για τη μετακίνηση από και προς το γραφείο είτε για λίγα ψώνια. Ο αποθηκευτικός χώρος μεγέθους 31 λίτρων που κλειδώνει, είναι ιδανικός για έναν χαρτοφύλακα ή για λίγα ψώνια και είναι εύκολα προσβάσιμος κάτω από το πίσω κάθισμα. Μικροί αποθηκευτικοί χώροι υπάρχουν επιπλέον στις δύο πλευρές της κολόνας τιμονιού.

2 διαθέσιμες εκδόσεις

Οι 2 διαθέσιμες εκδόσεις σχετίζονται με το εάν ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να έχει δίπλωμα οδήγησης (ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία κάθε χώρας). Μια έκδοση  Renault Twizy με ηλεκτροκινητήρα 15kW που αποδίδει 20 ίππους η οποία απαιτεί οδηγό με δίπλωμα οδήγησης, και μια έκδοση με ηλεκτροκινητήρα 4kW που αποδίδει 5 ίππους και δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης (ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία κάθε χώρας). Η μπαταρία ιόντων λιθίου 7 Kw είναι τοποθετημένη κάτω από το μπροστινό κάθισμα.

Με συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 450 κιλά μαζί με τις μπαταρίες βάρους 100 κιλών, το Renault Twizy έχει αυτονομία που φτάνει τα 100 χλμ (μικτός κύκλος). Η μπαταρία του φορτίζεται εξαιρετικά εύκολα χάρη σε ένα πτυσσόμενο σπειροειδές καλώδιο που βρίσκεται σε συγκεκριμένο χώρο από ένα καπάκι στο καπό του οχήματος.

Χάρη σε έναν ενσωματωμένο φορτιστή, αυτό το καλώδιο μπορεί να είναι συμβατό με τις υποδομές φόρτισης μπαταριών στα οδικά δίκτυα ενώ με έναν προσαρμογέα το καλώδιο μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. 10A  220V. Η μπαταρία του Renault Twizy φορτίζεται πλήρως σε 3 ½ ώρες.

 

Βέλτιστη ασφάλεια

Το αμάξωμα του Renault Twizy είναι κάτι παραπάνω από ορατό σε συνθήκες κίνησης στους υπόλοιπους οδηγούς. Σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, και οι 2 επιβάτες προστατεύονται από μια παραμορφώσιμη κατασκευή, ενώ η εξωτερική θέση των 4 τροχών και οι πλευρικές μπάρες εκατέρωθεν του σασί, προστατεύουν σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Το επίπεδο παθητικής ασφάλειας του Renault Twizy, που εκμεταλλεύεται πλήρως την τεχνογνωσία της Renault σε θέματα ασφάλειας, περιλαμβάνει αερόσακο οδηγού, ζώνη τεσσάρων σημείων πρόσδεσης για τον οδηγό και τριών σημείων για τον επιβάτη του πίσω καθίσματος. Με αυτόν τον τρόπο οι επιβάτες του Renault Twizy παραμένουν προστατευμένοι και σταθεροί στα καθίσματα, χωρίς να χρειάζεται να φορέσουν επιπλέον εξοπλισμό ασφαλείας.

Χάρη στο 4τροχο σασί του και το εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους του, το Renault Twizy προσφέρει σταθερότητα στην οδήγηση, ενώ τα δισκόφρενα παντός τύπου εξασφαλίζουν ακριβές και αποτελεσματικό φρενάρισμα.

 

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Renault δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά