RENAULT Z.E.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Renault Z.E.
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ RENAULT ECO ²
Από το 1995, η Renault έχει θεσπίσει μια σειρά ενεργειών που στοχεύουν στον περιορισμό των επιβλαβών επιπτώσεων στο περιβάλλον, καθώς και στην διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας. Η μαζική παραγωγή και διάθεση στην αγορά οχημάτων που εμφανίζουν μηδενικούς κατά τη χρήση ρύπους, εναρμονίζεται απόλυτα με τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, καθώς αποτελεί τη μοναδική λύση στο πρόβλημα της δραστικής μείωσης των εκπομπών CO2 στον τομέα των οδικών μετακινήσεων. Μία ακόμα περιβαλλοντική προτεραιότητα της Renault, είναι και ο συνυπολογισμός του πλήρους κύκλου ζωής ενός αυτοκινήτου (από την σύλληψη της αρχικής ιδέας μέχρι και την οριστική απόσυρση/τέλος ζωής του). Ένα επίσης σημαντικό ζήτημα, με το οποίο η Renault έχει καταπιαστεί εδώ και 5 χρόνια, είναι και η ανακύκλωση των μπαταριών.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.
Με την έλευση των ηλεκτρικών οχημάτων, σηματοδοτήθηκε και η στροφή προς την οικολογία. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η ιδανική απάντηση στις ανάγκες αυτοκίνησης και στην περιβαλλοντική συνείδηση των επιχειρήσεων. Η γκάμα των μοντέλων Renault Z.E.(μηδενικών ρύπων), προσφέρει μια διαφορετική μορφή συμβίωσης με το αυτοκίνητο, συνδυάζοντας την προστασία του περιβάλλοντος με την επαναπροσδιορισμένη έννοια του όρου "οδηγική ευχαρίστηση": αθόρυβη λειτουργία *, πλήρης απουσία κραδασμών, μηδενικές εκπομπές CO2, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων ρύπων, κατά τη χρήση. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο καταδεικνύει επίσης την προσπάθεια της Renault στον περιορισμό του "οικολογικού αποτυπώματος" του αυτοκινήτου σε ολόκληρη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του (παραγωγή, χρήση, και τέλος ζωής), γεγονός που πιστοποιείται μέσω της οικολογικής ταυτότητας Renault eco2.

* Θόρυβος κινητήρα
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗΣ»
ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ «ΜΑΓΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ»
Τα ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας Renault Z.E. χαρίζουν απαράμιλλη οδηγική εμπειρία και ανανεωμένη οδηγική απόλαυση : νοιώστε την πρωτόγνωρη εμπειρία της "Μαγικής Οδήγησης"! Η έννοια της Μαγικής Οδήγησης εστιάζεται κυρίως στην μοναδική αίσθηση επιτάχυνσης που οφείλεται στην αυξημένη ροπή. Η έννοια της Μαγικής Οδήγησης, είναι η εμπειρία μιας οδήγησης απόλυτα χαλαρωτικής και ήρεμης χάρη στην απουσία αλλαγής ταχυτήτων. Η έννοια της Μαγικής Οδήγησης είναι τέλος η εμπειρία της απαράμιλλης αίσθησης από την εντελώς αθόρυβη οδήγηση *.* Θόρυβος κινητήρα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ 100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Η άφιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνοδεύεται και από τεράστιες τεχνολογικές καινοτομίες.ηλεκτροκινητήρες
Ο ηλεκτροκινητήρας σε συνδυασμό με τους συσσωρευτές ιόντων λιθίου (Lithium-ion), αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η οικιακή πρίζα ρεύματος παρέχει εναλλασσόμενο ρεύμα. Το εναλλασσόμενο ρεύμα μεταφέρεται στην μπαταρία όπου αποθηκεύεται και μετατρέπεται κατόπιν σε συνεχές. Κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, η μπαταρία αποφορτίζεται μεταδίδοντας την αποθηκευμένη ενέργεια στον μετατροπέα ο οποίος με τη σειρά του μετατρέπει το συνεχές φορτίο σε εναλλασσόμενο (με διαφορετική συχνότητα και τάση), και το στέλνει στον κινητήρα. Μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, ο κινητήρας γίνεται γεννήτρια και επαναφορτίζει την μπαταρία αντιστρέφοντας τη διαδικασία (κινητήρας-μετατροπέας-μπαταρία). Η μετατροπή από συνεχές σε εναλλασσόμενο είναι απαραίτητη και για διάφορες άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου: η διαδικασία μετατροπής εξασφαλίζεται από τον μετατροπέα, ο οποίος φροντίζει για την απαραίτητη μείωση της τάσης του ρεύματος.


μπαταρία ιόντων λιθίου (lithium-ion)
Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Renault εφοδιάζονται με πανίσχυρους και αποτελεσματικούς συσσωρευτές ιόντων λιθίου. Η τεχνολογία των συσσωρευτών ιόντων λιθίου αντιπροσωπεύει σήμερα ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε αυτόν τον τομέα στην αγορά : η ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας δίνει τη δυνατότητα απόδοσης του καλύτερου λόγου Wh ανά kg, με αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή αυτονομία. Η επαναφόρτιση γίνεται χωρίς περιορισμούς, ενώ υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να αδειάσει τελείως η μπαταρία. Οι συσσωρευτές και τα στοιχεία τους, αφαιρούνται στο τέλος της ζωής τους από κάθε μοντέλο Renault Z.E. και είτε οδηγούνται στην ανακύκλωση, ή αξιοποιούνται κατάλληλα.
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΗ ΓΚΑΜΑ
Η Renault είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εμπορεύεται μία ολοκληρωμένη γκάμα επιβατικών αλλά και επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων και μάλιστα σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές για την πλειοψηφία των καταναλωτών.Η γκάμα των οχημάτων μηδενικών ρύπων (Z.E.) της Renault περιλαμβάνει πολλά μοντέλα, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών. Επίσης, για να καταστήσει προσιτό το κόστος κτήσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να φέρει την τιμή τους στα επίπεδα των αντίστοιχων μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η Renault δίνει τη δυνατότητα ακόμα και της μίσθωσης των συσσωρευτών.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Σε κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο η μπαταρία παίζει το ρόλο ενός αποθηκευτικού μέσου ενέργειας. Ο κινητήρας εκμεταλλεύεται αυτή την αποθηκευμένη ενέργεια δίνοντας κίνηση στο αυτοκίνητο. Το δίκτυο της πόλης παρέχει ρεύμα με εναλλασσόμενη τάση, η μπαταρία αποθηκεύει αυτή την ενέργεια και την αποδίδει με τη μορφή συνεχούς ρεύματος, ενώ ο κινητήρας λειτουργεί με εναλλασσόμενο ρεύμα με διαφορετική όμως συχνότητα και τάση από το οικιακό δίκτυο.

Υπεύθυνα λοιπόν για τις παραπάνω μετατροπές είναι εν μέρει τα εξαρτήματα του κινητήρα, που διαχειρίζονται τη ροή και τον έλεγχο των διαφόρων φάσεων της διαδικασίας.

Στο πρώτο στάδιο, από την οικιακή παροχή στην μπαταρία, πραγματοποιείται η μετατροπή του εναλλασσόμενου σε συνεχές (που απαιτεί η μπαταρία).

Στοδεύτερο στάδιο (από την μπαταρία στον κινητήρα) πρέπει να γίνει πάλι η μετατροπή σε εναλλασσόμενο για την ενεργοποίηση του στάτορα (ηλεκτροκινητήρας). Στην κυκλοφορία, το αυτοκίνητο κινείται ομαλά και αθόρυβα. Ο ηλεκτροκινητήρας εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο απόλυτα γραμμική επιτάχυνση χωρίς διακοπές και κομπιάσματα καθώς δεν υπάρχει συμπλέκτης. Η κίνηση προς τα πίσω εξασφαλίζεται με απλή αντιστροφή της πολικότητας του ηλεκτροκινητήρα.

Μια τελευταία λεπτομέρεια: ο κινητήρας καταναλώνει ενέργεια, μπορεί όμως να χρησιμεύσει και για την ανάκτησή της! Μόλις ο οδηγός τραβήξει το πόδι του από το γκάζι ο κινητήρας μεταμορφώνεται σε γεννήτρια και φορτίζει την μπαταρία: πρόκειται για τη διαδικασία ανάκτησης ενέργειας κατά τη φάση της επιβράδυνσης.

Ο ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ
Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Renault εφοδιάζονται με πανίσχυρους και αποτελεσματικούς συσσωρευτές ιόντων λιθίου. Η τεχνολογία των συσσωρευτών ιόντων λιθίου αντιπροσωπεύει σήμερα ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε αυτόν τον τομέα στην αγορά : η ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας δίνει τη δυνατότητα απόδοσης του καλύτερου λόγου Wh ανά kg, με αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή αυτονομία.
Η επαναφόρτιση γίνεται χωρίς περιορισμούς, ενώ υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να αδειάσει τελείως η μπαταρία. Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο η μπαταρία παίζει το ρόλο του αποθηκευτικού μέσου της ενέργειας. Η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός της μπαταρίας εξαρτώνται από τον τύπο του οχήματος που καλείται να εξυπηρετήσει. Για παράδειγμα, η μπαταρία του Fluence Z.E αποτελείται από 48 στοιχεία με το καθένα να περιλαμβάνει 4 ενεργειακές κυψέλες. Στο εσωτερικό αυτών των στοιχείων πραγματοποιούνται οι ηλεκτροχημικές αντιδράσεις ώστε να παραχθεί ή να αποθηκευτεί η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια.
Οι συσσωρευτές και τα στοιχεία τους, αφαιρούνται από κάθε μοντέλο Renault Z.E. και οδηγούνται στην ανακύκλωση στο τέλος της ζωής τους.
ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ
κανονική φόρτιση
Πρόκειται για τον πλέον διαδεδομένο τρόπο φόρτισης. Συνδέστε απλά το καλώδιο φόρτισης στην οικιακή παροχή και αρκεί μία περίοδος που κυμαίνεται από 3 έως 8 ώρες (εξαρτάται από το μοντέλο του οχήματος και τη διαθέσιμη ισχύ του δικτύου). Η ειδική πρίζα οικιακής φόρτισης ή αλλιώς ‘Wall-Box’ είναι πιστοποιημένη για τη συγκεκριμένη χρήση : το δικό σας Wall-Box μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα από έναν εξειδικευμένο τεχνικό ο οποίος και θα πιστοποιήσει όλη την ηλεκτρική σας εγκατάσταση. Ο ειδικός αυτός ρευματοδότης μπορεί να αποδώσει ισχύ 3 kW και άνω, και να φορτίσει ένα ηλεκτρικό Fluence ή Kangoo Z.E. σε διάστημα από 6 μέχρι 8 ώρες. Μέσα από το Wall-Box μπορεί να προγραμματιστεί επίσης και η φόρτιση ώστε να εκμεταλλευθείτε και τις ώρες των μειωμένων τιμολογίων της ΔΕΗ. Τέλος, η σύνδεση με το Wall-Box γίνεται πολύ απλά με το καλώδιο και το ειδικό φις που παρέχεται μαζί με το αυτοκίνητο.
ταχεία φόρτιση
Πρόκειται για μία μέθοδο συμπληρωματικής φόρτισης. Όταν υπάρχει ανάγκη για μια ταχεία φόρτιση της μπαταρίας, αρκεί να συνδέσετε το μοντέλο Renault Z.E.* σε μία από τις υποδοχές που υπάρχουν στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτροδότησης, και σε μία μόλις ώρα θα έχετε τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας πλήρως φορτισμένη. Η σύνδεση για την ταχεία φόρτιση γίνεται απλά με τη βοήθεια του καλωδίου επαναφόρτισης που παρέχεται με το αυτοκίνητο. * Διατίθεται για ορισμένα μοντέλα
σύστημα Quickdrop
Σε ορισμένες χώρες θα υπάρχουν ειδικοί σταθμοί αυτόματης επαναφόρτισης μπαταριών. Παρέχεται η δυνατότητα, χωρίς να χρειαστεί καν να βγείτε από το αυτοκίνητο, να αντικαταστήσετε σε 3 μόλις λεπτά την άδεια μπαταρία, με μία νέα πλήρως φορτισμένη. Οι σταθμοί αυτόματης επαναφόρτισης προβλέπεται να εγκατασταθούν στο Ισραήλ και τη Δανία, ενώ για τη δημιουργία και υποστήριξή τους έχει υπογραφεί συνεργασία με την εταιρεία Better Place.
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ : ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ
Στην Ευρώπη το 87% των καθημερινών μετακινήσεων δεν ξεπερνά σε απόσταση τα 60 χιλιόμετρα. Η διαδρομή για τη δουλειά, η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο, οι επισκέψεις σε φίλους, αποτελούν τις πιο συχνές μετακινήσεις. Με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο τίποτα δεν αλλάζει στο καθημερινό σας πρόγραμμα.Υπάρχουν διάφορες παράμετροι που μπορούν να επηρεάσουν την πραγματική αυτονομία του αμιγώς ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου : το είδος της κάθε διαδρομής, η ταχύτητα, η χρήση του καλοριφέρ ή του κλιματισμού, ακόμα και το στυλ της οδήγησης. Ένα μοντέλο Renault Z.E. έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει ώστε να βελτιώσετε με έξυπνο τρόπο την αυτονομία του αυτοκινήτου σας.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Από τα αρχικά στάδια του εγχειρήματος, η Renault έχει δεσμευθεί να παρέχει στα ηλεκτρικά της μοντέλα, το ίδιο κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας με τα συμβατικά της μοντέλα.

Το επίπεδο ασφάλειας των συσσωρευτών εξασφαλίζεται χάρη:

- στις σταθερές ιδιότητες του μαγγανίου.
- στο ηλεκτρονικό σύστημα της μπαταρίας που ελέγχει τις κυψέλες.
- στη στιβαρότητα της κατασκευής του περιβλήματος που προστατεύει τα στοιχεία της μπαταρίας.

Επιπρόσθετα, το αμάξωμα έχει ενισχυθεί σε ζωτικά σημεία ώστε να εξασφαλίζεται η ακεραιότητα της μπαταρίας.


ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΓΚΑΜΑΣ

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της  Renault δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά
KANGOO Z.E.
KANGOO Z.E. Η χρήσιμη φόρτιση !

Επαγγελματικό πάνω από όλα, το Renault Kangoo Z.E. συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα του Renault Kangoo Express, με τα οφέλη της ηλεκτρικής τεχνολογίας: μηδενικό επίπεδο θορύβου (1), μηδενικές εκπομπές ρύπων (2), και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια ενός απόλυτα ελεγχόμενου budget.

KANGOO MAXI Z.E. Η πολυχρηστική φόρτιση !

Πάντα σε επαγγελματική έκδοση, με 2 ή 5 θέσεις, το Renault Kangoo Maxi Z.E. σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους εκμεταλλευόμενο παράλληλα όλα τα δυνατά σημεία της ηλεκτρικής τεχνολογίας: μηδενικό επίπεδο θορύβου (1), μηδενικές εκπομπές ρύπων (2).

(1) Θόρυβος κινητήρα.
(2) Κατά τη χρήση, και με την προϋπόθεση όχι φθαρμένων αναλωσίμων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

- Ωφέλιμος όγκος : 3 έως 3,5μ³ / 4,6μ³
- Ωφέλιμο φορτίο : 650 Κιλά
- Νορμάλ φόρτιση : 6 – 8ώρες, 3kW/16
- Μέγιστη ισχύς : 44 kW - Μέγιστη ροπή: 226 Nm
- Τελική ταχύτητα : 130 χλμ/ώρα
- Ειδικά ελαστικά χαμηλής κατανάλωσης
- Εργοστάσιο παραγωγής : MCA Maubeuge (Γαλλία)
FLUENCE Z.E.
FLUENCE Z.E. Πρωτοποριακό !

Ένα 100% ηλεκτροκίνητο, κομψό σεντάν

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

- Ολικό μήκος : 4748χλστ.
- Πλάτος : 1813χλστ.
- Ύψος : 1458χλστ.
- Αριθμός θέσεων : 5
- Χρόνος φόρτισης : 6 έως 8 ώρες (νορμάλ φόρτιση)
- Μέγιστη ισχύς: 70 kW / 95 hp
- Μέγιστη ροπή : 226 Nm
- Τελική ταχύτητα : 135 χλμ./ώρα
- Συνολικό βάρος : 1543 κιλά
TWIZY Z.E.
TWIZY. Διασκεδαστικό !

Δύο θέσεις στη σειρά, όμορφες καμπύλες, το Renault Twizy κινείται με μεγάλη άνεση στους δρόμους κάθε πόλης !

Το Twizy διατίθεται σε 2 εκδόσεις : με, και χωρίς την κατοχή διπλώματος οδήγησης

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

- Αριθμός θέσεων : 2 σε σειρά
- Νορμάλ φόρτιση : 3,5 ώρες σε οικιακή παροχή 220V / 10A
- Μέγιστη ισχύς : 13kW / 4kW (για την έκδοση χωρίς δίπλωμα)
- Μέγιστη ροπή : 57 Nm / 33 Nm (για την έκδοση χωρίς δίπλωμα)
- Τελική ταχύτητα : 80χλμ/ώρα ή 45χλμ/ώρα (για την έκδοση χωρίς δίπλωμα)
ZOE Z.E.
Renault ZOE : Καθαρόαιμη μπερλίνα που προσφέρει μοναδικές ανέσεις στις καθημερινές μετακινήσεις

Τεχνικά χαρακτηριστικά:


- Τύπος αμαξώματος : μικρομεσαίο σεντάν
- Ολικό μήκος : 4086χλστ.
- Ολικό πλάτος : 1788χλστ
- Ολικό ύψος : 1540χλστ.
- Αριθμός θέσεων : 5
- Μέγιστη ισχύς : 60 kW
- Μέγιστη ροπή : 222 Nm
- Τελική ταχύτητα : 135 χλμ/ώρα
- Βάρος κενού :1392 κιλά
- Διάσταση ζαντών : 19" με

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (F.A.Q)

Επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα την αυτονομία του αυτοκινήτου;
Οι διάφοροι ηλεκτρονικοί μηχανισμοί έχουν επίπτωση στην αυτονομία του Renault Z.E., σε πολύ μικρότερο όμως βαθμό σε σχέση με τους 4 θεμελιώδεις παράγοντες που επηρεάζουν κυρίως την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου : η τυπολογία της κάθε διαδρομής, η ταχύτητα, η χρήση του κλιματισμού, και το στυλ οδήγησης.
Υπάρχει επίπεδο εκπομπών CO2;
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται ως οχήματα μηδενικών ρύπων, το επίπεδο δηλαδή των εκπομπών CO2 είναι μηδενικό. Στην περίπτωση που εξεταστούν συνολικά οι εκπομπές του CO2 με γνώμονα την κυκλοφορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τότε για κάθε Fluence Z.E. ο αριθμός αυτός είναι 62g/km (αριθμός που υπολογίζεται βάσει της συνολικής ηλεκτρικής παραγωγής και των εκπομπών του CO2 σε Πανευρωπαϊκή κλίμακα). Συγκριτικά αναφέρεται ότι ο αντίστοιχος αριθμός για ένα υβριδικό όχημα, είναι κατά μέσο όρο 89 g/km.
Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των συσσωρευτών ιόντων λιθίου;
Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Renault εφοδιάζονται με πανίσχυρους και αποτελεσματικούς συσσωρευτές ιόντων λιθίου. Η τεχνολογία των συσσωρευτών ιόντων λιθίου αντιπροσωπεύει σήμερα ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε αυτόν τον τομέα στην αγορά : η ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας δίνει τη δυνατότητα απόδοσης του καλύτερου λόγου Wh ανά kg, με αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή αυτονομία. Η επαναφόρτιση γίνεται χωρίς περιορισμούς, ενώ υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να αδειάσει τελείως η μπαταρία.
Οι συσσωρευτές και τα στοιχεία τους, αφαιρούνται από κάθε μοντέλο Renault Z.E. και οδηγούνται στην ανακύκλωση στο τέλος της ζωής τους.
Κατά πόσο είναι πραγματικά οικονομικό ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Στη Γαλλία με το κόστος για μία πλήρη φόρτιση των μπαταριών να μην υπερβαίνει τα 2€, η οικονομία είναι ολοφάνερη. Η κατανάλωση ρεύματος μαζί με το κόστος μίσθωσης των μπαταριών, αντιπροσωπεύει ένα κόστος σαφώς χαμηλότερο ανά χιλιόμετρο σε σχέση με εκείνο ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και όσο περισσότερο κινείστε τόσο μεγαλύτερη είναι εξοικονόμηση χρημάτων.
Μπορεί πραγματικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να αλλάξει τον τρόπο ζωής μας;
Ναι, όπως ακριβώς και το περιβάλλον ! Καθαρά και αθόρυβα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση πιο ευχάριστων συνθηκών διαβίωσης. Διεκδικήστε μια καλύτερη ποιότητα ζωής : ξεχάστε τις συχνές επισκέψεις στο βενζινάδικο. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γεμίζουν με καύσιμο όταν βρίσκονται σταθμευμένα.
Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα αληθινό αυτοκίνητο;
Κάθε μοντέλο της γκάμας Renault Z.E. ενσωματώνει πολυάριθμα συστήματα και τεχνολογίες που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την αυτονομία του. Επιπλέον, σας παρέχεται η δυνατότητα να ελέγξετε την αυτονομία ανάλογα με την απόσταση με τη βοήθεια του συστήματος My Z.E. Connect : όπου κι αν βρίσκεστε, μπορείτε να δείτε το πραγματικό επίπεδο φόρτισης και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του δικού σας Renault ZE, την τάση φόρτισης ή το ιστορικό προηγούμενων φορτίσεων. Και τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η αυτονομία του δικού σας Renault Z.E. επηρεάζεται άμεσα από το στυλ της οδήγησής σας.

Μερικές συμβουλές βελτίωσης της αυτονομίας:

• Περιορίστε την ταχύτητα και τις απότομες επιταχύνσεις
• Υιοθετήστε ένα ήρεμο και χαλαρό τρόπο οδήγησης
• Προσπαθήστε να διατηρείτε όσο το δυνατόν σταθερή ταχύτητα : ρυθμίστε την ταχύτητα κίνησης αποφεύγοντας τις απότομες επιταχύνσεις
• Ενεργείτε προληπτικά
• Εκμεταλλευθείτε το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη φάση της επιβράδυνσης : όταν πρόκειται να σταματήσετε, αφήστε πρώτα το γκάζι και αφήστε το αυτοκίνητο να "ρολάρει" επιβραδύνοντας προοδευτικά μέχρι να ακινητοποιηθεί τελείως.