ΝΕΑ

2024

16 Ιουλίου 2024

Η Renault “γκρεμίζει” τον Φ.Π.Α. του Clio
από το 24% στο 12%

Το Renault Clio, το δημοφιλέστερο γαλλικό μοντέλο όλων των εποχών, μπορεί να γίνει δικό σας με την αξία του ΦΠΑ στο μισό, έκπτωση που ισοδυναμεί με έως και 3.000€.
Tώρα είναι η στιγμή να κάνετε δικό σας το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
Το Renault Clio, από την κυκλοφορία του το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο success story, με περισσότερες από 16 εκ. πωλήσεις! Αποτελεί το αγαπημένο αυτοκίνητο της Γαλλίας, έγινε διεθνές best seller και κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη και μία στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές. Τώρα εφευρίσκει εκ νέου τον εαυτό του, αποτελώντας την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault.

Η Renault “γκρεμίζει” τον Φ.Π.Α. του Clio


Τώρα η Renault, κάνει την κίνηση ματ, ψαλιδίζοντας στο μισό το ΦΠΑ όλων των εκδόσεων του Clio, αξίας έως και 3.000€, προς όφελος του πελάτη. Επιλέγοντας από την πιο πλούσια γκάμα κινητήρων της κατηγορίας, βενζίνης (SCe 65 & TCe 90), διπλού καυσίμου (TCe 100 LPG), πετρελαίου (Blue dCi 100) αλλά και full υβριδικό (E-Tech full hybrid 145), ο πελάτης θα λαμβάνει έκπτωση ίση με το μισό της αξίας του ΦΠΑ στην τιμή τιμοκαταλόγου, ανά έκδοση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η γκάμα Renault Clio πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, 3 έτη δωρεάν οδικής βοήθειας και δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες.

Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να κάνετε δικό σας το νέο Clio, στο επίσημο δίκτυο διανομέων Renault σε όλη την Ελλάδα.
18 Ιουνίου 2024

Το Νέο Renault Kangoo Van
φέρνει την επανάσταση στην κατηγορία του

Με το αθλητικό και δυναμικό του στυλ, αλλά και με την υψηλή απτή ποιότητα κατασκευής το νέο Renault Kangoo Van απευθύνεται τόσο σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν υψηλές απαιτήσεις από τα οχήματα του στόλου τους, όσο και σε μεμονωμένους επαγγελματίες που αναζητούν ένα εξατομικευμένο όχημα, το οποίο διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και καινοτομίας. Το νέο Kangoo Van διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος, και είναι κατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Renault στο Maubeuge της Γαλλίας.
Το νέο Renault Kangoo Van διατηρώντας τα γνωστά και διαχρονικά πλεονεκτήματά του, ενσωματώνει σημαντικές καινοτομίες που του επιτρέπουν για μια ακόμα φορά, όχι απλά να διαφοροποιηθεί, αλλά μέσω της συνολικής αναβάθμισής του να αναδειχθεί και πάλι σ’ ένα πολύ-εργαλείο που προσαρμόζεται στα μέτρα κάθε επαγγελματία, προκειμένου να ικανοποιήσει αποτελεσματικά τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες της δραστηριότητάς του.
11 Ιουνίου 2024

Το Νέο Renault Captur στην Ελλάδα
 • Για πρώτη φορά παγκοσμίως σε αυτοκίνητο του segment Β, σύστημα πολυμέσων openR Link, με ενσωματωμένο Google.
 • Αναβαθμισμένη ανάρτηση, τιμόνι και κιβώτιο για πιο δυναμική συμπεριφορά και αυξημένη αίσθηση οδηγικής ευχαρίστησης.
 • Full hybrid κινητήριο σύνολο E-Tech 145 ίππων, με λειτουργία E-SAVE.
 • Νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, προληπτική χρήση υβριδικής τεχνολογίας οδήγησης και διακόπτης My Safety.
 • Βελτιστοποιημένη πρόσφυση χάρη στο (προαιρετικό) σύστημα Extended Grip, με δύο ειδικά προγράμματα: Snow και All-terrain.
 • Νέα, κορυφαία έκδοση esprit Alpine.
Το νέο Renault Captur παραμένει ορόσημο στην κατηγορία των compact SUV, με πλήθος νέων χαρακτηριστικών, που έρχονται να προστεθούν στα ήδη πολλά χαρακτηριστικά που έχουν χτίσει την ταυτότητα και την επιτυχία του τα τελευταία 10 χρόνια. Πέρα από το νέο μπροστινό μέρος και τις πιο αθλητικές γραμμές, το νέο μοντέλο διαθέτει μια πιο κομψή, πιο premium εμφάνιση. Αυτή η αλλαγή φαίνεται περισσότερο στη νέα έκδοση esprit Alpine, με τα σπορ χαρακτηριστικά και τα κομψά αισθητικά γνωρίσματα της Alpine. Το νέο Captur ενσωματώνει την έννοια του «αυτοκινήτου για να ζεις μαζί του»(«voiture à vivre») στην κατηγορία του. Η απόλαυση της οδήγησης και του ταξιδιού ενισχύεται με ακόμα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, με αναβαθμίσεις υψηλής τεχνολογίας για μια πιο δικτυωμένη και πιο οικονομική εμπειρία συμβίωσης.
27 Μαΐου 2024

Το Renault Group προκρίνει την Αυτόνομη Οδήγηση για τις δημόσιες μετακινήσεις
 • Το Renault Group διαχωρίζει τις προσδοκίες του στον τομέα των ιδιωτικών οχημάτων από τις ανάγκες των ΜΜΜ, αναφορικά με την αυτόνομη οδήγηση:
 • Για το αυτοκίνητο του ιδιώτη, προκρίνεται η υποβοηθούμενη οδήγηση αντί της αυτόνομης, με τη υιοθέτηση συστημάτων ADAS (Αdvanced Driver Assistance Systems).
 • Για τις δημόσιες μετακινήσεις, η αυτόνομη οδήγηση είναι σημαντική και απαραίτητη για την αποτελεσματική κάλυψη της αυξανόμενης ανάγκης για κινητικότητα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.
 • Το Renault Group συνεργάζεται τώρα με την WeRide, ηγέτη στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, με πρώτη επίδειξη, σε πραγματικές συνθήκες, στο τουρνουά τένις του Roland-Garros 2024.
Το Renault Group έχει θέσει ένα ρεαλιστικό όραμα για την τεχνολογία, βασισμένο στην αρχή ότι αυτή έχει αξία μόνο εάν είναι κοινόχρηστη, οικονομικά προσβάσιμη και πραγματικά χρήσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Σε ό,τι αφορά τα ΙΧ, το Renault Group προσφέρει ήδη κορυφαίου επιπέδου συστήματα υποβοήθησης οδήγησης στα περισσότερα από τα μοντέλα του. Περαιτέρω αυτοματοποίηση ορισμένων λειτουργιών, με στόχο την επίτευξη πλήρους αυτονομίας του οχήματος, φαίνεται προς το παρόν απίθανη, δεδομένων των σημερινών κανονισμών, των προσδοκιών των πελατών και του κόστους της περίπλοκης αυτής τεχνολογίας.

Όσον αφορά στις δημόσιες συγκοινωνίες, το Renault Group στοχεύει να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στη βιώσιμη και αυτόνομη μετακίνηση. Για το σκοπό αυτό αναπτύσσει μια ηλεκτρική, ρομποτική και προ-εξοπλισμένη πλατφόρμα miniBus, που θα φιλοξενεί διάφορες λύσεις αυτοματισμών, από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Τα πειράματα έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ άλλα πρόκειται να ανακοινωθούν μέσω της WeRide, τον παγκόσμιο ειδικό στα αυτόνομα οχήματα, με μια πρώτη επίδειξη αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του τουρνουά τένις του Roland-Garros 2024.

Η στρατηγική των αυτόνομων οχημάτων του Renault Group

Υπάρχει μια διεθνής συμφωνία σχετικά με τα 6 επίπεδα της «αυτοματοποιημένης και αυτόνομης οδήγησης», που αρχίζουν από το επίπεδο L0, χωρίς καμία υποβοήθηση οδήγησης, έως το επίπεδο L5, το απόλυτο επίπεδο στο οποίο το όχημα είναι πλήρως αυτόνομο σε όλες τις καταστάσεις και κινείται χωρίς χειριστή/οδηγό.

Στην περίπτωση των οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, το Renault Group επικεντρώνει τις προσπάθειές του στο επίπεδο L2 ή ακόμα και στο L2+, με αρκετά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως το προσαρμοζόμενο cruise control, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, ή η αυτόματη λειτουργία προσπέρασης. Αν και υποβοηθούμενος, ο οδηγός εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο της οδήγησης.

Υπάρχει ένα σημαντικό χάσμα τεχνολογικής πολυπλοκότητας μεταξύ της αυτονομίας του επιπέδου L2 και του επιπέδου L3, επειδή το όχημα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια σε πολύπλοκα περιβάλλοντα, αλλά με περιορισμένη επαγρύπνηση από την πλευρά του οδηγού. Σε αυτό το στάδιο, το κόστος που θα επιβάρυνε τους πελάτες, σε σχέση με τα οφέλη που θα προέκυπταν από την αυτόνομη οδήγηση, θα καθιστούσε τη ζήτηση περιορισμένη ή ακόμη και μηδενική.

Ταυτόχρονα, το Group διασφαλίζει ότι η αρχιτεκτονική των οχημάτων του μπορεί να εξελιχθεί προς την αυτονομία της οδήγησης, εάν οι προσδοκίες, οι κανονισμοί ή το κόστος των τεχνολογιών, καταστήσουν οικονομικά συμφέρουσα  αυτή την προοπτική.

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά στα δημόσια ΜΜΜ, το Renault Group εκτιμά ότι η ανάγκη για αυτόνομα mini Buses υπολογίζεται σε αρκετές χιλιάδες τα επόμενα χρόνια.

Το αυτόνομο miniBus, απαραίτητο για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Στην Ευρώπη, περισσότερες από 400 μεγάλες πόλεις θα υιοθετήσουν σταδιακά το μέτρο των ζωνών χαμηλών εκπομπών ρύπων για τις μετακινήσεις των κατοίκων τους.

Πεπεισμένο για τα οφέλη των αυτόνομων δημόσιων συγκοινωνιών, το Renault Group διεξάγει εδώ και αρκετά χρόνια δοκιμές για να καθορίσει την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των τοπικών αρχών, όπως συμβαίνει με το «Mach 2 project» που ανακοινώθηκε το 2023, στο πλαίσιο του οποίου από το 2026 θα διατίθεται ένας στόλος από αυτοματοποιημένα ηλεκτρικά minibuses, ενσωματωμένα στο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του Chateauroux Metropole (Γαλλία).

Σε τελικό στάδιο, αυτές οι δοκιμές θα οδηγήσουν το Group να προσφέρει μια ρομποτική πλατφόρμα ηλεκτρικών miniBuses με βάση το νέο Renault Master, ικανή να ενσωματώνει λύσεις αυτοματισμού από εξειδικευμένους συνεργάτες όπως η EasyMile, η Milla και η WeRide.

Τα πιο ευέλικτα, αυτόνομα miniBuses θα μπορούν να λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια 24/7 και θα αποτελούν εναλλακτική λύση μηδενικών εκπομπών ή αποτελεσματικό συμπλήρωμα των υπαρχουσών λύσεων (τρένο, τραμ, λεωφορείο), όσον αφορά στο κόστος και τις εκπομπές CO2/χλμ. ανά επιβάτη. Το επιπλέον κόστος της ρομποτοποίησης και του αυτοματισμού θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από την απουσία οδηγών. Για την εύρυθμη λειτουργία του στόλου οχημάτων, θα απαιτηθεί ένα απλό σύστημα εξ αποστάσεως παρακολούθησης & ελέγχου.

WeRide, παγκόσμιος ειδικός στα αυτόνομα οχήματα

Το Renault Group έχει ξεκινήσει μια νέα συνεργασία με τη WeRide, έναν παγκοσμίου φήμης γνώστη της αυτόνομης οδήγησης, με στόχο την εμπορική ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας οχημάτων με επίπεδο αυτονομίας L4, ικανών δηλαδή να διαχειρίζονται από μόνα τους καταστάσεις οδήγησης, σε ένα καθορισμένο τομέα κίνησης, με εξ αποστάσεως έλεγχο, χωρίς οδηγό/χειριστή.

Όταν, το 2018, η Alliance Ventures επένδυσε στη νεοσύστατη εταιρεία WeRide, η οποία τότε έκλεινε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας, προέβλεψε την έντονη μελλοντική ανάγκη για μαζική αυτόνομη κινητικότητα. Έκτοτε η WeRide έχει γίνει παγκόσμια δύναμη στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων, με περισσότερα από 700 αυτόνομα οχήματα σε λειτουργία (συμπεριλαμβανομένων 300 minibuses) που έχουν διανύσει περισσότερα από 28 εκατομμύρια χιλιόμετρα στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική, αλλά σύντομα και στην Ευρώπη, χάρη στο Renault Group.
23 Μαΐου 2024

Renault Rafale E-Tech 4x4 300 hp:
τo κορυφαίο Renault
 • Το Renault Rafale παρουσιάζεται με το νέο κινητήρα E-Tech plug-in hybrid των 300hp. Η κινητήρια μονάδα E-Tech 4x4 300 hp συνοδεύεται από μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία με ισχύ 22 kWh, που εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 100km (WLTP*).
 • Η επιπλέον δύναμη παρέχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Εφοδιασμένο με το σύστημα 4Control Advanced, το Rafale E-Tech 4x4 300 hp, διαθέτει 4κίνηση και 4διεύθυνση.
 • Ο Η έκδοση Atelier Alpine διαθέτει μία ιδιαίτερα ξεχωριστή εμφάνιση με ειδικά ‘σεταρισμένο’ πλαίσιο, εξελιγμένο από την Alpine και εφοδιάζεται για πρώτη φορά με σύστημα έξυπνης αυτο-ρυθμιζόμενης ανάρτησης.
Η Renault παρουσιάζει την έκδοση υψηλών επιδόσεων, Rafale E-Tech 4x4 300hp. Ενσωματώνοντας όλο το πάθος και την τεχνογνωσία της μάρκας, το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, προσφέρει τα καλύτερα των δύο κόσμων (με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικό), με το βάρος να δίνεται στην ηλεκτροκίνηση καθημερινά. Το Renault Rafale E-Tech 4x4 300 hp είναι κάτι περισσότερο από ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Είναι ένα όχημα εναρμονισμένο με την εποχή του, εξαιρετικά αποδοτικό & οικονομικό, με αυτονομία έως και 1.000 km (WLTP*).

Με τον ηλεκτροκινητήρα που έχει προστεθεί στον πίσω άξονα, το κορυφαίο μοντέλο της Renault εξοπλίζεται με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, επιτυγχάνοντας εξαιρετικό επίπεδο οδικής συμπεριφοράς και κράτημα στο δρόμο.

Η έκδοση Atelier Alpine ξεπερνά τα όρια της οδηγικής απόλαυσης, χάρη στις επεμβάσεις των ειδικών της Alpine. Με πλαίσιο ειδικά ρυθμισμένο από τους μηχανικούς της Alpine Cars, και το έξυπνο σύστημα ενεργητικής ανάρτησης, το Renault Rafale E-Tech 4x4 300 hp Atelier Alpine, είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια χειρισμών και μοναδική οδηγική απόλαυση.
18 Απριλίου 2024

Το Nέo Renault Clio από €16.980
Το νέο Renault Clio, τώρα διατίθεται σε νέα ασυναγώνιστη τιμή από €16.980 και με €133/μήνα, στην έκδοση Authentic SCe 65, με σύγχρονο κινητήρα βενζίνης 1.0 και πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Το Renault Clio, από την κυκλοφορία του το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο success story, με 16 εκ. πωλήσεις! Αποτελεί το αγαπημένο αυτοκίνητο της Γαλλίας, έγινε διεθνές best seller και κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη. Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές. Τώρα εφευρίσκει εκ νέου τον εαυτό του, αποτελώντας την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault.

Από €16.980 και με €133/μήνα

Τώρα το νέο Renault Clio καθίσταται πιο προσιτό από ποτέ. Εφοδιασμένο, με τον σύγχρονο, βενζινοκινητήρα 1.0 SCe, διατίθεται αποκλειστικά στην εισαγωγική έκδοση Authentic, με μοναδική τιμή €16.980 και με €133/μήνα.
Ο σύγχρονος, ατμοσφαιρικός, 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας του 1 λίτρου, αποδίδει 65 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 95 Nm ροπής στις 3.600 σ.α.λ. και καθίσταται ιδανικός για αστικές μετακινήσεις, καθώς, άλλωστε, έχει να κινήσει ένα πολύ ελαφρύ αμάξωμα με καθαρό βάρος που μόλις που ξεπερνάει τον 1 τόνο (1.028 κιλά). Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικές επιδόσεις στο Renault Clio, αλλά και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, με τη μικτή τιμή της να μην ξεπερνάει τα 5,3 λτ./100χλμ. Παράλληλα, με εκπομπές ρύπων έως 119 γρ./χλμ. το Clio SCe 65 Authentic δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, ενώ έχει και ελευθέρας καθημερινά στον πράσινο δακτύλιο.

15 Απριλίου 2024

Η Renault «εξηλεκτρίζει» το Roland-Garros
 • Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Renault είναι κορυφαίος υποστηρικτής του Grand Slam στο Roland-Garros, που διεξάγεται από τις 20 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου.
 • Εκεί θα παρουσιάσει μία ειδική έκδοση του ηλεκτρικού Renault 5 E-Tech αφιερωμένη στο Roland-Garros.
 • Ο στόλος που θα εξυπηρετεί την οργάνωση του τουρνουά, αποτελείται από 180 αυτοκίνητα Renault.
 • Η Renault εκπροσωπείται από πέντε ‘ambassadors’ του προγράμματος Give Me 5. Το Give Me 5 είναι μία πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα που βοηθά τους νέους υποβαθμισμένων περιοχών να ασχοληθούν με τις αθλητικές δραστηριότητες.

Ως κορυφαίος υποστηρικτής του τουρνουά τένις Roland-Garros από το 2022, η Renault θα διαθέτει ένα περίπτερο 150μ², αφιερωμένο αποκλειστικά στο ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech.

Από τις 20 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, θα συγκεντρώσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσιασμένο στην ειδική έκδοση Roland-Garros.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά Grand Slam του Roland-Garros, το περίπτερο της Renault θα είναι αφιερωμένο στο ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech. Η ειδική έκδοση Roland-Garros του ηλεκτρικού Renault 5 E-Tech διαθέτει έναν ιδιαίτερα κομψό και σπορτίβ σχεδιασμό, και θα προσφέρεται με τέσσερεις επιλογές χρωμάτων για το αμάξωμα: λευκό πέρλα, μπλε midnight, μαύρο starry, και μία αποκλειστική απόχρωση σε ματ γκρι. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν ιδανικά με την επένδυση οροφής σε ασημί σατινέ και τις ζάντες Ecrou των 18 ιντσών με μαύρη γυαλιστερή βαφή. Οι ειδικά σχεδιασμένοι τροχοί προσθέτουν μια ακόμη πινελιά κομψότητας χάρη στο κεντρικό καπάκι της πλήμνης σε γκρι ματ απόχρωση.
12 Μαρτίου 2024

Renault Master - C550e max 10 12V:
το κορυφαίο επαγγελματικό, τώρα και σε ψυγείο

Από το λανσάρισμά του το 1980, το Master καθιερώθηκε ως ένα από τα κορυφαία επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη, που διευκολύνει τη ζωή των επαγγελματιών σε σχεδόν 50 χώρες. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα, το Renault Master έχει και κορυφαίες δυνατότητες μετασκευής, όπως άλλωστε αναδεικνύεται και από την πιο πρόσφατη μετασκευή του σε ψυγείο, σαν αυτή που προέκυψε από τη συνεργασία με την Thermo King Hellas, εταιρεία με εμπειρία 40 ετών στο χώρο της ψύξης μεταφορών.

Με δυναμική μπροστινή όψη, το νέο Master στο εσωτερικό του προσφέρει αναβαθμισμένη απτή ποιότητα, μέσα σε έναν πιο λειτουργικό και πιο πρακτικό χώρο επιβατών, με διακοσμητικά χρωμίου, νέες ταπετσαρίες και εξοπλισμό ανάλογο ενός κινητού γραφείου. Ο νέος κινητήρας  πετρελαίου 2,3 Blue dCi Twin Turbo παρέχει αυξημένη ισχύ και ροπή, αλλά και μειωμένη κατανάλωση.


Η εξατομίκευση στην κορυφαία στιγμή της

Με 3 ύψη και 3 μήκη, το νέο Renault Master προσαρμόζεται άριστα στις ανάγκες των επαγγελματιών, καθώς:
 • Είναι διαθέσιμο με εμπρόσθιο σύστημα κίνησης, ενώ έχει σχεδιαστεί να αντέχει μεγάλα φορτία
 • Διατίθεται σε μια πολύ μεγάλη γκάμα εκδόσεων, με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος 3,5 τόνων (για οδήγηση χωρίς ταχογράφο και επαγγελματικό δίπλωμα), που δίνει ωφέλιμο φορτίο  περίπου 1,5 τόνο και ωφέλιμο όγκο από 8 - 14.8 m3

Renault Master – C550e Max 10 12V

Σε συνεργασία με την εταιρεία Thermo King Hellas, τρία Renault Master, με αμάξωμα προδιαγραφών L2H2, μετασκευάστηκαν σε σύγχρονα ψυγεία.

Η συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία μετασκευών εγγυάται ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι υψηλής ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα, η μόνωση της καρότσας υλοποιείται με πάνελ τα οποία είναι κατασκευασμένα σε  πρέσα κενού τύπου CNC, ώστε να εξασφαλίζεται η απουσία αέρα στην μόνωση και το πολυεστερικό φύλλο, για τέλεια συγκόλληση. Το πάχος της μόνωσης είναι 50 χιλ. με κορυφαίο συντελεστή θερμοπερατότητας των πάνελ. Το εσωτερικό περίβλημα των πάνελ είναι κατασκευασμένο με πολυεστερικό φύλλο πάχους 1,8 χιλ, κατάλληλο για να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα. Το πάνελ του πατώματος αποτελείται από πολυουρεθάνη, κόντρα πλακέ, (κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα), πολυεστερική ρητίνη, ενισχυμένη με ίνες fiber-glass και τελική επίστρωση gel coat, για πλήρη στεγανοποίηση του πατώματος.

Όλες οι σφραγίσεις εσωτερικά γίνονται με πολυουρεθανική αρμόκολλα, που είναι κατάλληλη για να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα. Η μόνωση διαθέτει καλούπια πίσω πορτών για καλύτερη ψύξη, ειδικά για τις χαμηλές θερμοκρασίες.  Στην οροφή γίνεται ειδική ενίσχυση για τις τοποθετήσεις των ψυκτικών μηχανημάτων.
Στη συγκεκριμένη παραγγελία, χρησιμοποιήθηκαν για  πρώτη φορά σε Master στην Ελλάδα, ειδικού τύπου χωνευτά καλούπια οροφής, που επιτρέπουν την τοποθέτηση των ψυκτικών μηχανημάτων μέσα στην οροφή, προσφέροντας έτσι ευελιξία στο χρήστη, σε θέματα που αφορούν τον περιορισμό ύψους του van.

Όσον αφορά στην ψυκτική μονάδα, αυτή δίνει τη δυνατότητα ψύξης, συντήρησης και κατάψυξης χωρίς πρίζα, με αυτόματο defrost, ενώ καλύπτει θερμοκρασίες έως και -20ο C, για μεγάλα van, μεσαίων και μακριών μεταξονίων. H εγγύηση της μόνωσης καλύπτεται με τρία (3) χρόνια καλής λειτουργίας.

Κινητήρας diesel 2.3 Blue dCi Twin Turbo

Το Master εξοπλίζεται με κινητήρα πετρελαίου 2.3 Blue dCi Twin Turbo που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του επαγγελματία.
 • Ο κινητήρας πληροί τα πρότυπα ρύπων Euro 6D - FULL και διαθέτει τεχνολογία Twin Turbo
 • Έχει ισχύ 135 ίππων και ροπή 360 Nm, για δυναμισμό και άμεση απόκριση
 • Εξασφαλίζει σημαντική μείωση της κατανάλωσης που φτάνει έως 1 λ./100 χλμ. (σε σχέση με τα παλαιότερα σύνολα).
Ο κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ είναι εξοπλισμένος με τις πιο πρόσφατες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες, όπως το σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR).

Το νέο Renault Master θα το βρείτε ετοιμοπαράδοτο στο Επίσημο Δίκτυο Διανομέων Renault σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα  

https://www.renault.com.gr/cars/newmaster/index.html

27 Φεβρουαρίου 2024

Το Renault Scenic E-Tech electric
είναι το ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο του 2024
 • Το Renault Scenic E-Tech electric κέρδισε τον τίτλο του ευρωπαϊκού Car of the Year 2024.
 • Compact, ελαφρύ και ευέλικτο για τους δρόμους της πόλης, με τεχνολογία και επίπεδο άνεσης ιδανικό για μεγάλα ταξίδια, το Scenic E-Tech electric εξασφαλίζει αυτονομία 625 km (WLTP).
 • Το Scenic είναι το έβδομο μοντέλο της Renault που ψηφίζεται ως ευρωπαϊκό ‘Αυτοκίνητο Της Χρονιάς’ (COTY).
Το Scenic E-Tech electric κατέκτησε τον τίτλο του Car of the Year 2024. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στην Ελβετία, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Μετά τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας τον περασμένο Νοέμβριο, το Scenic επιλέχθηκε ως ένας από τους επτά φιναλίστ, μεταξύ των: BMW σειρά 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR και Volvo EX30.

Ο νικητής επιλέχθηκε από μια κριτική επιτροπή 58 δημοσιογράφων αυτοκινήτων από 22 χώρες. Το Scenic κατέκτησε την πρώτη θέση με 329 βαθμούς. Έγινε έτσι το έβδομο μοντέλο της Renault που τιμήθηκε με τον τίτλο «Car of the Year», μετά τα Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) και Clio (2006).

«Η κατάκτηση του επίζηλου τίτλου «Car of the Year» αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους εμάς στο Renault Group και τη Renault. Αυτή η αναγνώριση καταδεικνύει ότι έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές: αυτονομία ρεκόρ, γενναιόδωροι και φιλόξενοι χώροι στο εσωτερικό, πλήρως ελεγχόμενο περιβαλλοντικό αποτύπωμα! Προσθέτοντας την οδηγική απόλαυση και τον εξοπλισμό «voiture à vivre», όπως η νέα πανοραμική ηλιοροφή Solarbay ή το σύστημα OpenR Link τελευταίας γενιάς με ενσωματωμένες λειτουργίες Google, το Scenic διαθέτει τα ιδανικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες για να εδραιώσει τη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά των EVs.»   Fabrice Cambolive, CEO Renault.

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που εξελίχθηκε πάνω στη μεσαία πλατφόρμα AmpR (πρώην CMF-EV), το Scenic E-Tech electric είναι σχεδιασμένο για όσους αναζητούν ευελιξία. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ευέλικτο, ελαφρύ (1.890 κιλά) και compact (μήκος 4,47 μ.), το Scenic είναι στο στοιχείο του στους δρόμους της πόλης. Για μακρινά ταξίδια, το Scenic είναι σε θέση να εξασφαλίσει αυτονομία έως και 625 km (WLTP), άνεση, ευρύχωρο εσωτερικό και οδηγική απόλαυση με τεχνολογία τελευταίας γενιάς.
20 Φεβρουαρίου 2024

Παγκόσμια πρεμιέρα του
Renault 5 E-Tech electric
στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης 2024
 • Η Renault θα αποκαλύψει το ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech σε παγκόσμια πρώτη, κατά τη διάρκεια της press day στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδας
 • Μια εξαιρετική στιγμή απαιτεί ένα εξαιρετικό περίπτερο: παράλληλα με την ηλεκτρική E-Tech και πλήρως υβριδική E-Tech γκάμα, η Renault θα παρουσιάσει πέντε πρωτοποριακά και μοναδικά αντικείμενα κινητικότητας, καθώς και το διαδραστικό avatar «Reno».
Η Renault θα βρίσκεται στο 91ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS), από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2024, σε περίπτερο 2.900 τετραγωνικών μέτρων (Hall 4).
 

Η συνέντευξη Τύπου για την αποκάλυψη του Renault 5 E-Tech electric θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδας, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο περίπτερο και θα μεταδοθεί ζωντανά.

Η νέα γκάμα της Renault στο προσκήνιο
 
Στο περίπτερό της – ΤΟ R5VOLUTION ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ - Η Renault παρουσιάζει την προϊοντική της επέλαση με τα τελευταία μοντέλα της ηλεκτρικής και υβριδικής γκάμας της:
 • E-Tech electric: Renault 5, Megane και Scenic
 • E-Tech full hybrid: Espace και Rafale
Το Renault 5 E-Tech electric είναι το πρώτο όχημα που περιλαμβάνει το Reno, το διαδραστικό avatar της Renault. Στο κέντρο του περιπτέρου, οι επισκέπτες θα μπορούν να συνομιλήσουν με αυτόν τον νέο, έξυπνο και φιλικό συνταξιδιώτη που έχει μοναδικό «χαρακτήρα».
 
Παράλληλά, θα υπάρχουν δύο τεχνολογικές παρουσιάσεις της Ampere:
 • μία για τη νέα πλατφόρμα AmpR Small (το Renault 5 E-Tech electric είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί αυτήν την πλατφόρμα EV κατηγορίας Β)
 • μία ακόμα για τον νέο ηλεκτροκινητήρα, τον αμφίδρομο φορτιστή και τη βελτιστοποιημένη μπαταρία του Renault 5 E-Tech electric
Στο περίπτερο της Renault θα φιλοξενείται επίσης μια συλλογή από merchandizing του Renault 5 που όλα τους στολίζονται με το ποπ εικονίδιο της μάρκας. Το κατάστημα, The Originals, θα πουλά αντικείμενα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από γαλλικές μάρκες, όπως ένα τραπέζι ποδοσφαίρου Bonzini, μια σανίδα του σερφ Shapers Club, ένα μάλλινο πουλόβερ Saint James και ένα ηλεκτρικό σκούτερ Plume.
12 Φεβρουαρίου 2024

Alpine Motorsports:
διπλό λανσάρισμα στη Formula 1 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance

• Η Alpine Motorsports ξεκίνησε τη σεζόν του 2024 με ένα εντυπωσιακό διπλό λανσάρισμα, παρουσιάζοντας τις επίσημες συμμετοχές της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 και το Πρωτάθλημα Αντοχής.
Η Alpine Motorsports, σε ένα μεγαλειώδες διπλό λανσάρισμα, παρουσίασε, στο εργοστάσιό της στο Enstone της Μεγάλης Βρετανίας, τις επίσημες συμμετοχές της για το 2024 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 FIA και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA.
 
Σε ό,τι αφορά στην Formula 1, η ομάδα BWT Alpine F1 προετοιμάζεται για το ρεκόρ της 24ης χρονιάς συμμετοχής της στο θεσμό, με τους Esteban Ocon και Pierre Gasly, στο τιμόνι του εντελώς ανανεωμένου μονοθεσίου A524, με αιχμή του δόρατος την επιθετική σχεδιαστική φιλοσοφία προσανατολισμένη στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του, για τις επόμενες δύο σεζόν.  

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που ο Εστεμπάν και ο Πιερ ενώνουν τις δυνάμεις τους αποτελώντας ένα αποκλειστικά γαλλικό δίδυμο οδηγών, με ένα επίσης γαλλικό μονοθέσιο.

Τους δύο πιλότους θα πλαισιώσει, για τη σεζόν 2024, ο Jack Doohan, ο οποίος θα συνεργαστεί ξανά με την ομάδα, ως αναπληρωματικός οδηγός.
 
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), η Alpine ξεκινά την πρώτη της σεζόν ως εργοστασιακή ομάδα στην κατηγορία Hypercar, λαμβάνοντας μέρος με δύο αυτοκίνητα A424, έχοντας πλέον εντάξει στο δυναμικό των οδηγών της και τον Mick Schumacher. Ο Γερμανός οδηγός πρόκειται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA. Ο Mick θα οδηγήσει το αυτοκίνητο με το νούμερο  #36 μαζί με τους έμπειρους οδηγούς, Nicolas Lapierre και Matthieu Vaxiviere. Στο τιμόνι του #35 θα βρεθούν οι Ferdinand Habsburg και Paul-Loup Chatin, μαζί με το νεαρό ταλαντούχο Charles Milesi, που αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν με την ομάδα. Αναπληρωματικός οδηγός για τη σεζόν 2024, θα είναι ο Ζυλ Γκουνόν.
 
Τα χρώματα των A524 και A424 είναι μοντέρνα και εντυπωσιακά, εμπνευσμένα σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία της Alpine με τον σύγχρονο καλλιτέχνη Felipe Pantone. Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί, ενώ τονίζεται από τα έντονα μοτίβα του μπλε της Alpine, σε μία μοναδική και εντυπωσιακή σχεδίαση που συμβάλλει στη διαμόρφωση της ταυτότητας της Alpine Motorsports. Η BWT βρίσκεται στον τρίτο χρόνο συνεργασίας της με την ομάδα της F1, η οποία χαρακτηρίζεται από το γνωστό πλέον ροζ χρώμα, που ξεχωρίζει στο αμάξωμα της A524. Για οκτώ αγώνες αυτή τη σεζόν, το χρώμα που θα κυριαρχεί θα είναι το ροζ, με στόχο να τονιστεί ακόμα περισσότερο η δυναμική συνεργασία της Alpine με την καινοτόμο εταιρεία, που εδρεύει στο Mondsee και επικεντρώνεται στη παγκόσμια μείωση του πλαστικού μιας χρήσης.
 
Παράλληλα με την BWT, η Alpine F1 Team αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίσει στο λανσάρισμα των αγωνιστικών της συμμετοχών, τη δυνατή ομάδα των πιστών συνεργατών της, μεταξύ των οποίων η bp, η Castrol και η Renault E-Tech, αλλά και το νέο συνεργάτη χρονομέτρησης για το 2024, τη H.Moser & Cie που εμφανίζεται και στην A424, αλλά και το συνεργάτη στον τομέα των λιπαντικών, την Elf.
09 Φεβρουαρίου 2024

Renault Symbioz:
ένα compact οικογενειακό SUV, που ενισχύει την επιθετική πολιτική της Renault στην κατηγορία C

 • Symbioz: Η Renault αποκαλύπτει το όνομα του νέου της compact οικογενειακού SUV, κατηγορίας C
 • Με όνομα που αντικατοπτρίζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault, το Symbioz συνδυάζει την οδηγική ευχαρίστηση με τους εσωτερικούς χώρους και την οικονομία, χάρη στον full hybrid E-Tech 145 κινητήρα του
Το όνομα Symbioz προέρχεται από την ελληνική ‘συμβίωση’, μία έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με το DNA της Renault, όπως δηλώνει εξάλλου και το σλόγκαν της εταιρείας “αυτοκίνητα για να ζείς/cars for living”.

Πρόκειται για μία λέξη που συναντά κανείς σε πολλές γλώσσες: ‘symbiosis’ στα Αγγλικά, ‘simbiose’ στα Ισπανικά και ‘simbiosi’ στα Ιταλικά, καθιστώντας το όνομα Symbioz εύκολα αντιληπτό στο ευρύ κοινό.

«Για το νέο compact οικογενειακό μας, θέλαμε ένα όνομα με ανθρώπινη σημασία, που να εκφράζει τους στενούς δεσμούς μεταξύ μιας οικογένειας και του αυτοκινήτου της. Το όνομα Symbioz απεικονίζει τέλεια τη ζωή με το αυτοκίνητό μας, ένα μέρος όπου οι επιβάτες γίνονται ένα με το όχημά τους, αλλά και το περιβάλλον.»  Sylvia Dos Santos, επικεφαλής στρατηγικής ονομάτων, Renault Marketing Division

Το Renault Symbioz και το DNA των “cars for living”

Το Symbioz ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της μάρκας. Αυτό το νέο SUV είναι το πιο compact υβριδικό μοντέλο της Renault που ανήκει στην κατηγορία C, με μήκος μόλις 4,41μ..

Το εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας, καθώς προσφέρει γενναιόδωρους χώρους, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές τους.

Το μοντέλο προσφέρει ό,τι καλύτερο διαθέτει η Renault στον τομέα της τεχνολογίας, όπως:
 • τη γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή νέας γενιάς «Solarbay», που χρησιμοποιεί τεχνολογία PDLC και μετατρέπεται σε αδιαφανή χωρίς τη χρήση κουρτίνας,
 • το full hybrid κινητήριο σύνολο E-Tech των 145hp, σε ένα όχημα με μειωμένο βάρος (κάτω από 1.500κιλά),  για περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση και χαμηλότερη κατανάλωση.
Η Renault συνεχίζει την επιθετική της πολιτική στην κατηγορία C

Η Renault συνδέεται με τους πελάτες της και επιθυμεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους, είτε πρόκειται για ιδιώτες ή για εταιρικούς χρήστες. Με αυτό το σκεπτικό, η μάρκα έχει παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό segment C, μία σειρά από μοντέλα, σε ηλεκτρικές αλλά και υβριδικές εκδόσεις, που συμπληρώνει το ένα το άλλο:

-  E-Tech full hybrid:

 • Symbioz, compact οικογενειακό SUV – με μήκος 4.41μ.
 • Austral, premium, high-tech SUV – με μήκος 4.51μ.
 • Arkana, coupé SUV με δυναμικό design – με μήκος 4.56μ.
-  E-Tech electric:
 • Mégane, high-tech και compact – με μήκος 4.20μ.  
 • Scénic, το νέο οικογενειακό ηλεκτρικό σημείο αναφοράς – με μήκος 4.47μ.
06 Φεβρουαρίου 2024

Ασυναγώνιστες προσφορές Renault με όφελος έως 5.000€

• Τώρα, η γκάμα Renault διατίθεται με καινούριες τιμές και ασυναγώνιστο όφελος για τον πελάτη που φτάνει τις 5.000€.
Τώρα είναι η καλύτερη ώρα για να επιλέξει κανείς ένα νέο μοντέλο Renault. Η αυγή της νέας χρονιάς βρίσκει τη γκάμα Renault στην καλύτερη στιγμή της, τόσο από πλευράς πληρότητας μοντέλων και εκδόσεων, όσο και από πλευράς τιμολογιακής πολιτικής. Και αυτό καθώς, ανάλογα το μοντέλο, το όφελος για τον πελάτη φτάνει τις 5.000€.

Tο απόλυτο γαλλικό best seller, το Renault Clio, έχει εμφάνιση που μαγνητίζει, ανώτερη ποιότητα κατασκευής, κορυφαία ασφάλεια και την πιο πλήρη γκάμα κινητήρων της κατηγορίας, που κορυφώνεται με το full υβριδικό σύνολο E-Tech των 145 ίππων. Διατίθεται τώρα στην ασυναγώνιστη τιμή των 19.970 €, με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, 6μηνη δωρεάν ασφάλιση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Το καθιερωμένο και δημοφιλές B-SUV Renault Captur εκτός από τους κινητήρες βενζίνης και διπλού καυσίμου (βενζίνης – LPG), εξοπλίζεται και με όλες τις μορφές υβριδισμού: mild hybrid, full hybrid και plug-in hybrid με ιπποδύναμη έως 160 ίππους. Παράλληλα, όπως και το νέο Clio, είναι διαθέσιμο με χρηματοδοτικό πρόγραμμα με χαμηλό επιτόκιο 3,9% (για 60 μήνες και με 50% προκαταβολή).

Η νέα εμπορική πολιτική της Renault συμπίπτει με το λανσάρισμα του αναβαθμισμένου Arkana στην ελληνική αγορά. Το νέο μοντέλο διαθέτει πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, με νέα μάσκα, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και νέα χρώματα. Η γκάμα των κινητήρων του είναι αμιγώς υβριδική, με σύνολα mild  και full hybrid, έως 160 ίππων. Επίσης, για πρώτη φορά είναι διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση esprit Alpine. Το νέο Arkana έχει νέες χαμηλότερες τιμές σε όλη τη γκάμα του, κατά 4.000€, ξεκινώντας από την μοναδική τιμή των 26.680€.  

Στην κορυφή της γκάμας των C-SUV της Renault στέκεται το πληθωρικό Austral, που και αυτό επωφελείται από μειώσεις τιμών σε όλη τη γκάμα του της τάξης των 4.000€, από 34.450€. Με σύγχρονα συστήματα infotainment (Open R) και με έως 32 συστήματα ασφαλείας, το Austral εξοπλίζεται μόνο με υβριδικούς κινητήρες (mild και full hybrid) με ισχύ έως και 200 ίππων. Η κορυφαία full hybrid έκδοση εξοπλίζεται με το μοναδικό σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης (4Control Advanced).

Η σύγχρονη γκάμα της Renault ολοκληρώνεται από το κορυφαίο, νέο ηλεκτρικό Megane E-Tech. Με 220 ίππους και 450 χιλιόμετρα αυτονομίας, η τεχνολογική επιτομή της νέας εποχής Renault κοστίζει από 39.950€, με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά».

Δες όλα τα μοντέλα Renault στο site www.renault.gr, γνώρισέ τα και απόκτησέ τα στις εκθέσεις Renault σε όλη την Ελλάδα.

2023
 

 
30 Νοεμβρίου 2023

Renault 5 E-Tech electric:
αποκαλύπτεται σιγά σιγά πριν από την Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης του 2024

Η Renault πρόκειται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη το Renault 5 E-Tech electric, στις 26 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2024.

Προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2024, το Renault 5 E-Tech electric αποτελεί μία μοντέρνα, εξηλεκτρισμένη έκδοση του εμβληματικού Renault 5, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Πριν την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου, η Renault σηκώνει ένα κομμάτι από την κουρτίνα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ρίξουμε μία κλεφτή ματιά σε ορισμένες λεπτομέρειες του εξωτερικού σχεδιασμού του μοντέλου παραγωγής, που παραπέμπουν σαφώς στον προκάτοχό του.

Για αυτό το πολύ ιδιαίτερο λανσάρισμα, η Renault συνεργάστηκε με την Publicis Conseil για να δημιουργήσει μια καμπάνια-teaser η οποία ξεχωρίζει όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο, αλλά και ως προς το τη χρονική της διάρκεια, καθώς ξεκινά τρεις μήνες πριν από την επίσημη αποκάλυψη. 

Θέμα της καμπάνιας : “R5VOLUTION IS BACK”.
25 Οκτωβρίου 2023

Renault:
Αύξηση πωλήσεων 22% στην Ευρώπη το πρώτο 9μηνο του 2023

 • Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Renault έφτασαν τις 356.747 μονάδες το 3ο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση της τάξεως του 11% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022. Κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους, η Renault πούλησε συνολικά 1.128.885 μονάδες, νούμερο αυξημένο κατά 11% έναντι του 2022.
 • Η Renault είναι η δεύτερη μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023 με ανάπτυξη 25% το τρίτο τρίμηνο και 22% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα (726.938 πωλήσεις). Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση πωλήσεων κατά τα 36% στην κατηγορία C από την αρχή του έτους.
 • Η Renault επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση και στη γαλλική αγορά, αυξάνοντας τόσο τις πωλήσεις επιβατικών, με 206.734 μονάδες (+18% έναντι του 2022), όσο και τις πωλήσεις επαγγελματικών (LCV) με 80.422 μονάδες (+12%), από τις αρχές του έτους.
 • Η Renault συνεχίζει να έχει εξαιρετικές επιδόσεις στην αγορά LCV με διψήφια αύξηση πωλήσεων παγκοσμίως (+21%) και ιδιαίτερα στην Ευρώπη (+26%). Η Renault παραμένει ο ευρωπαϊκός ηγέτης στα επαγγελματικά van.ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Η κατακόρυφη αύξηση κατά 48% στις πωλήσεις HEV (υβριδικών οχημάτων), στις 127.224 μονάδες, επέτρεψε στη Renault να σημειώσει σημαντική άνοδο στην αγορά των εξηλεκτρισμένων. Αυτή η αύξηση των πωλήσεων HEV οδήγησε σε συνολική αύξηση των πωλήσεων εξηλεκτρισμένων κατά 19%, με 200.000 συνολικά πωλήσεις. Με το 65% και το 55% των πωλήσεών των Austral και Arkana αντίστοιχα να αντιπροσωπεύουν οι εκδόσεις HEV, τα μοντέλα αυτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία.

Το Megane E-Tech electric έχει πουλήσει πάνω από 35.000 μονάδες φέτος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Renault, καταλαμβάνοντας το 54% των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας, οι οποίες έφτασαν συνολικά τις 64.854 μονάδες.

Μέσα στο 2024, η αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Renault θα εμπλουτιστεί με το νέο Scenic E-Tech electric, που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Παρά τους περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού, η Renault πέτυχε το στόχο των πωλήσεων λιανικής, διατηρώντας τον σε υψηλά επίπεδα, με περισσότερα από τα μισά Renault που έχουν πουληθεί να πηγαίνουν σε πελάτες λιανικής. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους το μείγμα λιανικής φτάνει το 50%, δηλαδή +7% έναντι του μέσου όρου της αγοράς (43%).


ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΑΦΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ (LCV)


Η Renault συνεχίζει να έχει εξαιρετικές επιδόσεις στα LCV, με διψήφιο νούμερο στην αύξηση πωλήσεων. Τους πρώτους 9 μήνες του 2023, οι παγκόσμιες πωλήσεις LCV έφτασαν τις 281.404 μονάδες (+21%), ενώ στην Ευρώπη, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 26% στις 214.255 μονάδες, σε μια αγορά που αυξήθηκε συνολικά κατά 14%. Αυτή η δυναμική επίδοση στην Ευρώπη οφείλεται στην αύξηση πωλήσεων των κορυφαίων επαγγελματικών Renault, Express Van (+25%), Kangoo (+33%), Trafic (+29%) και Master (+13%).
18 Οκτωβρίου 2023

Nέo Renault Clio:
same love, new energy

Το Renault Clio, από την κυκλοφορία του το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο success story, με 16 εκ. πωλήσεις! Αποτελεί το αγαπημένο αυτοκίνητο της Γαλλίας, έγινε διεθνές best seller και κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη. Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές. Τώρα εφευρίσκει εκ νέου τον εαυτό του, αποτελώντας την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault.
Το σύγχρονο στυλ του είναι ακόμα πιο συναρπαστικό και όμορφο, ενώ το κομψό και ξεχωριστό εσωτερικό του εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Το νέο εμπρός μέρος αντανακλά δυναμισμό & σφρίγος, η φωτιστική υπογραφή είναι εντελώς ανανεωμένη και αντικατοπτρίζει την νέα εταιρική ταυτότητα της Renault. Οι νέες εντυπωσιακές και έντονες σχεδιαστικές γραμμές χαρίζουν στο νέο Clio μία πιο τολμηρή προσωπικότητα, καθιστώντας το ένα ακόμα πιο ζωντανό ‘status symbol’. Το νέο Clio διαθέτει επίσης αναβαθμισμένη τεχνολογία, καθώς, πλέον, διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων σε όλες τις εκδόσεις του. Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής, επιτάσσει πλήθος επιλογών σε συστήματα κίνησης, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να επιλέξει τη διαμόρφωση που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του.
06 Οκτωβρίου 2023

Το Renault Express Van τώρα ετοιμοπαράδοτο σε 48 ώρες, με αχτύπητη προσφορά

Το Express Van, το πιο ολοκληρωμένο επαγγελματικό της αγοράς, με το κορυφαίο value for money και τη σφραγίδα της Renault, του ηγέτη στα επαγγελματικά, είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο σε 48 ώρες. Ανακαλύψτε το στις εκθέσεις Renault, κλείστε ένα test drive και αποκτήστε το με την πιο συμφέρουσα προσφορά που έγινε ποτέ.

Τώρα είναι η καλύτερη ώρα να αποκτήσετε το πιο ολοκληρωμένο compact van της αγοράς, το Renault Express Van. Το ελαφρύ επαγγελματικό έχει ξεχωρίσει για τη δυναμική του εμφάνιση, τις ανέσεις επιβατικού στο εσωτερικό του, την ευκολία στη φόρτωση, τις σύγχρονες τεχνολογίες ασφαλείας, τις καινοτόμες εφαρμογές και την οικονομία που προσφέρει στην καθημερινή χρήση. Τώρα, είναι ετοιμοπαράδοτο σε 48 ώρες, ενώ ο ενδιαφερόμενος μπορεί να το γνωρίσει, να το οδηγήσει σε όλο το δίκτυο Renault και να το αποκτήσει, εκμεταλλευόμενος την καλύτερη προσφορά που έγινε ποτέ.
21 Σεπτεμβρίου 2023

Η Renault και η Dacia στην έκθεση
«Αυτοκινηση & Electromobility»

 • Η Renault και η Dacia θα συμμετέχουν με τη σύγχρονη γκάμα των μοντέλων τους στην έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility»
 • Η Renault παρουσιάζει το All-new Mégane E-Tech 100% Electric
 • Η Dacia παρουσιάζει το νέο Spring Electric
 • Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO).
Το Renault Group, θα συμμετέχει στην έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility», που θα διεξαχθεί στον εκθεσιακό χώρο του Γηπέδου Π. Φαλήρου, πρώην TAE KWON DO.

Η Renault θα είναι παρούσα με τη σύγχρονη γκάμα των μοντέλων της, που περιλαμβάνει το B-SUV Captur, το coupe-SUV Arkana, αλλά και το νέο Austral, το πληθωρικό, υβριδικό C-SUV. Πρωταγωνιστής του περιπτέρου της Renault θα είναι το νέο Mégane E-Tech Electric. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της νέας εποχής Renault που σηματοδοτεί την απαρχή της εφαρμογής του πλάνου στρατηγικού σχεδιασμού Renaulution. Το Megane 5ης γενιάς βασίζεται στην τελείως καινούρια πλατφόρμα ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής CMF-EV, έχει ισχύ 220 ίππους και αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα. Η σύγχρονη δομή του του επιτρέπει βέλτιστη εκμετάλλευση

Αντίστοιχα, η Dacia θα παρουσιάσει το νέο Spring Electric. To νέο Spring, είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia. Αποτυπώνει απόλυτα το πνεύμα της Dacia, προσφέροντας όλα όσα ζητάει ο σύγχρονος οδηγός, σε ασυναγώνιστη τιμή. Εξοπλίζεται με σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα 65 ίππων, ενώ έχει αυτονομία έως 310 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη. Διατίθεται στην πλούσια εξοπλιστική έκδοση Extreme, έχει χώρο αποσκευών 290 λίτρα, ενώ, ανάλογα την υποδομή, μπορεί να φορτίσει έως 80% σε λιγότερο από 1 ώρα. Το νέο Spring θα πλαισιώνεται από το best seller Dacia Duster, το 1ο σε πωλήσεις λιανικής SUV στην Ευρώπη από το 2018, αλλά και το Dacia Sandero στην έκδοση Stepway, το μοντέλο που κατέχει την 1η θέση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις λιανικής από το 2017.

Κατά τη διάρκεια της Press Day, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 17.00, στο Περίπτερο του Renault Group (Α4), που βρίσκεται στην είσοδο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου.

Η έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility» διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο του Γηπέδου Π. Φαλήρου, πρώην TAE KWON DO, από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό 15.00 – 21.00 τις καθημερινές και 10.00 – 21.00 τα Σαββατοκύριακα, ενώ το κόστος της γενικής εισόδου είναι 8€.

15 Σεπτεμβρίου 2023

Η Renault και η Dacia στο Golden Hall στα πλαίσια της «Mobility 2023»

 • Η Renault και η Dacia με δύο ηλεκτρικές πρεμιέρες στην «Μobility 2023» στο Golden Hall
 • Πανελλήνια πρεμιέρα για το νέο Renault Mégane E-Tech Electric
 • Πανελλήνια πρεμιέρα για το νέο Dacia Spring Electric
 • Από τις 14-23 Σεπτεμβρίου στον ανοιχτό προαύλιο χώρο του Golden Hall, με ελεύθερη είσοδο
Το Group Renault, θα συμμετέχει με δύο πανελλήνιες πρεμιέρες στη φετινή «Mobility 2023», που θα διεξαχθεί στον προαύλιο ανοιχτό χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι.

Πιο συγκεκριμένα, η Renault θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το νέο Mégane E-Tech Electric. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της νέας εποχής Renault που σηματοδοτεί την απαρχή της εφαρμογής του πλάνου στρατηγικού σχεδιασμού Renaulution. Το Renault Megane 5ης γενιάς βασίζεται στην τελείως καινούρια πλατφόρμα ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής CMF-EV, έχει ισχύ 220 ίππους και αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα. Η σύγχρονη δομή του του επιτρέπει βέλτιστη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, καθώς και την πιο συμμετοχική οδηγική εμπειρία της κατηγορίας.

Παράλληλα, η Dacia θα παρουσιάσει το νέο Spring Electric. To νέο Spring, είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia. Αποτυπώνει απόλυτα το πνεύμα της Dacia, προσφέροντας όλα όσα ζητάει ο σύγχρονος οδηγός, σε ασυναγώνιστη τιμή. Εξοπλίζεται με σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα 65 ίππων, ενώ έχει αυτονομία έως 310 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη. Διατίθεται στην πλούσια εξοπλιστική έκδοση Extreme, έχει χώρο αποσκευών 290 λίτρα, ενώ, ανάλογα την υποδομή, μπορεί να φορτίσει έως 80% σε λιγότερο από 1 ώρα.

Η «Mobility» διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά, στον ανοιχτό προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι, φιλοξενώντας ηλεκτροκίνητα, επαναφορτιζόμενα plug-in οχήματα και υβριδικά μοντέλα όλων των κατηγοριών. Εφέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν από τις 14-23 Σεπτεμβρίου, τις καθημερινές από τις 17.00 – 21.00 και το Σάββατο από τις 11.00 – 20.00, ενώ η πρόσβαση στο χώρο της «Mobility» είναι ελεύθερη. 
07 Σεπτεμβρίου 2023

All new Renault Scenic E-Tech electric:
το πρώτο βιώσιμα σχεδιασμένο, αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο

Το νέο, ηλεκτρικό Megane άνοιξε το δρόμο, ενώ τώρα είναι η σειρά του νέου Scenic να γίνει η ‘αιχμή του δόρατος’ για τη νέα γενιά των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault. Το All-new Scenic E-Tech electric έχει σχεδιαστεί για τη σύγχρονη οικογένεια που θέλει να είναι ελεύθερη και ασφαλής στα ταξίδια της.
Το νέο Scenic εντάσσεται ιδανικά στο στρατηγικό πλάνο Renaulution: είναι ηλεκτρικό, υπερμοντέρνο, γεμάτο χρήσιμες και διαισθητικές τεχνολογίες, ενώ έχει σχεδιαστεί με βάση τα πιο βιώσιμα δομικά χαρακτηριστικά. Είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που αντικατοπτρίζει το στόχο του Renault Group να γίνει μία αυτοκινητοβιομηχανία επόμενης γενιάς, ενσωματώνοντας τη νέα στρατηγική βιωσιμότητας του Group, αλλά και τους τρείς πυλώνες στους οποίους αυτή εδράζεται: το περιβάλλον, την ασφάλεια και τη συμπερίληψη.
09 Αυγούστου 2023

Νέο Renault Scenic:
το μόνο που μένει ίδιο είναι το όνομα

Το Renault Scenic παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1996 – ως Megane Scénic τότε – και θεωρείται το πρώτο compact MPV στην ιστορία του ευρωπαϊκού αυτοκινήτου.

Το όνομα επιλέχθηκε για να αναθερμάνει την επιθυμία του κόσμου για ταξίδια και εξερεύνηση. Οι πρώτες τέσσερις γενιές του μοντέλου είχαν συγγενή πλεονεκτήματα: ευρυχωρία, πρωτοποριακή τεχνολογία και ασφάλεια. Το ίδιο ισχύει και για την επόμενη, 5η γενιά του μοντέλου, του μελλοντικού ηλεκτρικού οικογενειακού αυτοκινήτου της Renault με το όνομα All-new Scénic E-Tech electric.

Το ηλεκτρικό Renault Scénic E-Tech θα παρουσιαστεί στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο, στις 4 Σεπτεμβρίου 2023.
03 Αυγούστου 2023

Ο θρυλικός Jean-Michel Jarre δημιουργεί τον ήχο των ηλεκτρικών Renault

Καλλιτέχνης, τραγουδοποιός και συγγραφέας, πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής και παθιασμένος με την τεχνολογία, ο θρυλικός και μοναδικός Jean-Michel Jarre ενώνει τις δυνάμεις του με την Renault, για την εξέλιξη των ήχων που θα εκπέμπουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας.
Η ιστορία πίσω από τη σχεδίαση του ήχου, δείχνει την εξέλιξη του project και τη συμβολή του Jean-Michel Jarre σε αυτό - ως καλλιτέχνη και ως μηχανικού. Επίσης, μας συστήνει σε μια εκπληκτική ανθρώπινη περιπέτεια, στους στόχους και τις προκλήσεις που περιβάλλουν τη σχεδίαση ήχου, κατά τη διαδικασία αποκάλυψης των ήχων που θα ενσωματωθούν στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Renault.

Το project αυτό αποτέλεσε μία ευκαιρία για τη Renault να υπογραμμίσει τη μοναδική της ταυτότητα, μέσα από τους ήχους ενός αυτοκινήτου.

Η απόφαση για τη συνεργασία με τον Jean-Michel Jarre, αναφορικά με την εξέλιξη των ήχων που θα πλαισιώσουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα, ξεκίνησε το 2021 όταν ο καλλιτέχνης και ο CEO του Renault Group, Luca de Meo, συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Μόναχο – όπου παρουσιαζόταν το Megane E-Tech electric. Αμέσως και οι δύο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συνεργαστούν, με κοινό τόπο την εμπειρία του ήχου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και έξω από το αυτοκίνητο: θέμα συζήτησης ήταν η ακολουθία καλωσορίσματος, όταν κάποιος μπαίνει στο αυτοκίνητο, και οι VSP (Vehicle Sounds for Pedestrians/ήχος ενός ηλεκτρικού οχήματος για τους πεζούς), καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα δεν εκπέμπουν κανένα ήχο, σε χαμηλές ταχύτητες, λόγω του ότι ο κινητήρας τους είναι αθόρυβος.

«Για ένα μουσικό, το να ξεκινά από λευκό χαρτί είναι κάτι μοναδικό. Το να ασχολείσαι με την απόλυτη σιωπή είναι προκλητικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό», λέει ο Jean-Michel Jarre

Το χαρτί μπορεί να είναι «λευκό», αλλά το πεδίο δράσης είναι «πολύχρωμο»: περιλαμβάνει μία ομάδα από την Ircam (επί χρόνια συνεργάτη της Renault, στον τομέα της έρευνας πάνω στη μουσική και την ακουστική), καθώς και μια ομάδα σχεδιασμού ήχου, που είναι ενημερωμένη για τις πιο πρόσφατες τεχνικές και το ρυθμιστικό πλαίσιο, καθώς και τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη αυτών των ήχων.

Η συνάντηση αυτή μεταξύ των κόσμων της ηχητικής δημιουργίας του Jean-Michel Jarre και των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη μάρκα να ξεχωρίσει και να επιβεβαιώσει τη δυναμική της παρουσία σε ένα ανεκμετάλλευτο, μέχρι σήμερα, και πρακτικά ανεξερεύνητο πεδίο. Πρόκειται για ένα πεδίο που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Παρότι το εγχείρημα μπορεί να φαίνεται ουτοπικό, οι δύο πλευρές «βούτηξαν» σε αυτήν την πρόκληση με μεγάλο ενθουσιασμό.
14 Ιουλίου 2023

Από το Scenic Vision στο All-new Renault Scenic E-Tech electric

 • Tο πρώτο μοντέλο παραγωγής της Renault που ενσαρκώνει τη νέα στρατηγική της περί βιωσιμότητας
 • Πρόκειται για το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο κατηγορίας C της νέας εποχής «Renaulution»
 • Το All-new Renault Scénic θα αποκαλυφθεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου, στις 4 Σεπτεμβρίου
Έχοντας παρουσιαστεί πέρυσι κατά το Συνέδριο ChangeNOW στο Παρίσι, το πρωτότυπο Scenic Vision έκανε γνωστό στο ευρύτερο κοινό το όραμα της Renault για το επόμενο, ηλεκτρικό βήμα στη δημοφιλή κατηγορία C.

Το Scenic Vision άνοιξε το δρόμο για μία κινητικότητα πιο βιώσιμη, πιο ασφαλή και πιο συμπεριληπτική. Έχοντας όραμα και διάθεση για εξερεύνηση, ενσωμάτωσε τις πιο προχωρημένες τεχνολογίες που οδηγούν στην απελευθέρωση των μετακινήσεων από το διοξείδιο του άνθρακα.  

Το ηλεκτρικό All-new Renault Scénic E-Tech θα συνεχίσει πάνω στο δρόμο που χάραξε το Scenic Vision, ως το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που ενσωματώνει τη νέα στρατηγική της εταιρείας για βιώσιμη κινητικότητα, αναφορικά με το περιβάλλον, την ασφάλεια και την συμπερίληψη.

Το νέο μοντέλο αρχίζει να αποκαλύπτει την τελική του σιλουέτα, καθώς ένα στόλος από αυτοκίνητα προ-παραγωγής θα αρχίσουν να οδηγούνται στους δημόσιους δρόμους από τους μηχανικούς της Renault, αυτό το καλοκαίρι.

Κατασκευασμένα στο εργοστάσιο ElectriCity, στο Douai της Γαλλίας, τα αυτοκίνητα προ-παραγωγής θα είναι καλυμμένα με ένα, ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση, μοτίβο της Renault, το οποίο θυμίζει το εμβληματικό λογότυπο της μάρκας, ενώ αποτίνει φόρο τιμής στο αντίστοιχο μοτίβο που χρησιμοποιήθηκε και στο νέο Megane E-Tech.

Το All-new Renault Scénic E-Tech electric θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα κατά της διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου του Μονάχου, στις 4 Σεπτεμβρίου.
30 Ιουνίου 2023

Η Teoren Motors χορηγός της Χαλκιάς Racing Team

 • H TEOREN MOTORS Α.Ε., αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Renault & Dacia στην Ελλάδα, αναλαμβάνει τη χορηγία της Χαλκιάς Racing Team.
 • Το αγωνιστικό αυτοκίνητο της ομάδας, το νέο Renault Clio Rally3 έχει εξελιχθεί από την Alpine Racing και θα συμμετάσχει με αξιώσεις στο επερχόμενο Ράλλυ Ακρόπολης
 • Το Renault Clio Rally3 παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση στη Blender Gallery

H TEOREN MOTORS Α.Ε., αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Renault & Dacia στην Ελλάδα, στηρίζει θερμά το αθλητικό και αγωνιστικό ιδεώδες.

Ανάμεσα στις μεγάλες χορηγίες της ανήκει αυτή του ΣΕΓΑΣ, με κορυφαία γεγονότα τη συμμετοχή της Renault ως επίσημος χορηγός στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας καθώς και την υποστήριξη της Εθνικής μας ομάδας στίβου. Παράλληλα, η Renault είναι μεγάλος χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Πιστή σε αυτό το πνεύμα, φέτος η TEOREN MOTORS εγκαινιάζει τη χορηγία της Χαλκιάς Racing Team.
Ως μέλος του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου Επισκευαστών Renault & Dacia στην Ελλάδα, η εταιρεία Χαλκιάς Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. και πιο συγκεκριμένα ο Θέμης Χαλκιάς,  με συνοδηγό τον Νικόλαο-Αδάμ Κομνό, ως Χαλκιάς Racing Team, θα λάβουν μέρος στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ, του Κυπέλλου Χώματος καθώς και στο Ράλλυ Ακρόπολις, με το νέο τους αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το ολοκαίνουργιο, εργοστασιακό Renault Clio προδιαγραφών Rally3.

Το Renault Clio Rally3 έχει εξελιχθεί από την Alpine Racing , μέλος του Renault Group, στο εργοστάσιο της αγωνιστικής φίρμας στη Διέππη της Γαλλίας. Ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας  1,3 λίτρου, αποδίδει 260 ίππους και 415Nm ροπής, ενώ η μετάδοση της κίνησης γίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων, αναδεικνύοντας το Clio Rally3 ως το πρώτο τετρακίνητο αγωνιστικό της φίρμας για αγώνες ράλλυ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχεδιαστική συμβολή της Alpine F1 Team καθίσταται άμεσα αντιληπτή σε σημεία όπως η πίσω αεροτομή.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στη Blender Gallery, ενώ ο κ. Θέμης Χαλκιάς, είπε, μεταξύ άλλων: «Η χαρά μου είναι απερίγραπτη, καθώς έχω στα χέρια μου ένα εξαιρετικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Στόχος είναι να σημειώσουμε καλά αποτελέσματα στους αγώνες που θα συμμετάσχουμε και βεβαίως να φτάσουμε στη ράμπα του τερματισμού στο επετειακό Ράλλυ Ακρόπολις».

Η TEOREN MOTORS Α.Ε., ως χορηγός της Χαλκιάς Racing Team, εύχεται κάθε επιτυχία στο πλήρωμα, αρχής γενομένης από το Ράλλυ Φθιώτιδος (1-2 Ιουλίου 2023), όπου το Clio Rally3 θα πραγματοποιήσει το αγωνιστικό του ντεμπούτο. ,
24 Μαΐου 2023

Renault & Roland-Garros:
συνεργασία στα γήπεδα του γαλλικού open

 • H Renault, από το 2022, είναι ο κορυφαίος συνεργάτης του γαλλικού Open
 • Στο φετινό τουρνουά, το πρωτότυπο Renault 5 παρουσιάζεται σε σατινέ μεταλλικό χρώμα – το πρώτο της ειδικής σειράς Roland-Garros του μελλοντικού αμιγώς ηλεκτρικού Renault 5, ενώ την πρώτη της εμφάνιση κάνει και μία νέα έκδοση του πρωτότυπου 4EVER Trophy
 • Η Renault παραχωρεί, για τη μεταφορά αθλητών και παραγόντων, έναν στόλο 185 οχημάτων, μεταξύ των οποίων 90 ηλεκτρικά Mégane E-Tech, 30 full hybrid Austral E-Tech και 20 νέα full hybrid Espace E-Tech
 • Οι τρείς ‘tennis ambassadors’ συμμετέχουν στην πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Renault με την ονομασία ‘Give Me 5’, η οποία εστιάζει στην προσπάθεια να βοηθήσει νέους ανθρώπους από υποβαθμισμένες γειτονιές
Η Renault, από το 2022, είναι κορυφαίος χορηγός & συνεργάτης του γαλλικού Open. Στο τουρνουά του 2023, που διεξάγεται από τις 22 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου, η μάρκα κοσμεί με το στυλ και το σήμα της όλη τη διοργάνωση. Το σήμα της Renault, για παράδειγμα, εμφανίζεται στο δίχτυ των πέντε κύριων γηπέδων. Η συνεργασία ενισχύθηκε το 2023 με νέες πρωτοβουλίες, ως μια ιδανική ευκαιρία και για τις δύο μάρκες να προωθήσουν τις κοινές τους φιλοδοξίες, προβάλλοντας τη γαλλική σημαία σε ολόκληρο τον κόσμο.
10 Μαΐου 2023

A290_ β:
ένα ηλεκτρικό hot hatch, το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής Alpine

Το A290, το μελλοντικό, compact, σπορ, ηλεκτρικό μοντέλο της νέας εποχής Alpine, που ανήκει στην κατηγορία B, αποκαλύπτεται μέσω του εντυπωσιακού, ultra-sport πρωτότυπου με τον κωδικό A290_β. Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία μοντέλα του μελλοντικού “Dream Garage”, που θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, νέα γενιάς, που έχει σχεδιαστεί για να ξυπνήσει το αγωνιστικό πνεύμα κάθε λάτρη της σπορ οδήγησης και για να επανεφεύρει την έννοια του «σπορ αυτοκινήτου».
Με το A290_β ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εμβληματική ιστορία της Alpine. Η μάρκα αξιοποιεί την κληρονομιά της, ενώ με την αύρα των αγώνων επιχειρεί την είσοδό της σε νέες κατηγορίες, ξεκινώντας την αντεπίθεση με ένα σπορ αυτοκίνητο πόλης. Ο σχεδιασμός, τα υλικά και η τεχνολογία αυτού του showcar, ενσωματώνουν μια νέα οπτική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούν να σταθούν επάξια τόσο στην πίστα, όσο και στις καθημερινές διαδρομές και να αποδεικνύονται συναρπαστικά για τον οδηγό, αλλά και για τους επιβάτες.
04 Μαΐου 2023

Το νέο ηλεκτρικό Renault 5 προ των πυλών

 • Προγραμματισμένο να παρουσιαστεί επίσημα το 2024, το μελλοντικό ηλεκτρικό Renault 5 δίνει μία πρόγευση για το μέλλον του, μέσα από μία ματιά στην εξέλιξή του.
 • Ένα πρώτο, αποφασιστικό βήμα στο σχεδιασμό του μελλοντικού μοντέλου παραγωγής είναι οι δοκιμές των αρχικών πρωτότυπων σε κάθε τύπο εδάφους και συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
 • Η νέα πλατφόρμα CMF-B EV αποκλειστικά για ηλεκτρικά, σηματοδοτεί την μείωση του κόστους παραγωγής κατά 30%, σε σύγκριση με το ZOE.
Για να εξελίξουν και να τελειοποιήσουν το μελλοντικό ηλεκτρικό Renault 5, οι ειδικευμένοι μηχανικοί της Renault δοκιμάζουν ήδη τα πρώτα 9 πρωτότυπα.

Στα αποκαλούμενα «μουλάρια» (mules), η πλατφόρμα, το σύστημα κίνησης και η μπαταρία, είναι τεχνικώς ίδια με εκείνα που θα έχει και το μοντέλο παραγωγής. Με σχεδίαση βασισμένη στην εμφάνιση του Clio, τα μουλάρια δεν μοιάζουν ακόμα με το μελλοντικό μοντέλο. Ένα έμπειρο μάτι θα προσέξει όμως ότι σε αυτά υπάρχει πορτάκι φόρτισης.

Για τις μικρο-ρυθμίσεις και τα τεστ αντοχής, τα πρωτότυπα βρέθηκαν σε χειμερινές δοκιμές σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης (πάγος, χιόνι) στο Arvidsjaur (Λαπωνία), αλλά και σε μέτριας-υψηλής πρόσφυσης συνθήκες, στα κέντρα δοκιμών της Renault στο Lardy (ευρύτερη περιοχή του Παρισιού) και στην Aubevoye (Νορμανδία).
26 Απριλίου 2023

Νέο Renault Austral:
ο γύρος του κόσμου 75 φορές!

Μετά το Megane E-Tech electric, το Austral είναι το δεύτερο μοντέλο της Renault που υποβάλλεται σε δοκιμές τύπου ‘διαδρομών επιβεβαίωσης’ (Confirmation Runs). Το μοντέλο διάνυσε σχεδόν 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε κάθε τύπο δρόμο, πριν καν το επίσημο λανσάρισμά του. Στη θέση του οδηγού βρέθηκαν περίπου εκατό υπάλληλοι της εταιρείας, που ανέλαβαν να παίξουν το ρόλο του πελάτη, δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο. Στόχος τους ήταν να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή βελτίωση, ώστε να διασφαλιστεί ότι το Austral μπορεί να προσφέρει κορυφαία οδηγική ευχαρίστηση, ποιότητα και αξιοπιστία.
Υπο την καθοδήγηση του Thierry Charvet, του επικεφαλής του Renault Group στο τμήμα Industrial and Quality, η Ποιότητα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας με την ονομασία Renaulution. Ως βάση του πλάνου για τη διασφάλιση της ποιότητας, η αξιοπιστία των νέων και υπό εξέλιξη μοντέλων αποτέλεσε αντικείμενο πολλών μελετών και οδήγησε σε βαθιές τομές στον τομέα των δοκιμών που πραγματοποιούνται στο δρόμο, πριν από κάθε λανσάρισμα. Έτσι καθιερώθηκε ένας νέος τύπος δοκιμής: Οι ‘διαδρομές επιβεβαίωσης’ (Confirmation Runs).
21 Απριλίου 2023

Νέο Renault Trafic Van:
ο ιδανικός συνδυασμός μεταξύ δουλείας και απόλαυσης

Από το 1980, έχουν πουληθεί πάνω από 2,2 εκατομμύρια Renault Trafic Vans σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία επαγγελματικά της αγοράς, ένας αληθινός συνεργάτης του επαγγελματία τα τελευταία 40 χρόνια. Το 2021, ανακηρύχθηκε το 3ο σε πωλήσεις ελαφρύ επαγγελματικό van στην Ευρώπη (κατηγορία Van1).
Στην πιο σύγχρονη εκδοχή του, το νέο Renault Trafic Van απέκτησε πολύ πιο μοντέρνο χαρακτήρα από κάθε άποψη. Η νέα μπροστινή εμφάνιση και τα full LED φωτιστικά σώματα συμβάλλουν στην εντυπωσιακή του εμφάνιση. Στο εσωτερικό, η καμπίνα έχει πλήρως ανασχεδιαστεί. Η κορυφαία αισθητική και το προσεγμένο φινίρισμα συνδυάζονται με ένα επίπεδο εξοπλισμού που συγκρίνεται με αυτό ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

Εξυπηρετώντας τις ανάγκες των επαγγελματιών εδώ και 40 χρόνια, το νέο Renault Trafic Van αποδεικνύεται ότι διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν το ιδανικό επαγγελματικό όχημα: έχει μεγάλη μεταφορική ικανότητα, ευκολία διαμόρφωσης και ευρεία γκάμα εκδόσεων. Σήμερα, πλέον, διατίθεται με καινούργια συστήματα ασφαλείας, μοντέρνο σύστημα πολυμέσων και βελτιωμένη γκάμα κινητήρων.

Πιο μοντέρνο, πιο άνετο, καλύτερα εξοπλισμένο: το νέο Trafic βρίσκεται τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας του. Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών, ειδικότερα των εμπόρων και όσων διαχειρίζονται στόλους οχημάτων, οι οποίοι αναζητούν ένα εργαλείο δουλειάς που είναι ταυτόχρονα πρακτικό αλλά και ευχάριστο στη χρήση του.
05 Απριλίου 2023

"Η μάχη με το χρόνο":
η ιστορία της μοναδικής συνεργασίας μεταξύ της Renault και της πυροσβεστικής

 • Σε μία προσπάθεια περιορισμού των συνεπειών ενός τροχαίου ατυχήματος, η Renault έχει προχωρήσει σε μία μοναδική συνεργασία με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες ολόκληρης της Ευρώπης.
 • Σε αυτό το πλαίσιο, συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη σημαντικών καινοτομιών, όπως είναι η πρόσβαση των πυροσβεστών (Fireman Access), το QRescue, και το SD Switch, που αφορούν στην ασφάλεια μετά από ένα τροχαίο με εμπλεκόμενο ηλεκτρικό ή υβριδικό όχημα.
 • Στόχος αυτών των καινοτομιών, είναι να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το χρόνο επέμβασης των σωστικών συνεργείων.
Η Renault εκπαιδεύει τους πυροσβέστες σε όλο τον κόσμο, με στόχο να τους παρέχει τη βοήθεια στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου όταν σπεύδουν για βοήθεια σε περιπτώσεις σοβαρών ατυχημάτων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο, στη μείωση των θυμάτων στην άσφαλτο.

Πρόκειται για μια ουσιαστική προσφορά εκπαίδευσης και καθοδήγησης. Ένα έργο που ανατέθηκε στον Αντιπύραρχο Christophe Lenglos, ο οποίος είναι αποσπασμένος από την Πυροσβεστική Yvelines SDIS, με πλήρη απασχόληση, στη Renault. Με τη βοήθεια της Claire Petit-Boulanger (εμπειρογνώμονας τριτοβάθμιας ασφάλειας της Renault), ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, από την Παραγουάη ως την Τσεχία, διαδίδοντας την τεχνογνωσία της Renault σε θέματα ασφάλειας.

10 Μαρτίου 2023

Renault Sport:
πάθος για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων

Το Mégane R.S. Ultime ενσωματώνει τη μοναδική τεχνογνωσία σχεδιαστών, μηχανικών και ειδικών, οι οποίοι συνέβαλλαν στο να εκτοξευθεί η φήμη της Renault Sport επί 20 συναπτά χρόνια. Μέσα από τα εμβληματικά μοντέλα της γκάμας της Renault Sport, ο οδηγός-δοκιμαστής Laurent Hurgon μας μιλάει για το πάθος για επιδόσεις που εξακολουθεί να καθορίζει όλους εκείνους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις του Les Ulis, στις οποίες, πλέον, εξελίσσεται η γκάμα της Alpine.
24 Φεβρουαρίου 2023

Νέο Renault Austral:
φτιαγμένο να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις

Το νέο Renault Austral συνδυάζει τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες, 4CONTROL Advanced και MULTI-SENSE Advanced, που αποτελούν το επιστέγασμα μιας εξέλιξης που διήρκεσε πάνω από 10 χρόνια. Ως αποκορύφωμα της εξατομίκευσης της οδηγικής εμπειρίας διαθέτουν μια μοναδική ικανότητα επιλογής ρυθμίσεων, ανάλογα τις προτιμήσεις και τα συναισθήματα του οδηγού. Η εμπειρία από το εσωτερικό του νέου Renault Austral είναι μοναδική, χάρη στις προσεκτικά επιλεγμένες επενδύσεις και τα υλικά που έχουν δοκιμαστεί στα μυστικά εργαστήρια του κέντρου έρευνας και εξέλιξης της Renault στα περίχωρα του Παρισιού.

Η Carla, έμπειρη χημικός και επικεφαλής του τμήματος αφής υλικών της Renault, εργάζεται με μία ομάδα δοκιμαστών που σκοπό έχουν να διαπιστώσουν ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό των αυτοκινήτων είναι ακριβώς αυτά που πρέπει.
Στα εργαστήρια του Renault Technocentre, σε ένα μικρό δωμάτιο φυλάσσονται τα υλικά του εσωτερικού των μελλοντικών μοντέλων της Renault. Σε αυτό το δωμάτιο, δεκάδες δείγματα υφασμάτων και εξαρτημάτων τοποθετούνται στο τραπέζι, περιμένοντας να αξιολογηθούν. Σκληρά ή μαλακά, κολλώδη ή στεγνά, απαλά ή τραχιά, τα υλικά ταξινομούνται σύμφωνα με δώδεκα κριτήρια, χρησιμοποιώντας μια συσκευή που δημιουργήθηκε από τη Renault το 2004, το Sensotact. Αυτή η μέθοδος συνέβαλλε και στην επιλογή του υλικού για την αντικατάσταση του δέρματος στο τιμόνι του νέου Austral, καθώς και εκείνου που χρησιμοποιείται για τα καθίσματα, το ταμπλό και τα υποβραχιόνια.
10 Φεβρουαρίου 2023

Νέο Renault Austral:
τεχνολογία στις άκρες των δακτύλων του οδηγού

Το νέο Renault Austral συνδυάζει τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες, 4CONTROL Advanced και MULTI-SENSE Advanced, που αποτελούν το επιστέγασμα μιας εξέλιξης που διήρκεσε πάνω από 10 χρόνια. Ως αποκορύφωμα της εξατομίκευσης της οδηγικής εμπειρίας διαθέτουν μια μοναδική ικανότητα επιλογής ρυθμίσεων, ανάλογα τις προτιμήσεις και τα συναισθήματα του οδηγού.
Τα συστήματα ‘4CONTROL Advanced’ και ‘MULTI-SENSE Advanced’, αποτελούν την πιο update εκδοχή των ομώνυμων τεχνολογιών, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο νέο Austral, έχοντας βελτιστοποιηθεί και υποστεί τις πλέον εξελιγμένες ρυθμίσεις ακριβείας.
25 Ιανουαρίου 2023

O Fabrice Cambolive νέος CEO της Renault
Από την 1η Φεβρουαρίου 2023, ο Fabrice Cambolive αναλαμβάνει νέος CEO της Renault. Ως μέλος της Διοικητικής ομάδας του Renault Group, θα αναφέρεται στον Luca de Meo, CEO του Renault Group

Στο νέο του ρόλο, ο Fabrice Cambolive θα δουλέψει μαζί με το ανώτατο Management της εταιρείας, προκειμένου να εδραιώσει την βιώσιμη και επικερδή ανάπτυξη της Renault. Επίσης, δουλειά του είναι να εγγυηθεί τη μεταμόρφωση της μάρκας τόσο με το λανσάρισμα 14 νέων μοντέλων, μέχρι το 2025, όσο και με την επέκτασή της στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ο Luca de Meo, CEO του Renault Group, δήλωσε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που ο Fabrice Cambolive, με τη δύναμη που του χαρίζει η 30ετής εμπειρία του μέσα στο Renault Group, αναλαμβάνει την ηγεσία της Renault. H αφοσίωσή του, η διεθνής εμπειρία του και η γνώση του Renault Group εις βάθος, θα του επιτρέψουν να συνεχίσει να εγγυάται την πρόοδο της μάρκας σε υψηλής απόδοσης κατηγορίες μοντέλων. Βασίζομαι πάνω του για να καθοδηγήσει όλες τις ομάδες δια μέσου της διαδικασίας της βαθιάς και ουσιώδους μετάλλαξης της Renault τα επόμενα χρόνια».

Ο Fabrice Cambolive, είναι 54 ετών και απόφοιτος του TBS Education Business School της Τουλούζης. Μπήκε στο Renault Group του 1992 και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις σε διεθνές επίπεδο που σχετίζονται με τις πωλήσεις και το marketing, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρουμανία.

Η διεθνής καριέρα του συνεχίστηκε το 2011 οπότε και διορίστηκε Αντιπρόεδρος στους τομείς των πωλήσεων και του marketing για τη Ρωσία και την Ευρασία, πριν διοριστεί CEO της Renault Βραζιλίας το 2015. Το 2017 αναβαθμίστηκε σε Senior Vice President και Πρόεδρο για τις περιοχές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας και του Ειρηνικού. Το 2021 ο Fabrice Cambolive ανακηρύχτηκε Senior Vice President Sales & Marketing της Renault, έχοντας ως ευθύνη την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου Renaulution σε διεθνή κλίμακα, που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας. Το Μάιο του 2022 ο Fabrice Cambolive διορίστηκε COO της Renault.
11 Ιανουαρίου 2023

Megane R.S. Ultime:
φόρος τιμής στο κορυφαίο μοντέλο της Renault Sport

Η Renault αποκαλύπτει μία ειδική έκδοση του Megane R.S. για να τιμήσει την πλούσια ιστορία του γαλλικού σπορ μοντέλου. Η συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση αποτελεί το επιστέγασμα στην ιστορία ενός θρύλου που ξεκίνησε το 2003.
 • Το Megane R.S. Ultime βασίζεται στο Megane R.S. Trophy και διακρίνεται για τη μοναδική του εμφάνιση και τον υπερπλήρη εξοπλισμό του, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα Megane R.S. και Megane R.S. Trophy.
 • Ο σχεδιασμός του είναι μοναδικός, με λωρίδες που αποτυπώνουν τη νέα εταιρική ταυτότητα της Renault, καθώς και μαύρες λεπτομέρειες που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του.
 • Οι 1.976 αριθμημένες μονάδες που θα παραχθούν (η Renault Sport ιδρύθηκε το 1976), θα φέρουν την υπογραφή του Laurent Hurgon, του οδηγού που συνέβαλλε στην εξέλιξη και έγραψε όλα τα ρεκόρ στις πίστες με το Megane R.S.
 • Το Megane R.S. Ultime αποτελεί ένα φόρο τιμής στη γεμάτη με τρόπαια αγώνων και θρυλικά μοντέλα, ιστορία της Renault Sport.
 • Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο στις 23 Ιανουαρίου του 2023, σε μία χώρα που εκτιμάται ότι υπάρχουν περί τους 10.000 οπαδούς των σπορ μοντέλων της μάρκας.

Το Megane R.S. Ultime είναι το τελευταίο μοντέλο της σειράς Megane R.S. και το τελευταίο μοντέλο με το λογότυπο της Renault Sport. Την ιστορία των σπορ μοντέλων της μάρκας, αναλαμβάνει να συνεχίσει η Alpine.
10 Ιανουαρίου 2023

Renault Espace:
την άνοιξη η αποκάλυψη της έκτης γενιάς

 • H Renault αποκαλύπτει ότι το νέο 5θέσιο και 7θέσιο SUV στη γκάμα της θα ονομάζεται Espace.
 • Το «Espace» είναι ένα εμβληματικό όνομα που κάνει άμεσο το συσχετισμό του νέου SUV με τις 5 προηγούμενες γενιές του μοντέλου.
 • Το Νοέμβριο του 2023, η Renault θα γιορτάσει τα 40 χρόνια από το 1983, οπότε και παρουσιάστηκε το Espace ως concept car.
Πρόκειται για ένα διάσημο όνομα, τόσο στη Γαλλία όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, οπότε και προκρίθηκε πολύ νωρίς στη διαδικασία ως η προφανής επιλογή για το όνομα του νέου 5θέσιου &7θέσιου SUV της Renault.
Κάθε γενιά Espace εξελίχθηκε ώστε να εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες και τις προσδοκίες των καταναλωτών, γι’ αυτό και πάντα ήταν μία επίκαιρη και δημοφιλής επιλογή.

Σήμερα, το νέο Espace ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, καθιστώντας εαυτόν ως την επιτομή της αναγέννησης της Renault, ακολουθώντας τα χνάρια και μένοντας πιστό στις αξίες που ανέδειξαν και τις προηγούμενες γενιές του, παραμένοντας δηλαδή ένα άνετο, καινοτόμο αυτοκίνητο, που τοποθετείται ως η κορυφαία επιλογή στη γκάμα.

Χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα CMF-CD της Συμμαχίας, θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μέχρι και 7 επιβάτες, με μεγάλη άνεση για μακρινά ταξίδια.

Το νέο Renault Espace θα αποκαλυφθεί σε παγκόσμια πρώτη την άνοιξη του 2023.

2022
 

30 Νοεμβρίου 2022
Το Renault Group συνεργάζεται με την Airbus για την προώθηση του εξηλεκτρισμού

Η συνεργασία αφορά στην προώθηση εξελιγμένων τεχνολογιών που σχετίζονται με τα συστήματα μπαταριών επόμενης γενιάς
Η Airbus και το Renault Group, παγκόσμιοι ηγέτες στον κλάδο της αεροδιαστημικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας, υπέγραψαν συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης, με στόχο την επιτάχυνση του οδικού χάρτη προς την ηλεκτροκίνηση και των δύο εταιρειών, βελτιώνοντας αντίστοιχα και την γκάμα προϊόντων τους. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, τις τεχνολογίες της Airbus, που σχετίζονται με τα μελλοντικά υβριδικά-ηλεκτρικά αεροσκάφη.

Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, οι ομάδες μηχανικών της Airbus και του Renault Group  θα ενώσουν τις δυνάμεις σε θέματα τεχνολογιών που σχετίζονται με την αποθήκευση ενέργειας, η οποία παραμένει ένα από τα κύρια εμπόδια για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων με μεγάλη αυτονομία.

Το σύμφωνο συνεργασίας θα καλύπτει κυρίως τεχνολογικές καινοτομίες που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενέργειας και τον περιορισμό του βάρους των μπαταριών, ενώ θα αναζητήσει τις καλύτερες μεθόδους για τη μετάβαση από τις τρέχουσες χημικές ενώσεις ενεργειακών κυψελών (προηγμένα συστήματα ιόντων λιθίου), σε τεχνολογίες τύπου solid-state, που θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την ενεργειακή αυτάρκεια μίας μπαταρίας, με χρονικό ορίζοντα το 2030.
Η κοινή προσπάθεια θα περιλαμβάνει επίσης και τη αξιολόγηση του πλήρους κύκλου ζωής των μελλοντικών μπαταριών, από την παραγωγή έως την ανακύκλωση, προκειμένου να προετοιμαστεί η εκβιομηχάνιση αυτής της διαδικασίας για τις μπαταρίες του μέλλοντος, ενώ θα αξιολογηθεί το αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο της ζωής τους.

«Για πρώτη φορά, δύο ηγέτιδες δυνάμεις της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, από διαφορετικούς κλάδους, μοιράζονται τις τεχνολογικές τους γνώσεις, με στόχο να διαμορφώσουν το μέλλον των υβριδικών-ηλεκτρικών αεροσκαφών. Η αεροπορία είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός τομέας τόσο από άποψη ασφαλείας όσο και κατανάλωσης ενέργειας, όπως, άλλωστε, και η αυτοκινητοβιομηχανία. Στο Renault Group, η 10ετής εμπειρία μας στην εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων μας εξασφαλίζει πλούσια τεχνογνωσία όσον αφορά στην απόδοση των συστημάτων διαχείρισης μπαταριών. Θέλοντας να καινοτομήσουν και να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, οι ομάδες των μηχανικών μας συνεργάζονται με αυτές της Airbus, για να επιτύχουν το συγκερασμό τεχνολογιών, οι οποίες θα επιτρέψουν τόσο τη λειτουργία υβριδικών αεροσκαφών, όσο και την εξέλιξη μελλοντικών οχημάτων», δήλωσε ο Gilles Le Borgne, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, υπεύθυνος του τομέα μηχανολογίας του Renault Group .

«Η συνεργασία με το Renault Group  θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε την επόμενη γενιά μπαταριών, στοιχείο που αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη εξηλεκτρισμού της Airbus», δήλωσε η Sabine Klauke, Chief Technical Officer της Airbus. «Η επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050, είναι μια μοναδική πρόκληση που απαιτεί συνεργασία σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από σήμερα. Συνδυάζοντας την εμπειρία του Renault Group  στα ηλεκτρικά οχήματα, με το δικό μας ιστορικό σε δοκιμαστικές πτήσεις  με ηλεκτρική ενέργεια, θα μας δοθεί η δυνατότητα να επιταχύνουμε την ανάπτυξη ανατρεπτικών τεχνολογιών που απαιτούνται για τη σχεδίαση υβριδικών αεροσκαφών, από το 2030 και μετά. Θα ενθαρρύνει επίσης και την ανάπτυξη κοινών τεχνικών και ρυθμιστικών προτύπων για την υποστήριξη των λύσεων καθαρής κινητικότητας, που απαιτούνται για την επίτευξη των κλιματικών μας στόχων».

Η συνεργασία της Airbus και του Renault Group  για την ηλεκτροκίνηση, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του τοπίου των μεταφορών, συμβάλλοντας στη επίτευξη του στόχου των μηδενικών εκπομπών, έως το 2050, τόσο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο και στον τομέα των αερομεταφορών.
21 Οκτωβρίου 2022
RENAULT 4EVER TROPHY: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ

 • Η Renault παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκίνητου του Παρισιού, μία μοντέρνα ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού Renault 4.
 • To 4EVER Trophy σηματοδοτεί την επέτειο των 25 χρόνων του ράλι 4L Trophy, ενώ δείχνει το δρόμο για τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά Β-SUV της Renault.
Το Renault 4 είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα αυτοκίνητο: είναι ένα αληθινό σύμβολο. Με πάνω από 8 εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, τα τελευταία 60 χρόνια ξεπερνά το χάσμα γενεών και τις κοινωνικές ανισότητες. Είναι τόσο άνετο τόσο στην πόλη όσο και στον ανοιχτό δρόμο, κερδίζοντας δίκαια τον τίτλο του πολυ-χρηστικού. Είναι ανεπιτήδευτο, αλλά και κομψό, ενώ  παραμένει ένα αυτοκίνητο για όλους, που απευθύνεται και σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες.

Η παραγωγή του σταμάτησε πριν από 30 χρόνια, αλλά το 4L δεν έφυγε ποτέ από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι ένα από τα αυθεντικά ‘vintage’ αυτοκίνητα των νέων, καθώς τα τελευταία 25 χρόνια είδαμε το 4L Trophy να αποδεικνύει ξανά και ξανά την αξία του στον τομέα της ευελιξίας, αλλά και της αξιοπιστίας.

Το πρωτότυπο 4EVER Trophy που παρουσιάζει η Renault στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, είναι το δεύτερο εμβληματικό της μοντέλο, μετά το Renault 5 Prototype που λανσάρεται σε ηλεκτρική έκδοση, ως μέρος του στρατηγικού πλάνου Renaulution. Η Renault, εξηλεκτρίζει το μέλλον της, στηριζόμενη στο ένδοξο παρελθόν της.

13 Οκτωβρίου 2022
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ RENAULT GROUP ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Οι Renault, Dacia, Alpine και Mobilize, δίνουν το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού με τέσσερα εντυπωσιακά περίπτερα, έκτασης άνω των 3.000τ.μ., παρουσιάζοντας παγκόσμιες πρεμιέρες, τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές τους εξελίξεις, καθώς και τη γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που αποτελούν μέρος του στρατηγικού πλάνου «Renaulution».


Το σλόγκαν της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού φέτος είναι το ‘Revolution is on’ και οι Renault, Dacia, Alpine και Mobilize θα είναι εκεί για να αναδείξουν την πρόοδο του στρατηγικού πλάνου Renaulution. Η κάθε μάρκα θα παρουσιάσει τουλάχιστον μία παγκόσμια αποκλειστικότητα (σε μορφή πρωτότυπου ή εκθεσιακού μοντέλου), τη γκάμα των νέων μοντέλων της, καθώς και τις συνεργασίες που περιλαμβάνονται στη νέα της στρατηγική.

Η Hyvia, το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Renault Group με την αμερικάνικη εταιρεία Plug, που αφορά στην υδρογονοκίνηση, θα είναι επίσης παρούσα, παρουσιάζοντας τα οχήματα υδρογόνου, μεταξύ αυτών και το Master Van H2-TECH σε έκδοση παραγωγής, καθώς και παραδείγματα του μοναδικού της οικοσυστήματος για το υδρογόνο.

04 Οκτωβρίου 2022
R5 TURBO 3E, BORN TO DRIFT

 • Ένα εντυπωσιακό, αμιγώς ηλεκτρικό showcar, σχεδιασμένο για drifting, που δημιουργήθηκε με στόχο να αποτίνει φόρο τιμής στις πιο σπορ εκδόσεις του διάσημου μοντέλου: το Renault 5 Turbo και το Turbo 2.
 • Μια φρέσκια θεώρηση πάνω σε ένα κλασσικό θέμα που είναι πληθωρική, προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, ενώ διαθέτει στοιχεία από τον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας.
 • Το R5 TURBO 3E μαζί με το Renault 5 Prototype, είναι ένα ακόμα παράδειγμα της «ηλεκτρικής αναγέννησης» ενός κορυφαίου μοντέλου της μάρκας. Η Renault εξηλεκτρίζει την ιστορία της για να προετοιμάσει καλύτερα το αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον της στην Ευρώπη, μέχρι το 2030.
 • Το R5 TURBO 3E θα κοσμεί το περίπτερο της Renault στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Το R5 TURBO 3E είναι σχεδιασμένο για κορυφαίες επιδόσεις στην πίστα, καθώς πρόκειται για ένα καθαρόαιμο ‘drifter’, πλήρως ηλεκτρικό και με κίνηση στους πίσω τροχούς. Όπως και ο εμβληματικός προκάτοχός του, είναι αυστηρά διθέσιο. Το πίσω μέρος φιλοξενεί το κινητήριο σύνολο – δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, με τις μπαταρίες στη μέση, κάτω από το πάτωμα.

22 Σεπτεμβρίου 2022
Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΓΚΑΜΑ RENAULT ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΟΒΕΡΟ

 • Στο Ανόβερο, η Renault παρουσίασε όλη τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών της.
 • Το νέο Trafic Van E-Tech Electric, αποτελεί τη νέα προσθήκη στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών van .
 • Το Hippie Caviar Motel, βασίζεται πάνω στο Kangoo E-Tech Electric.

H Renault συμμετέχει στη διεθνή έκθεση επαγγελματικών του Ανόβερο, η οποία διεξάγεται ξανά εφέτος, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωσή της.

Στο περίπτερο της Renault παρουσιάζεται όλη η σύγχρονη γκάμα των ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών της.

09 Σεπτεμβρίου 2022
«REVOLUTION IS ON»: ΤΟ RENAULT GROUP ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, οι Renault, Dacia, Alpine & Mobilize θα παρουσιάσουν νέα μοντέλα, υπηρεσίες και συνέργειες.

Οι Renault, Dacia, Alpine και Mobilize, θα συμμετέχουν στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (17 έως 23 Οκτωβρίου), με το σύνθημα «Revolution is on». Η έκθεση είναι μια ευκαιρία για κάθε μάρκα να παρουσιάσει τουλάχιστον μία αποκλειστική Παγκόσμια Πρεμιέρα, καθώς και τις τελευταίες καινοτομίες της, τις συνεργασίες της, αλλά και αρκετά εμβληματικά οχήματα από τη γκάμα της.

02 Αυγούστου 2022
ΝΕΟ RENAULT AUSTRAL
Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η ποιότητα κατασκευής του νέου Renault Austral, αφορά πολλά περισσότερα από την απλή επιλογή των υλικών και την κορυφαία τεχνολογία που εξοπλίζει το νέο μοντέλο. Κάθε λεπτομέρεια μελετήθηκε εξονυχιστικά ώστε να αναβαθμίσει το όλο project. Σε αυτό το Renault story, ο Olivier, ειδικός στον τομέα της απτής ποιότητας, εξηγεί τη δουλειά που έγινε σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εσωτερικού, το συρόμενο υποβραχιόνιο, καθώς και τους λόγους που κάνουν την συρόμενη λειτουργία του τόσο εκλεπτυσμένη.
Το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή στο high-tech cockpit του νέου Austral, είναι η αρμονία. Το επόμενο που τραβάει το βλέμμα είναι η εντυπωσιακή οθόνη του συστήματος OpenR, που ενεργοποιείται εκπέμποντας έναν ήχο καλωσορίσματος. Το τρίτο χαρακτηριστικό, που είναι αδύνατο να μην προσέξει κανείς, είναι το μέρος που αντανακλά όλη τη μαεστρία των σχεδιαστών και το συναντάμε στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων: πρόκειται για το συρόμενο υποβραχιόνιο. Οδηγεί το χέρι στη σωστή θέση, ώστε να διευκολύνει τη χρήση της οθόνης πολυμέσων, αλλά και των πιεζοηλεκτρικών μπουτόν που βρίσκονται από κάτω. Η αίσθηση χειρισμού αυτού του εργονομικού στοιχείου είναι πολύ ιδιαίτερη.
7 Ιουλίου 2022
Η RENAULT, ΣΤΑ SUMMER CAMPS ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Η Renault, επίσημος χορηγός του Ολυμπιακού, βρέθηκε δίπλα στα παιδιά των Summer Camps της ομάδας που διεξήχθησαν την καλοκαιρινή περίοδο, με δώρα και εκπλήξεις.
Η καινοτομία και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση είναι τα χαρακτηριστικά που πάντα διέκριναν τη Renault στα 124 χρόνια της ιστορίας της.

Το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο είναι που την ωθεί να δημιουργεί νέες κατηγορίες αυτοκινήτων, ώστε να καλύπτει ιδανικά τις ανάγκες του.

Μέσα από τις χορηγίες αποτυπώνεται ακριβώς αυτό το κοινωνικό ενδιαφέρον της Renault, αφού στηρίζει τους θεσμούς και τις δομές που αναδεικνύουν την ξεχωριστή δυναμική και τη διάθεση του ανθρώπου να προοδεύει και να πρωτοπορεί.
 
Η Renault, μέσω του αποκλειστικού εισαγωγέα στην Ελλάδα, της Τεορέν Μότορς Α.Ε, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις αθλητικές δραστηριότητες ως επίσημος Χορηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 47 εγχώρια πρωταθλήματά ποδοσφαίρου, 28 Κύπελλα, έχοντας, παράλληλα, κατακτήσει και 18 double.

Εφέτος, η Renault ήταν δίπλα στη νέα γενιά αθλητών των Summer Camps του Ολυμπιακού, όπου για ένα ακόμη καλοκαίρι εκατοντάδες παιδιά έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Πρόκειται για μία εκδήλωση θεσμό σε επίπεδο ακαδημίας, η οποία πραγματοποιήθηκε για 21η φορά.
Στο φετινό Summer Camp, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου με απόλυτη επιτυχία, συμμετείχαν 200 παιδιά που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα και άρχισαν να μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου με προπονήσεις στους χώρους όπου βρίσκονται καθημερινά οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Στο Camp του Ολυμπιακού συμμετείχαν παιδιά από 14 διαφορετικά σημεία ξένων χωρών.

Η Renault ήταν δίπλα στους μικρούς αθλητές και αυριανούς πρωταθλητές στα γήπεδα αλλά και στη ζωή, μοιράζοντας δώρα και αναμνηστικά, που συνδέουν την πρωτοπόρο εταιρία με τον πολύπρωταθλητή Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Η Renault και η Τεορέν Μότορς Α.Ε. ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου και εύχονται σε όλα τα παιδιά καλό καλοκαίρι!

14 Ιουνίου 2022
Η RENAULT ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH HANDBALL 2022

Η Renault, είναι επίσημος χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Handball 2022 που διεξάγεται από τις 14-26 Ιουνίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.
H Renault, η πρωτοπόρος αυτοκινητοβιομηχανία με πορεία 123 χρόνων, ξεχωρίζει για την προσήλωση στην καινοτομία, αλλά και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά.

Ο άνθρωπος και η προστασία του περιβάλλοντός του αποτελούν τον θεμέλιο λίθο πίσω από την ενεργειακή της στρατηγική, σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2025 θα διαθέτει στην αγορά την πιο «πράσινη» γκάμα αυτοκινήτων.

Η Renault, μέσω του αποκλειστικού εισαγωγέα στην Ελλάδα, της Τεορέν Μότορς Α.Ε, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και τις αθλητικές δραστηριότητες ως επίσημος Χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Handball 2022.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball αποτελεί μία κορυφαία διοργάνωση για τη χώρα και παράλληλα το μοναδικό παγκόσμιο ομαδικό άθλημα που αναλαμβάνει η Ελλάδα στη μετά την πανδημία εποχή. Σε αυτό, λαμβάνουν μέρος 64 χώρες, 32 στο τουρνουά των Ανδρών- Γυναικών και 32 στο τουρνουά των Εφήβων- Νεανίδων, οι οποίες προέρχονται από όλες τις Ηπείρους.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Η Εθνική Γυναικών είναι η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου, ενώ μαζί με την Εθνική Ανδρών κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας (2019).

Οι αγώνες διεξάγονται στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία του Καρτερού, στο Ηράκλειο της Κρήτης, το διάστημα 14-26 Ιουνίου 2022.

Στα πλαίσια της επίσημης χορηγίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Handball, η Renault διαθέτει έναν πολυπληθή στόλο οχημάτων, που εκπροσωπούν όλη τη σύγχρονη γκάμα της, η οποία χαρακτηρίζεται για την υψηλή εμπλεκόμενη τεχνολογία, είτε πρόκειται για μοντέλα που εξοπλίζονται με κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης / LPG), είτε με υβριδικά συστήματα κίνησης.

Από το best seller Clio και το απόλυτο crossover Captur, μέχρι το υπέρ-σύγχρονο κουπέ SUV Renault Arkana, όλα τους πλαισιώνουν τη διοργάνωση, μεταφέροντας στελέχη και αθλητές.

Η Renault και η Teoren Motors Α.Ε. εύχονται καλή επιτυχία στις Εθνικές μας ομάδες.
19 Μαΐου 2022
RENAULT SCENIC VISION
OXI ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ,
ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Οι προκλήσεις που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, τη διατήρηση των ενεργειακών πόρων και τις εξελισσόμενες συνήθειες μετακίνησης, αναδιαμορφώνουν ριζικά την αλυσίδα αξιών της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Μέσω του «Raison d'Etre» (Σκοπός ύπαρξης) και του συνεχιζόμενου στρατηγικού σχεδίου Renaulution, το Renault Group και οι μάρκες του, έχουν ξεκινήσει έναν εκτεταμένο μετασχηματισμό, μετατοπίζοντας το κέντρο της προσοχής τους, από τους όγκους των πωλήσεων προς την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξία, έχοντας στρέψει το βλέμμα τους στην επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040, αλλά και παγκοσμίως έως το 2050.

Για να το πετύχει αυτό, η Renault στοχεύει σε μια εξ ολοκλήρου ηλεκτρική γκάμα στην Ευρώπη έως το 2030. Ο Όμιλος Renault, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που μπήκε στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων πριν από μια δεκαετία, θα κάνει πολλά περισσότερα για την προώθηση της ‘απανθρακοποίησης’ παρά για τη μείωση των εκπομπών κατά τη χρήση.

Σήμερα, η Renault αποκαλύπτει το πρωτότυπο Renault Scenic Vision, το οποίο ενσωματώνει τις δεσμεύσεις της για βιώσιμη ανάπτυξη, ενσωματώνοντάς τις σε ένα όχημα.
10 Μαΐου 2022
Η RENAULT ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ CHANGENOW 2022

H έκθεση ChangeNOW είναι το μεγαλύτερο γεγονός του πλανήτη αφιερωμένο στις ενεργειακά βιώσιμες λύσεις, που έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, το οποίο θα διεξαχθεί στο Grand Pallais και τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, από 19-21 Μαΐου.
κατά 95% ανακυκλώσιμο, η Renault δείχνει το δρόμο προς τη βιώσιμη κινητικότητα, προτάσσοντας το σύνθημα «Let’s change cars».

Ο Luca de Meo, CEΟ του Renault Group και της Renault, θα προΐσταται της σχετική συνέντευξης Τύπου, μαζί με τον Gilles Vidal, Αντιπρόεδρο Design της Renault, αλλά και με τον διάσημο συνθέτη, performer, παραγωγό και πρέσβη πολιτισμού Jean-Michel Jarre.

Στο site, www.events.renault.com μπορείτε να παρακολουθήσετε την Παγκόσμια Πρεμιέρα του νέου πρωτότυπου μοντέλου της Renault, που θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου στις 11:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.
5 Μαΐου 2022
Η RENAULT ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ
ROLAND-GARROS

 • H Renault γίνεται Premium Συνεργάτης του Roland-Garros, με βάση την ηλεκτρική κινητικότητα.
 • Προσφέρει ένα στόλο 100 νέων Renault Megane E-Tech Electric.
 • Λανσάρει το «GIVE ME 5», το νέο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που είναι αφιερωμένο στις νέες γενιές.
 • Προωθεί το τένις στις πόλεις.

Ως μέρος της νέα εταιρικής στρατηγικής της, η Renault αποφάσισε να εξορθολογήσει τις συνεργασίες της που αφορούν στο marketing σε παγκόσμια κλίμακα και να εστιάσει τις δραστηριότητές της σε συγκεκριμένους τομείς, ικανούς να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στη μάρκα. Έτσι, πλέον, η Renault θα εστιάσει στις αθλητικές δραστηριότητες, με δύο κύριες συνεργασίες, στο ράγκμπι, ως βασικός συνεργάτης της γαλλικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι, αλλά και στο τένις, προχωρώντας σε συνεργασία με το τουρνουά Roland-Garros.

15 Απριλίου 2022
Η Renault έτρεξε στο «Run Greece-Ηράκλειο 2022»

Η Πυραμίς Ε.Π.Ε., Εξουσιοδοτημένος Διανομέας και Επισκευαστής Renault και Dacia στο Ηράκλειο Κρήτης, εκπροσώπησε τη Renault, επίσημο Χορηγό του ΣΕΓΑΣ στη διοργάνωση του δρομικού event «Run Greece»
H Renault, η πρωτοπόρος αυτοκινητοβιομηχανία με πορεία 123 χρόνων, ξεχωρίζει για την προσήλωση στην καινοτομία, αλλά και για την ενεργό της συμμετοχή στα κοινά, ενώ παράλληλα η ιστορία της είναι συνυφασμένη με τους αγώνες. Μέσω του αποκλειστικού εισαγωγέα της στην Ελλάδα, της Τεορέν Μότορς Α.Ε, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και τις μετακινήσεις χωρίς αποτύπωμα άνθρακα, ως επίσημος Χορηγός του ΣΕΓΑΣ, του Αυθεντικού Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και των δρομικών αγώνων «Run Greece».

Τα δρομικά events «Run Greece», είναι αγώνες δρόμου, 5 και 10 χιλιομέτρων, που διοργανώνονται σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Την Κυριακή 10 Απριλίου, διεξήχθη με επιτυχία το πρώτο «Run Greece» της φετινής χρονιάς στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο διοργανώθηκε για 9η χρονιά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η Renault «έτρεξε» στο «Run Greece-Ηράκλειο 2022» εκπροσωπούμενη από την εταιρεία Πυραμίς Ε.Π.Ε., Εξουσιοδοτημένο Διανομέα και Επισκευαστή Renault και Dacia στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ηράκλειο Κρήτης, στο 3ο χλμ. Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών, ο πελάτης έχει την ευκαιρία να δει από κοντά και να οδηγήσει την πλήρη γκάμα των νέων μοντέλων Renault και Dacia.
Επικεφαλής του «Run Greece-Ηράκλειο 2022» τέθηκε το νέο Renault Arkana, το σύγχρονο κουπέ SUV που ξεχωρίζει για τη σπορ σιλουέτα του και την υβριδική του τεχνολογία. Παράλληλα, οι δρομείς συνάντησαν στο διάβα τους και το νέο Dacia Duster, το δημοφιλές, σκληροτράχηλο SUV, με τα εκατομμύρια πιστών φίλων.  

H Renault, ως επίσημος χορηγός, ανανεώνει το ραντεβού της με το «Run Greece» για τις 15 Μαΐου στην Καστοριά.
30 Μαρτίου 2022
Η RENAULT ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ RENAULT 5

Το 2022 είναι χρονιά εορτασμού για τα 50 χρόνια του Renault 5. Το μοντέλο αποτελεί ορόσημο για τη Renault, καθώς έχει αφήσει το στίγμα του στην μάρκα, στην εταιρεία γενικότερα, αλλά και σε μια ολόκληρη εποχή.
Η Renault είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία. Όταν δημιούργησε το Renault 5, η μάρκα έδωσε στην κοινωνία ακριβώς αυτό που έψαχνε. Το 1972, το Renault 5 ήταν πολύ μπροστά από τα περισσότερα αυτοκίνητα της εποχής του.  

Το Renault 5 ήταν απόλυτα προσαρμοσμένο  στις ολοένα και πιο αναβαθμισμένες απαιτήσεις της κοινωνίας, με την αστική τάξη να αναδύεται, τα προάστια των πόλεων να γίνονται πολυπληθέστερα, τα supermarkets να αυξάνονται και μαζί και η γυναικεία χειραφέτηση. Η Renault έκανε μια πολύ γενναία κίνηση παρουσιάζοντας ένα 3θυρο hatch μαζικής παραγωγής.

Σχεδιασμένο σαν ένα ευέλικτο μοντέλο, ικανό στην πόλη αλλά και στον ανοιχτό δρόμο, το Renault 5 είχε απήχηση σε όλα τα είδη αγοραστών, χάρη στη στρογγυλεμένη του σχεδίαση και τις ήπιες γραμμές του. Το πρακτικό πίσω μέρος του, η πλαστική μάσκα και τα πλευρικά προστατευτικά του, το βοήθησαν να βρει νέους αγοραστές, ειδικότερα γυναίκες και νέους σε ηλικία, που απολάμβαναν τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του. Το στυλ, αλλά και η οδική του συμπεριφορά το έκαναν άμεσα αγαπητό.
18 Μαρτίου 2022
Η RENAULT, ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Η Renault, η καινοτόμος εταιρεία με ιστορία 123 χρόνων στην αυτοκίνηση, είναι επίσημος χορηγός του Ημιμαραθωνίου Αθηνών, που θα διεξαχθεί τις 20 Μαρτίου 2022.

H Renault, η πρωτοπόρος αυτοκινητοβιομηχανία με πορεία 123 χρόνων, ξεχωρίζει για την προσήλωση στην καινοτομία, αλλά και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Παράλληλα είναι συνυφασμένη με τους αγώνες, καθώς, μεταξύ άλλων, συμμετέχει με συνέπεια στο πρωτάθλημα της Formula1 για πάνω από 40 χρόνια, περίοδο κατά την οποία έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών.

Ο άνθρωπος και η προστασία του περιβάλλοντός του αποτελούν το θεμέλιο λίθο πίσω από την ενεργειακή της στρατηγική, σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2025 θα διαθέτει στην αγορά την πιο «πράσινη» γκάμα αυτοκινήτων.

Η Renault, μέσω του αποκλειστικού εισαγωγέα στην Ελλάδα, της Τεορέν Μότορς Α.Ε, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και τις μετακινήσεις χωρίς αποτύπωμα άνθρακα, ως επίσημος Χορηγός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

Έτσι, το πρωί της Κυριακής 20 Μαρτίου 2022, 15.000 δρομείς είναι έτοιμοι να βρεθούν στην εκκίνηση του αγώνα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, για να τρέξουν στις διαδρομές τόσο του Ημιμαραθωνίου, όσο του αγώνα των 5 χλμ. Ο Ημιμαραθώνιος Αθηνών είναι, από πέρυσι, αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, ενώ αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς διοργανώσεις στην κατηγορία του. Υλοποιείται δε, με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Στα πλαίσια της επίσημης χορηγίας του Ημιμαραθωνίου Αθηνών, η Renault διαθέτει έναν πολυπληθή στόλο οχημάτων, που εκπροσωπούν όλη τη σύγχρονη γκάμα της, η οποία χαρακτηρίζεται για την υψηλή εμπλεκόμενη τεχνολογία, είτε πρόκειται για μοντέλα που εξοπλίζονται με κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης / LPG), είτε με υβριδικά συστήματα κίνησης.

Από το best seller Clio και το απόλυτο crossover Captur, μέχρι το υπέρ-σύγχρονο κουπέ SUV Renault Arkana, που θα «ανοίξει» τον αγώνα, αλλά και το νέο επαγγελματικό Express Van, όλα τους πλαισιώνουν τη διοργάνωση, μεταφέροντας στελέχη και αθλητές.

Η Renault και η Teoren Motors Α.Ε. εύχονται σε όλους τους δρομείς έναν καλό και τίμιο αγώνα.
16 Μαρτίου 2022
RENAULT ΚΑΙ DACIA ΜΕ LPG:
ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ!

Μετά και τις πρόσφατες αυξήσεις τιμών στα καύσιμα, η γκάμα best seller μοντέλων του Renault Group που εφοδιάζονται με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου), αναδεικνύεται ως η πιο συμφέρουσα πρόταση για τις καθημερινές μετακινήσεις του σύγχρονου οδηγού, εξασφαλίζοντας το χαμηλότερο κόστος χρήσης και ασυναγώνιστη αυτονομία.
Σήμερα, μετά τις πρόσφατες αυξήσεις τιμών στα καύσιμα στην ελληνική αγορά, η χρήση του υγραερίου (LPG) ως κινητήριο καύσιμο μοιάζει μονόδρομος για τις καθημερινές μετακινήσεις του σύγχρονου Έλληνα οδηγού, εξασφαλίζοντας το χαμηλότερο κόστος χρήσης της αγοράς, αλλά και ασυναγώνιστη αυτονομία. Και αυτό αφού η τιμή του είναι μέχρι και 60% χαμηλότερη της βενζίνης, αλλά και μέχρι 50% χαμηλότερη του πετρελαίου κίνησης.   

Το Renault Group, έχει αναδειχθεί σε πρωτοπόρο και ηγέτη σε πολλούς τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς η καινοτομία είναι εγγενές κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας του. Όσον αφορά στους κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης / υγραερίου) έχει εμπειρία άνω των 11 χρόνων. Για το Renault Group το υγραέριο (LPG) είναι μία ουσιαστική εναλλακτική κίνησης, ένα ακόμα βέλος στη φαρέτρα του με αξιοποίηση τεχνολογιών που έχουν ως στόχο την επίτευξη των, όλο και πιο σκληρών, στόχων που τίθενται σε επίπεδο περιορισμού των εκπομπών ρύπων από τα αυτοκίνητα.

Σήμερα, το Renault Group και στην Ελλάδα πρωταγωνιστεί στους κινητήρες διπλού καυσίμου, καθώς διαθέτει στην αγορά κατ΄ αποκλειστικότητα, μια πλήρη γκάμα μοντέλων με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης / υγραερίου) που όλα τους προσφέρουν ασύγκριτη οικονομία στο γέμισμα και ασυναγώνιστη αυτονομία.
9 Μαρτίου 2022
ALL-NEW RENAULT AUSTRAL
ΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ SUV ΤΗΣ ‘NOUVELLE VAGUE’

 • Η Renault αποκαλύπτει το All-New Austral, το καινούργιο εξηλεκτρισμένο της SUV.
 • High-tech, οικονομικό και δικτυωμένο, ενσαρκώνει το πνεύμα της φιλοσοφίας ‘Renaulution’ και τη ‘Nouvelle Vague’ οπτική της Renault για τα SUV της κατηγορίας C.
 • Το All-New Austral παρουσιάζεται και μία νέα έκδοση με σπορ εμφάνιση που ονομάζεται Esprit Alpine, η οποία διατίθεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της γκάμας Renault.
 • Σχεδιασμένο πάνω στην πλατφόρμα CMF-CD 3ης γενιάς, το All-New Austral προσφέρει διάφορα επίπεδα εξηλεκτρισμού, μεταξύ των οποίων και το νέο σύνολο κίνησης Full Hybrid E-TECH.
 • Μοντέρνο και τεχνολογικά εξελιγμένο, το All-New Austral προσφέρει προηγμένες και ευφυείς τεχνολογίες οδήγησης όπως το σύστημα 4CONTROL Advanced, καθώς και 32 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.
 • Με ακόμα περισσότερες δυνατότητες δικτύωσης, η τεράστια οθόνη του OpenR, φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων OpenR Link, το οποίο ενσωματώνει τις καλύτερες υπηρεσίες και εφαρμογές της Google.

Η Renault παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο νέο μοντέλο που στελεχώνει την SUV γκάμα της: Το All-New Austral. Στόχος του είναι να βοηθήσει στην ανάκτηση του μεριδίου της στην κατηγορία C, η οποία και αποτελεί τον πυρήνα της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου. Το All-New Austral σηματοδοτεί το επόμενο ορόσημο στην επιθετική στρατηγική της Renault στην κατηγορία C, που ξεκίνησε με το Arkana και με το νέο Megane E-TECH Electric, εκφράζοντας μια σύγχρονη προσέγγιση. Πρόκειται για τη «Nouvelle Vague», που στοχεύει να καταστήσει τη μάρκα «σημείο αναφοράς» σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία, την καθαρή ενέργεια και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
2 Μαρτίου 2022
ΤΟ ΝΕΟ RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΑ 5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ EURONCAP

Το All-new Megane E-Tech Electric αξιολογήθηκε με την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, με βάση τα πιο σύγχρονα και αυστηρά πρωτόκολλα δοκιμών του 2022.

To All-new Megane E-Tech Electric πέτυχε μια βαθμολογία της τάξης του 85% για την προστασία των ενήλικων επιβατών και του 88% για την προστασία των ανήλικων επιβατών, χάρη στην πολύ ανθεκτική δομή του, αλλά και στο γεγονός ότι εξοπλίζεται, μεταξύ άλλων, με 7 αερόσακους. Η βαθμολογία για την προστασία των πεζών άγγιξε το 65%, ενώ αναφορικά με την πληρότητα και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης το νέο κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο της Renault βαθμολογήθηκε με 79%.

Επιπροσθέτως των στοιχείων που αξιολογούνται από τον EuroNCAP, στο πλαίσιο της δέσμευσής του να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια, το All-new Megane E-Tech Electric διαθέτει ακόμα και την καινοτόμο εφαρμογή που έχει να κάνει με την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων μετά από ένα ατύχημα (Fireman Access), η οποία είναι αποτέλεσμα της δεκαετούς συνεργασίας του Renault Group με τις γαλλικές πυροσβεστικές αρχές.

Ένα κωδικός QR (QR code) έχει τοποθετηθεί στο παρμπρίζ του All-new Megane E-Tech Electric. Αυτός είναι άμεσα προσβάσιμος στις ομάδες διάσωσης, οι οποίες, σκανάροντάς τον, μπορούν να αναγνωρίσουν άμεσα ότι πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα. Παράλληλα, μέσω αυτού του κωδικού, δίνεται πρόσβαση σε όλες τις δομικές πληροφορίες του αυτοκινήτου (για παράδειγμα ο χώρος τοποθέτησης των μπαταριών και των αερόσακων, αλλά και τα σημεία που οι διασώστες μπορούν να κόψουν το αμάξωμα χωρίς κίνδυνο τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους εγκλωβισμένους επιβάτες). Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς έτσι μπορούν να κερδίσουν έως και 15 λεπτά στην προσπάθεια απεγκλωβισμού. 15 λεπτά που μπορούν να αποδειχτούν σωτήρια για τη ζωή των επιβατών.

Το Fireman Access και το QR code αποτελούν μέρος μόνο όλων των μέτρων που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί ή κορυφαία ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν μοντέλα της Renault.

Η προστασία της ασφάλειας των πελατών στο δρόμο, αλλά και των υπαλλήλων στο περιβάλλον εργασίας αποτελεί τον ένα από τους τρεις βασικούς πυλώνες της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Renault Group, η οποία και εφαρμόζεται ως μέρους του ευρύτερου στρατηγικού πλάνου «Renaulution».

11 Φεβρουαρίου 2022
Το All new Renault Express Van, στην Έκθεση Horeca 2022

To All new Express Van, το πιο πρακτικό και αποδοτικό van με τη σφραγίδα της Renault, θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Horeca 2022, από 11-14 Φεβρουαρίου

To All new Renault Express Van, που λανσαρίστηκε με επιτυχία στην ελληνική αγορά, θα πρωταγωνιστήσει στη HORECA 2022, τη μεγάλη διεθνή έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης, που, εφέτος, διοργανώνεται από 11-14 Φεβρουαρίου στο σύγχρονο εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo.

Το All new Renault Express Van είναι κάτι παραπάνω από ένα σύγχρονο, πρακτικό και αποδοτικό van. Είναι η ενσάρκωση της τεχνολογικής εξέλιξης και της ποιοτικής αναβάθμισης του value for money, με τη σφραγίδα της πολύχρονης εμπειρίας της Renault, ως ηγέτη στα επαγγελματικά οχήματα στην ευρωπαϊκή αγορά, επί σειρά ετών.

Με στιβαρή και δυναμική σχεδίαση, με την καλύτερη αναλογία μήκους καρότσας/μήκους αμαξώματος και εφοδιασμένο με τον καταξιωμένο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi, με 75 και 95 ίππους, σύγχρονων προδιαγραφών ρύπων Euro D full, το All new Renault Express Van καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία, ενώ προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής - μεγέθους - εξοπλισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το All new Renault Express Van διαθέτει τις καλύτερες αναλογίες στην κατηγορία του, με 1,91 μ. μήκος χώρου φόρτωσης (με πλήρες διαχωριστικό) για ένα όχημα συνολικού μήκους 4,39 μ. και πλευρική συρόμενη πόρτα πλάτους 716 χλστ. Πρακτικό όσο ποτέ άλλοτε, το νέο μοντέλο προσφέρει ωφέλιμο φορτίο 650 κιλών. Παράλληλα, προσφέρει κορυφαία τιμή χωρητικότητας αποθήκευσης στην καμπίνα και μέγιστο όγκο φόρτωσης που φτάνει τα 3,7 μ³.

To All new Renault Express Van είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως τα Wide View Miror, Trailer Stability Assist, Hill Start Assist, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων, αλλά και με σύγχρονα συστήματα πολυμέσων, όπως το Renault EASY LINK με οθόνη αφής 8", smartphone mirroring και κάμερα οπισθοπορείας.

Το All new Renault Express Van κοστίζει από 16.935€ (+ΦΠΑ 24%), ενώ καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών με όριο 100.000 χλμ. (όποιο συμβεί πρώτο και απεριόριστα για τα 2 πρώτα έτη), με δωρεάν 5ετή οδική βοήθεια, εγγύηση βαφής 3 ετών και αντισκωριακή εγγύηση 12 ετών (χωρίς όριο χιλιομέτρων).

Από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2022, η HORECA 2022, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, εφέτος θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, φιλοξενώντας 550 εκθέτες και φέρνοντας σε επαφή τους επαγγελματίες του Τουρισμού με ολόκληρη την προμηθευτική αλυσίδα, με επιχειρήσεις ξενοδοχειακού και εστιατορικού εξοπλισμού, με τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και με εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή, την ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

To All new Renault Express Van, σε 2 παραλλαγές εξοπλισμού και μετασκευών, θα βρίσκεται στο περίπτερο B15 στο Hall 2 του σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Teoren Motors A.E. του αποκλειστικού εισαγωγέα Renault – Dacia στην Ελλάδα, θα είναι εκεί για να υποδεχτεί το κοινό, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για όλες τις προϊοντικές και αγοραστικές επιλογές του δημοφιλούς επαγγελματικού.

2 Φεβρουαρίου 2022
ΤΟ ΝΕΟ RENAULT AUSTRAL ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

Το ολοκαίνουργιο Renault Austral σηκώνει το πέπλο της κομψής και μυώδους σιλουέτας του.
Ο Gilles Vidal, Διευθυντής Σχεδιασμού της Renault, ρίχνει φως στη σχεδίαση του νέου SUV που αποτελεί το επόμενο βήμα στην επιθετική στρατηγική της Renault στην κατηγορία C.

«Κομψό και τεχνολογικό». Χρησιμοποιώντας αυτούς τους όρους, ο Gilles Vidal, Διευθυντής Σχεδίασης της Renault, μιλά για το πιο σύγχρονο C-SUV της μάρκας, το ολοκαίνουργιο Renault Austral. Βασιζόμενες στα στοιχεία του σύγχρονου μοντέλου (βλ. Kadjar), οι ομάδες σχεδίασης προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο και εκλεπτυσμένο όχημα υψηλής ποιότητας.


2021
 

24 Νοεμβρίου 2021
H ALPINE F1 TEAM ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ PODIUM ΣΤΟ GP ΤΟΥ QATAR

Η ομάδα F1 της Alpine, κέρδισε μία θέση στο podium στο Grand Prix του Qatar, χάρη σε μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Fernando Alonso. O δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, τερμάτισε 3ος στη γενική κατάταξη, κερδίζοντας έτσι, για πρώτη φορά από το 2014, μια θέση στο podium και ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα συναρπαστικό διήμερο για όλη την ομάδα. Παράλληλα, ο Esteban Ocon έφερε ακόμα περισσότερη χαρά και πόντους στην ομάδα της Alpine, ακολουθώντας στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Fernando ξεκίνησε από την 3η θέση, ενώ χάρη σε μια εκπληκτική εκκίνηση και στην προσπέραση του Rierre Gasly, εκτοξεύθηκε στη 2η θέση. Μάλιστα, ο Ισπανός κράτησε τη 2η θέση, μέχρι που τελικά την έχασε από τον πιεστικό Verstappen. Ο Fernando άφησε τρίτο τον Sergio Perez, προτού μια δεύτερη στάση του Μεξικάνου, τον ωθήσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση του βάθρου. Τελικά, ένα καθυστερημένο Safety Car του έδωσε ακριβώς το περιθώριο που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει το παρθενικό του βάθρο για την Alpine F1 Team, το 2ο της ομάδας αυτή τη σεζόν και το 98ο της καριέρας του.

Ο Esteban ανέβηκε τέσσερις θέσεις, για να τερματίσει, τελικά, στην 5η θέση της γενικής, μετά από μια δυναμική εμφάνιση. Όπως και ο Fernando, έτσι και ο Γάλλος είχε καλή αρχή, περνώντας στην 6η θέση. Στη συνέχεια έπαιξε απολύτως ομαδικά, προστατεύοντας τον Fernando.

Αυτός ο εντυπωσιακός τερματισμός, που έφερε διπλούς πόντους στην ομάδα, τοποθετεί, πλέον, την Alpine F1 Team, με διαφορά 25 βαθμών, στην 5η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, με μόλις δύο αγώνες να απομένουν.

Ο Fernando Alonso δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τον αγώνα: «Σήμερα ένιωσα φανταστικά, καθώς το να επιστρέφεις στο podium είναι ένα τόσο ωραίο συναίσθημα. Ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένουμε ξανά τόσο πολύ για να συμβεί αυτό! Μπορεί να πήραμε κάποια ρίσκα, αλλά τελικά όλα δούλεψαν προς όφελός μας. Είχαμε καλό ρυθμό, ενώ παρά του ότι ο Perez μας έφτασε, στο τέλος καταφέραμε να κρατηθούμε. Ο Esteban έκανε εξαιρετική δουλειά, βοηθώντας να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ οι χρόνοι μας στα pit stops ήταν εξαιρετικοί, οπότε μπράβο σε όλη την ομάδα. Αυτή την πίστα την αγαπώ και το αυτοκίνητο το ένιωθα πραγματικά υπέροχο όλο το διήμερο. Οπότε ανυπομονώ να επιστρέψω εδώ. Υπήρχε πολλή ένταση και πολλές ανακατατάξεις, κάτι για το οποίο νιώθαμε ανασφάλεια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Αλλά, τελικά, αυτό το Σαββατοκύριακο αποδείχτηκε ιδανικό για εμάς και σκοράραμε και πολλούς πόντους στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Οπότε τώρα έχουμε ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι της Alpha Tauri, καθώς οδεύουμε στους δύο τελευταίους αγώνες».
18 Νοεμβρίου 2021
ΤΟ ALL NEW RENAULT KANGOO VAN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR ΓΙΑ ΤΟ 2022

 • Το All new Renault Kangoo Van κέρδισε τον τίτλο του ‘International Van of the Year 2022’, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους ψήφους από την επιτροπή των 24 εκλεκτόρων, Ευρωπαίων δημοσιογράφων του καταξιωμένου θεσμού.
 • Το σύγχρονο και καινοτόμο Van της Renault, ψηφίστηκε ως το καλύτερο LCV ανάμεσα σε 14 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.
 • Χάρη στην πλευρική του πόρτα, που ονομάζεται ‘Open Sesame by Renault’, η οποία εξασφαλίζει κορυφαίο άνοιγμα πλάτους 1,45 μέτρου, το All new Kangoo Van ενσωματώνει μοναδικές καινοτομίες, ενώ αποδεικνύεται ευφυές και χρηστικό.
 • Το All new Kangoo Van κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στη Maubeuge της Γαλλίας, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις αριστοτεχνικές μεθόδους παραγωγής του.

Στα πλαίσια της έκθεσης επαγγελματικών αυτοκινήτων Solutrans, στη Lyon της Γαλλίας, ο κ. Jarlath Sweeney, Πρόεδρος της επιτροπής του IVOTY, απένειμε στον κ. Mark Sutcliffe, SVP, LCV Business Unit, του Renault Groupe, το βραβείο του International Van of the Year για το 2022, για το All new Renault Kangoo Van.

Η πανευρωπαϊκή επιτροπή, αποτελούμενη από 24 κορυφαίους δημοσιογράφους, εξειδικευμένους στα επαγγελματικά και βιομηχανικά οχήματα, κατέταξε το νέο Van της Renault στην πρώτη θέση, μπροστά από άλλα 14 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, 11 διαφορετικών εταιρειών, που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες.

Για την κριτική επιτροπή του IVOTY, τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης για το Διεθνές Βραβείο Van of the Year, είναι η συμβολή του εκάστοτε νέου μοντέλου στην αποδοτικότητα, την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και τα σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα, στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Αυτή είναι η 4η φορά που ένα επαγγελματικό όχημα της Renault κερδίζει το βραβείο IVOTY, με το Renault Master να έχει κερδίσει τον τίτλο το 1998, το Renault Trafic το 2002 και το ηλεκτρικό Renault Kangoo Z.E. το 2012.

Mark Sutcliffe, SVP, LCV Business Unit, Renault Group 
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή που απένειμε στο All new Renault Kangoo Van τον τίτλο του ‘International Van of the Year 2022’. To σημαντικό αυτό βραβείο, μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους καθώς επιβραβεύει τις προσπάθειές μας για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός van με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και με μοναδικές καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των επαγγελματιών. Αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο αποτελεί την πιο πρόσφατη αναγνώριση των 120 χρόνων καινοτομίας και τεχνογνωσίας της Renault, στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.»


ALL NEW RENAULT KANGOO VAN, ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ VAN

Το All new Renault Kangoo Van απευθύνεται στους επαγγελματίες που έχουν υψηλές απαιτήσεις και θέλουν ένα όχημα που να είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα τους, διαθέτοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτομίες ώστε να ικανοποιεί πλήρως τις επιχειρηματικές τους ανάγκες. Το All new Kangoo Van, με την αθλητική σιλουέτα και το δυναμικό στυλ, προσφέρει:
 • Μοναδική ευκολία φόρτωσης χάρη στην εκπληκτική καινοτομία ‘Open Sesame by Renault’. Με την απουσία μεσαίας κολώνας, το μοντέλο διαθέτει το μεγαλύτερο πλευρικό άνοιγμα στην αγορά, προσφέροντας πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης, μέσω της δεξιάς συρόμενης πόρτας που φτάνει σε πλάτος το 1,45 μ. Διαθέτει επίσης και το σύστημα ‘Easy Inside Rack’, ένα συρόμενο ράφι στήριξης για την ασφαλή μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους εσωτερικά στην οροφή, για ιδανική εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου φόρτωσης.
 • Χωρητικότητα φόρτωσης έως 3,9 μ3, μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 600-800 κιλών και ελκτική ικανότητα 1.500 κιλών.
 • Μοντέρνο, ποιοτικό και εργονομικό εσωτερικό με βελτιωμένη θερμομόνωση και ηχομόνωση, αποθηκευτικούς χώρους 60 λίτρων και προαιρετικά καθίσματα για έως και τρεις ενήλικες στο χώρο επιβατών. Με την αναδίπλωση της πλάτης του μεσαίου καθίσματος, η καμπίνα μπορεί να μετατραπεί σε κινητό γραφείο.
 • Σύγχρονες τεχνολογίες δικτύωσης, χάρη στο νέο σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK, με οθόνη 8 ιντσών, έξυπνη βάση στήριξης smartphone, επαγωγική φόρτιση 15W, hands-free κάρτα-κλειδί της Renault για εύκολη και ασφαλή πρόσβαση, καθώς και δύο θύρες USB και δύο ρευματολήπτες 12V.
 • 12 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) τελευταίας γενιάς, που περιλαμβάνουν: Σύστημα υποβοήθησης της ορατότητας προς τα πίσω, ενεργό σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, σύστημα αποτροπής ταλάντωσης ρυμουλκούμενου, καθώς και σύστημα υποβοήθησης κίνησης σε αυτοκινητόδρομο και σε μποτιλιάρισμα, που συνδυάζει τη λειτουργία του προσαρμοζόμενου Cruise Control, με το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας.
 • Ευρεία γκάμα οικονομικών και αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και diesel: 1.3 TCe, 1.5 Blue dCi, που συνδυάζονται είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ή με 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη (EDC), καθώς και δύο εκδόσεις κινητήρων Ecoleader, που επιτυγχάνουν μέση κατανάλωση 4,8 λτ./100χλμ. (diesel) και 6,1 λτ./100χλμ. (βενζίνη).
 • To 100% ηλεκτρικό Renault Kangoo Van E-TECH θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2022, ενώ η μακριά έκδοση (Maxi) του νέου μοντέλου προγραμματίζεται για αργότερα.

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ MAUBEUGE, ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Από το 1997, το εργοστάσιο της Renault στην πόλη Maubeuge της βόρειας Γαλλίας, είναι το κέντρο παραγωγής του Kangoo. Εκμοντερνίζοντας τη διαδικασία παραγωγής, με αφορμή την άφιξη του All new Kangoo Van, η Renault επένδυσε 450 εκατομμύρια ευρώ που το μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά. Το εργοστάσιο εφοδιάστηκε, επίσης, με μία νέα μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών, ώστε να προετοιμαστεί για την έλευση του νέου ηλεκτρικού Kangoo Van E-TECH.

RENAULT KANGOO, ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ SUCCESS STORY

Από το λανσάρισμά του το 1997, η Renault έχει κατασκευάσει 4,3 εκατομμύρια Kangoo παγκοσμίως, τόσο σε επιβατικές όσο και σε επαγγελματικές εκδόσεις, που απλώνονται σε 3 γενιές μοντέλων.

11 Νοεμβρίου 2021
Η Renault, επίσημος χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών

Η Renault, η καινοτόμος εταιρεία με ιστορία 123 χρόνων στην αυτοκίνηση, είναι επίσημος χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, που θα διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου 2021

H Renault, με ιστορία 123 χρόνων, αποτελεί μια από τις πρωτοπόρες αυτοκινητοβιομηχανίες, με διεθνή παρουσία και μία πορεία που έχει χαρακτηριστεί από την καινοτομία, αλλά και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά.

Παράλληλα, έχει μια συνεπή πορεία και στο χώρο των αγώνων, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Formula1 για πάνω από 40 χρόνια, περίοδο κατά την οποία έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών.

Η μοναδικότητα της Renault έγκειται στο ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες του κοινού και καινοτομεί, δίνοντας λύσεις και πρωτοπορώντας σε πολλούς τομείς. Και είναι ακριβώς αυτή η αγάπη της για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του που της χαρίζει ένα ξεχωριστό προφίλ.

Ο άνθρωπος και η προστασία του περιβάλλοντός του είναι που αποτελούν το θεμέλιο λίθο πίσω από την ενεργειακή της στρατηγική, σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2025 θα διαθέτει στην αγορά την πιο «πράσινη» γκάμα αυτοκινήτων.

Σήμερα η Renault, μέσω του αποκλειστικού εισαγωγέα στην Ελλάδα, της Τεορέν Μότορς Α.Ε, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και τις μετακινήσεις χωρίς αποτύπωμα άνθρακα, καθώς ανακοινώνει ότι είναι επίσημος Χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, που θα διεξαχθεί το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου 2021.

Ο πρώτος Μαραθώνιος δρόμος έγινε στις 10 Μαρτίου 1896, κατά τη διάρκεια των Α' Πανελληνίων Αγώνων Στίβου και ήταν αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Από τότε, ο Μαραθώνιος άρχισε να κερδίζει συνεχώς σε δημοτικότητα και σήμερα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα του στίβου. Αγώνες Μαραθωνίου δρόμου διεξάγονται όχι μόνο στο πλαίσιο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και μεμονωμένοι, με μαζική συμμετοχή αθλουμένων.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας ξεκίνησε με την σημερινή του μορφή το 1983 με την ονομασία «Διεθνής Αγωνιστικός Μαραθώνιος Ειρήνης Αθηνών Γρ. Λαμπράκης». Συνέχισε με την ίδια ονομασία μέχρι το 2001, όπου μετονομάστηκε σε «Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών Γρ. Λαμπράκης», ενώ το 2014 πήρε την σημερινή του ονομασία «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός» αφιερωμένος στον ειρηνιστή Γρ. Λαμπράκη.

Οι 30.000 δρομείς που θα συμμετέχουν προέρχονται από 83 διαφορετικές χώρες και από 100 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ θα λάβουν μέρος στους αγώνες 5.000 μέτρων, 10.000 μέτρων και του κλασσικού Μαραθωνίου δρόμου.

Η Renault, στα πλαίσια της επίσημης χορηγίας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, θα διαθέσει έναν πολυπληθή στόλο οχημάτων, που εκπροσωπούν όλη τη σύγχρονη γκάμα της. Μια γκάμα που χαρακτηρίζεται για την υψηλή εμπλεκόμενη τεχνολογία, είτε πρόκειται για μοντέλα που εξοπλίζονται με κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης / LPG), είτε πρόκειται για υβριδικά συστήματα κίνησης.

Από το best seller Clio και το απόλυτο crossover Captur, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 για την Ελλάδα, μέχρι το επιβλητικό SUV Kadjar, αλλά και το υπέρ-σύγχρονο κουπέ SUV νέο Renault Arkana, όλα τους θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση, μεταφέροντας στελέχη και αθλητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εντυπωσιακό Arkana, που διακρίνεται για την καθηλωτική του σιλουέτα, την κορυφαία ευρυχωρία του και την υβριδική τεχνολογία κίνησης, θα είναι το μοντέλο που θα ηγείται του Μαραθωνίου δρόμου, «οδηγώντας» τους χιλιάδες δρομείς, από τον Τύμβο του Μαραθώνα, μέχρι τον τερματισμό του νικητή στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η Renault και η Teoren Motors Α.Ε. εύχονται σε όλους έναν καλό και τίμιο αγώνα.10 Νοεμβρίου 2021
Το All new Renault Express Van, στην Έκθεση Foodtech 2021

To All new Express Van, το πιο πρακτικό και αποδοτικό van με τη σφραγίδα της Renault, θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Foodtech 2021, που συνδιοργανώνεται με την Έκθεση Artoza.

To All new Renault Express Van, που λανσαρίστηκε πρόσφατα και στην ελληνική αγορά, θα πρωταγωνιστήσει στην μεγάλη Έκθεση Τεχνολογίας και Εξοπλισμού για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, Foodtech 2021 που, εφέτος, συνδιοργανώνεται με την Έκθεση Artoza, από 12-15 Νοεμβρίου στο σύγχρονο εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo.

Το All new Renault Express Van είναι κάτι παραπάνω από ένα σύγχρονο, πρακτικό και αποδοτικό van. Είναι η ενσάρκωση της τεχνολογικής εξέλιξης και της ποιοτικής αναβάθμισης του value for money, με τη σφραγίδα της πολύχρονης εμπειρίας της Renault, ως ηγέτη στα επαγγελματικά οχήματα στην ευρωπαϊκή αγορά, επί σειρά ετών.

Με στιβαρή και δυναμική σχεδίαση, με την καλύτερη αναλογία μήκους καρότσας/μήκους αμαξώματος και εφοδιασμένο με τον καταξιωμένο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi, με 75 και 95 ίππους, το All new Renault Express Van καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία, ενώ προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής - μεγέθους - εξοπλισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το All new Renault Express Van διαθέτει τις καλύτερες αναλογίες στην κατηγορία του, με 1,91 μ. μήκος χώρου φόρτωσης (με πλήρες διαχωριστικό) για ένα όχημα συνολικού μήκους 4,39 μ. και πλευρική συρόμενη πόρτα πλάτους 716 χλστ. Πρακτικό όσο ποτέ άλλοτε, το νέο μοντέλο προσφέρει ωφέλιμο φορτίο 650 κιλών. Παράλληλα, προσφέρει κορυφαία τιμή χωρητικότητας αποθήκευσης στην καμπίνα και μέγιστο όγκο φόρτωσης που φτάνει τα 3,7 m³.

To All new Renault Express Van είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως τα Wide View Miror, Trailer Stability Assist, Hill Start Assist, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων, αλλά και με σύγχρονα συστήματα πολυμέσων, όπως το Renault EASY LINK με οθόνη αφής 8", smartphone mirroring και κάμερα οπισθοπορείας.

Το All new Renault Express Van κοστίζει από 14.677€ (+ΦΠΑ), ενώ καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών με όριο 100.000 χλμ. (όποιο συμβεί πρώτο και απεριόριστα για τα 2 πρώτα έτη), με δωρεάν 5ετή οδική βοήθεια, εγγύηση βαφής 3 ετών και αντισκωριακή εγγύηση 12 ετών (χωρίς όριο χιλιομέτρων).

Από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2021, η Foodtech θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά την έκθεση – σταθμό για τις τεχνολογίες παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας, αποθήκευσης και διακίνησης Τροφίμων & Ποτών.

Η Foodtech 2021 θα διεξαχθεί στα Halls 1,2 του Metropolitan Expo, παράλληλα με την έκθεση Artoza, που θα λάβει χώρα στο Hall 3. Η Artoza αποτελεί μία αναγνωρισμένη διεθνώς έκθεση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε πρώτες ύλες, εξοπλισμό, μηχανήματα και υπηρεσίες για τους κλάδους Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Παγωτού και Σοκολατοειδών Προϊόντων.

To All new Renault Express Van, σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού και μετασκευών, θα βρίσκεται στο περίπτερο C06-D05 στο Hall 3 του σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου, ενώ θα αποτελέσει και το μεγάλο δώρο της κλήρωσης που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 18:00, ανάμεσα σε όλους τους επισκέπτες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του κλάδου, που θα συμμετέχουν στην ενέργεια.
5 Νοεμβρίου 2021
Η επανάσταση του hatchback από τη Renault:
από το 4L στο Arkana

«Θέλω να βλέπω χώρο φόρτωσης» ήταν η φράση που χρησιμοποιούσε ο Pierre Dreyfus, CEO της Renault από το 1955 έως το 1975, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ομάδων που ήταν υπεύθυνες για το σχεδιασμό του Renault 4.

Αυτό το ασυνήθιστο όχημα έμελλε να γράψει ιστορία στην αγορά του αυτοκινήτου, για ένα χαρακτηριστικό που στις μέρες μας μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά, ουσιαστικά, πυροδότησε μια μίνι επανάσταση όταν πρωτοπαρουσιάστηκε – την 5η πόρτα, ή αλλιώς ‘hatch’. Με την 5η πόρτα και ένα επίπεδο πάτωμα, το Renault 4 μπορούσε να παίξει το ρόλο ενός μοντέλου saloon, ενός station wagon, και ενός ελαφρού επαγγελματικού. Εκείνη την εποχή, η επιπλέον πόρτα στο πίσω μέρος διευκόλυνε τη φόρτωση των αχυρόμπαλων στο 4L, ενώ σήμερα οι πελάτες τη χρησιμοποιούν για να βάζουν βαλίτσες στο Arkana.

Ο Hugues, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Classic, κάνει μια αναδρομή στην επανάσταση του hatchback, που πυροδότησε η Renault.22 Σεπτεμβρίου 2021
ALL NEW RENAULT EXPRESS VAN:
ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ VAN ME TH ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ RENAULT

Το All new Renault Express Van είναι κάτι παραπάνω από ένα σύγχρονο, πρακτικό και αποδοτικό van. Είναι η ενσάρκωση της τεχνολογικής εξέλιξης και της ποιοτικής αναβάθμισης του value for money, με τη σφραγίδα της πολύχρονης εμπειρίας της Renault ως ηγέτη στα επαγγελματικά οχήματα.
Με στιβαρή και δυναμική σχεδίαση που υιοθετεί τη σύγχρονη στιλιστική υπογραφή της μάρκας, χάρη στα φώτα LED σχήματος “ C ” , με την καλύτερη αναλογία μήκους καρότσας /μήκους αμαξώματος και εφοδιασμένο με τον καταξιωμένο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi , με 75 και 95 ίππους, το All new Express Van είναι ένα ελαφρύ φορτηγό που προορίζεται τόσο για μεμονωμένους επαγγελματίες όσο και για στόλους επαγγελματικών οχημάτων, όταν το ζητούμενο δεν είναι απλά η κάλυψη των αναγκών, αλλά η καλύτερη σχέση τιμής - μεγέθους - εξοπλισμού.14 Σεπτεμβρίου 2021
ALL-NEW RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC

Το νέο, 100% ηλεκτρικό, Renault Megane E-TECH Electric μόλις έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.
Το νέο Megane E-TECH Electric αποτελεί την πιο καινούρια άφιξη στον κόσμο των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόκειται για μέρος ενός οικοσυστήματος όπου το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει μια πλατφόρμα hardware και φιλοξενεί λογισμικά τελευταίας γενιάς και βελτιστοποιημένα συστήματα συνδεσιμότητας, όλα τους έτοιμα να προσφέρουν νέες εμπειρίες οδήγησης.14 Μαΐου 2021
ΤΟ ΝΕΟ RENAULT CLIO ΣΤΗΝ
ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Το Νέο Renault CLIO, βρίσκεται στην 67η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς μέχρι τις 23 Μαϊου και η εταιρεία Automotivo είναι εκεί για να βοηθήσει τους επισκέπτες να το γνωρίσουν από κοντά

Το Renault CLIO, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης, έχοντας πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της 30χρονης καριέρας του. Το νέο Renault CLIO 5ης γενιάς είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο CLIO που έγινε ποτέ, αλλά και το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο της κατηγορίας του καθώς συνδυάζει την ξεχωριστή αισθητική με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, αλλά και την υπερπλήρη γκάμα κινητήρων, ενώ πλαισιώνεται από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας που του εξασφάλισαν τα 5 αστέρια, αλλά και τη διάκριση του Best in Class μοντέλου στις δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP.

Τώρα, είναι η καλύτερη περίοδος για να το γνωρίσει κανείς από κοντά και να το κάνει δικό του, αξιοποιώντας τα οφέλη που προκύπτουν από το πακέτο προνομίων αγοράς, τη νέα πιο προσιτή τιμή του, αλλά και τα δώρα που παίρνει κανείς αν το επιλέξει.

Έτσι, για την περίοδο από τις 6-23 Μαΐου το νέο Renault CLIO εκτίθεται στο πολύχρωμο, ανοιξιάτικο περιβάλλον της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, που είναι κατάλληλο για δροσερούς και ασφαλείς περιπάτους με όλη την οικογένεια.

H Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς είναι η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρίσιμη στο χώρο και αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Αν και η φετινή 67η Ανθοκομική Έκθεση τελείται υπό ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, αποτελεί ένα από τα πρώτα κοινωνικά γεγονότα που οι πολίτες της πρωτεύουσας μπορούν να απολαύσουν με μια αίσθηση ελευθερίας, καθώς συμπίπτει και με το τέλος του lockdown στην περιοχή μας.

Η εταιρεία Automotivo, μέλος του επίσημου δικτύου Διανομέων και Επισκευαστών Renault και Dacia, είναι εκεί για να βοηθήσει τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να μάθουν γιατί το νέο Renault CLIO είναι το πιο ολοκληρωμένο, ποιοτικό και ασφαλές μοντέλο της κατηγορίας του. Παράλληλα, τα στελέχη της Automotivo μπορούν να αναλύσουν στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες της έκθεσης όλα τα οφέλη απόκτησης του νέου Renault CLIO όπως τα ακόλουθα:
 • Νέα τιμή από 13.790€ • Το εργοστασιακό LPG χωρίς χρέωση
 • Έκπτωση Πελάτη*
 • Δωρεάν μεταλλικό χρώμα*
 • Δωρεάν 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Renault *
 • Δωρεάν 3 χρόνια οδική βοήθεια
 • Δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες*
 • Δυνατότητα χρηματοδότησης με επιδοτούμενο προνομιακό επιτόκιο 3,9%.

Τέλος, όλοι οι επισκέπτες του περιπτέρου της Renault στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μπορούν να μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν το αγαπημένο τους νέο Renault CLIO, γεμάτο καύσιμο, για μία εβδομάδα!

* Δεν ισχύει για την έκδοση 1.0 SCe 65hp AUTHENTIC31 Μαρτίου 2021
«ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ»
ΝΕΑ ΓΚΑΜΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΡΥΠΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ LCV ΤΗΣ RENAULT

Η Renault παρουσιάζει μια στρατηγικά αναβαθμισμένη γκάμα μοντέλων LCV, ως απάντηση στις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία, η οποία περιλαμβάνει και δύο μοντέλα στην κατηγορία των compact vans.
 • To All-new Kangoo Van παρουσιάζει το «Open Sesame by Renault». Μια μοναδική καινοτομία: η πλευρική πόρτα με το μεγαλύτερο άνοιγμα της κατηγορίας.
 • Το All-new Express Van προσφέρει όλα τα απαραίτητα για τον επαγγελματία.
 • Στην κατηγορία των van μεσαίου μεγέθους, παρουσιάζεται το Νέο Trafic Combi και το Νέο Spaceclass.
 • Τα LCV της Renault ανοίγουν νέους δρόμους με ηλεκτρικές και υδρογονοκίνητες εκδόσεις, αλλά και με νέα προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την ενεργειακή μετάβαση των μετακινήσεων.
 • Το All-new Kangoo Van E-TECH Electric αποτελεί τον αντικαταστάτη του Kangoo Z.E., του μοντέλου-ηγέτη των ηλεκτρικών LCV στην Ευρώπη.
 • Μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστεί το Master Hydrogen, ενώ θα εγκαινιαστεί και η συνεργασία με την εταιρεία Plug Power η οποία θα προσφέρει Δίκτυα και υπηρεσίες επαναφόρτισης

«Με πάνω από 120 χρόνια εξειδίκευση στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV), η Renault είναι ο ηγέτης στην καινοτομία. Πλέον, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια αναβαθμισμένη και πρωτοποριακή γκάμα μοντέλων, με τα All-new Kangoo Van, All-new Express Van και το νέο Trafic. Η καινοτόμος σχεδίαση «Open Sesame by Renault» αποτελεί μια παγκόσμια πρεμιέρα για την κατηγορία των LCV. Παράλληλα, ως ηγέτες στα ηλεκτρικά LCV στην Ευρώπη, προετοιμαζόμαστε για το μέλλον με νέα ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα προϊόντα και λύσεις», δηλώνει ο Mark Sutcliffe, Αντιπρόεδρος του Business Unit LCV Renault.

Η Renault επεκτείνει και ανανεώνει τη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της μοντέλων για να καλύψει όλες τις ανάγκες των επαγγελματιών. Μετά την ανανέωση του Master το 2019, η Renault παρουσιάζει τα All-new Kangoo Van, All-new Express Van και τα νέα Trafic Kombi και Spaceclass.

Στη κατηγορία των compact van, η Renault προσφέρει δύο επιλογές με τα All-new Kangoo Van και All-new Express Van.
 • Το All-new Kangoo Van είναι ένα καινοτόμο van με αθλητική και δυναμική σχεδίαση. Πρόκειται για ένα μοντέλο που φέρνει την επανάσταση στην κατηγορία, με χρηστικές καινοτομίες όπως η πλευρική πόρτα «Open Sesame by Renault», ενώ προσφέρει εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και ανέσεις για τους επιβάτες.
 • Το All-new Express Van αποτελεί ένα πρακτικό και αποδοτικό van με δυναμική και γεροδεμένη σχεδίαση. Προσφέρει ασυναγώνιστες εσωτερικές διαστάσεις για το μέγεθός του, ενώ πρωτοπορεί τόσο χάρη στην πλευρική του πρόσβαση με το μεγαλύτερο ύψος στην αγορά, όσο και χάρη στις πολλές αποθηκευτικές του λύσεις.
 • Στη μεσαία κατηγορία των van, η Renault ενισχύει το DNA του Trafic με μοντέρνα σχεδίαση και περισσότερες τεχνολογίες ασφαλείας για τις επιβατικές αλλά και τις επαγγελματικές του εκδόσεις.

Για να ενισχύσει αυτή τη νέα γκάμα ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων, η Renault επεκτείνει τις λύσεις και τις υπηρεσίες που είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες του επαγγελματία με την πλατφόρμα Renault Pro+. Με την υποστήριξη ενός Δικτύου 626 Renault Pro+ επιχειρήσεων και ενός ακόμα Δικτύου 400 Μετασκευαστών, εξασφαλίζει εξελιγμένες ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές συνδεσιμότητας.

Παράλληλα, προκειμένου να υποστηρίξει τη μετάβαση στη νέα περίοδο μετακινήσεων με μηδενικούς ρύπους, η Renault προσφέρει μία πλήρη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Μέσα στο 2021 αναμένεται ο αντικαταστάτης του best-seller ηλεκτρικού Kangoo Z.E., το All-new Kangoo Van E-TECH Electric, που είναι εξοπλισμένο με μία μπαταρία 44 kWh η οποία του εξασφαλίζει αυτονομία 265 χλμ.

Η Renault είναι πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά πολυχρηστικά οχήματα από το 2011, ενώ πρωτοπορεί και στην υδρογονοκίνηση από το 2014. Έτσι, πριν από το τέλος της χρονιάς, η Renault θα παρουσιάσει το Master Hydrogen. Με τη βοήθεια και της εταιρείας Plug Power, στόχος της Renault είναι μέχρι το 2030 να κατέχει το 30% της ευρωπαϊκής αγοράς των ελαφρών επαγγελματικών που κινούνται με υδρογόνο, προσφέροντας, παράλληλα, λύσεις επαναφόρτισης για ηλεκτρικούς και plug-in υβριδικούς στόλους οχημάτων.
23 Μαρτίου 2021
"A RENAULUTION FOR THE DIAMOND"
ΤΟ ΝΕΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ RENAULT

Ποιος δεν θα σκεφτεί αμέσως τη Renault όταν δει ένα διαμάντι; Το γεωμετρικό σχήμα ενός διαμαντιού ενσαρκώνει τις αξίες της μάρκας από το 1925. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Απόδειξη αποτελεί η νέα μορφή του διαμαντιού, που αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο. Ο Gilles Vidal, Διευθυντής Σχεδιασμού της Renault, μοιράστηκε μαζί μας το πώς και γιατί δημιουργήθηκε αυτό το νέο λογότυπο.

Βεβαίως και όλοι το παρατήρησαν, καθώς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου στρατηγικού πλάνου Renaulution, πίσω από τον Luca de Meo, CEO της Renault, διακρινόταν έντονα το καινούριο διαμάντι της Renault, ενώ ξεχώριζε στη μάσκα του σύγχρονου πρωτότυπου Renault 5. Από εκείνη τη μέρα το νέο λογότυπο ξεδιπλώνει τη δυναμική του σταδιακά και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Πρόκειται για ένα λανσάρισμα σχεδιασμένο να γίνει λιτά αλλά αποτελεσματικά.

Ο Gilles Vidal, Διευθυντής Σχεδιασμού της Renault, σχολιάζει σχετικά: «Το διαμάντι είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοτίβα στον κόσμο και ειδικά στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρόκειται για ένα απλό γεωμετρικό σχήμα, με ισχυρή προσωπικότητα. Η πρόκληση ήταν να ανανεώσουμε αυτό το σχήμα χαρίζοντάς του ένα νέο νόημα που να αντικατοπτρίζει τις σύγχρονες αξίες της μάρκας, οι οποίες και θα αποτελέσουν τον οδηγό για τη μελλοντική της πορεία».

Ένα νέο λογότυπο που θα ωθήσει τη μάρκα σε μία νέα εποχή

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η Renault άλλαξε την εταιρική της ταυτότητα αρκετές φορές. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν έχει αλλάξει από το 1925 και αυτό είναι το σχήμα του διαμαντιού που αποτελεί τη βάση για το λογότυπό της. Άμεσα αναγνωρίσιμο, είναι το έμβλημα της μάρκας.

Με τις γωνίες του να εφαρμόζουν στο τετραγωνισμένα καπό της εποχής εκείνης, αυτή η γεωμετρική φιγούρα «επέβαλε την παρουσία της» στον Louis Renault. Από τότε, το διαμάντι της Renault έχει ανασχεδιαστεί οκτώ φορές. Η τελευταία εκδοχή του είναι η ένατη. Αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον της μάρκας να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στην εποχή που διανύει.

Η προηγούμενη εκδοχή του εμβλήματος της Renault δημιουργήθηκε το 1992 και αναθεωρήθηκε το 2015. To 2019 ξεκίνησε η διαδικασία σχεδιασμού νέου εμβλήματος της Renault, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις μιας σύγχρονης, διεθνούς μάρκας, αλλά και να αποτυπώσει με ευστοχία τις πολυποίκιλες ανάγκες έκφρασής της σε διάφορα πεδία, ειδικά σε αυτά που συνδέονται με την νέα, ψηφιακή εποχή. Όπως εξηγεί ο Gilles Vidal: «Η ισορροπία ανάμεσα στην διατήρηση της παράδοσης της μάρκας και στην μετάβασή της σε μία νέα εποχή, αποτελεί το σύμβολο του μέλλοντος. Tο έμβλημα που μόλις παρουσιάστηκε, πιο μοντέρνο και ζωηρό από πριν, έχει στοχεύει να ξεπεράσει ακόμα και την προηγούμενη φήμη του. Σκοπός: ‘να κινηθεί παράλληλα με τις σύγχρονες εξελίξεις’ και να καταστήσει τη Renault μία πιο ‘ανοιχτή’ μάρκα που δημιουργεί ανθρώπινες αξίες».

«Σε αρμονία με τις τάσεις της εποχής και απόλυτα μοντέρνο, το ανασχεδιασμένο διαμάντι αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση της Νέας Εποχής στην οποία έχει εισέλθει η Renault» συνεχίζει ο Gilles Vidal. Ως φυσική συνέχεια, το νέο λογότυπο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου στρατηγικού πλάνου Renaulution και ενσωματώθηκε στη γρίλια της μάσκας του σύγχρονου πρωτότυπου Renault 5. H θερμή υποδοχή που έλαβε, ήταν αυτή που επισφράγισε την απόφαση του management της εταιρείας να το λανσάρει και επίσημα ως το νέο λογότυπο.

«Το ενσωματώσαμε για πρώτη φορά στο σύγχρονο πρωτότυπο Renault 5. Αυτό λειτούργησε για εμάς ως ένα πρώτης τάξεως πεδίο δοκιμής. Βλέποντας τον ενθουσιασμό και τα πολύ θετικά σχόλια που αποσπάσαμε, αποφασίσαμε να το λανσάρουμε», αναφέρει ο Gilles Vidal.

Ένα ακόμα πιο εμβληματικό διαμάντι

Κατά τον Gilles Vidal, το διαμάντι ουσιαστικά ενσαρκώνει όλη τη φιλοσοφία της Renault. H επιλογή να διατηρηθεί αυτό το διεθνώς αναγνωρίσιμο γεωμετρικό σχήμα ήταν προφανής. «Θέλαμε να γίνουμε πιο εμβληματικοί, λιτοί και μεστοί, αποκτώντας μια πραγματικά διαχρονική υπογραφή, χωρίς φιοριτούρες και χρώματα, με σύγχρονη θεώρηση στις γραμμές του, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας κληρονομιάς» εξηγεί ο Gilles Vidal.

H Renault έχει ήδη αξιοποιήσει τη ‘γραμμή’ για να απεικονίσει το λογότυπό της, το 1946, το 1959 και το 1972. Ωστόσο, η χρήση της γραμμής, απέχει πολύ από την απλή υιοθέτηση μιας μόδας της εποχής, όπως εξηγεί ο Gilles Vidal, αφού «με την αξιοποίηση της γραμμής αυτό που επιτυγχάνεται είναι η αφήγηση μιας ιστορίας συμβίωσης, ενός κύκλου, ενός μονοπατιού ανάμεσα σε δύο ρόμβους που είναι συνυφασμένοι με ένα οπτικό εφέ, δημιουργώντας μια αλληλουχία αλλά και την εντύπωση μιας συνεχούς κίνησης». Πέρα από αυτό όμως, το σχέδιο έχει από μόνο του έντονο χαρακτήρα και είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Απερίσπαστο, χωρίς κανένα ίχνος υπογραφής ή γραφιστικής λογοτύπησης, αυτό το νέο έμβλημα έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώνει μια συνεχή κίνηση. Η επίπεδη -και όχι τρισδιάστατη- φύση του, διευκολύνει την χρήση του σε digital και video υλικά, αλλά και πάνω στα αυτοκίνητα.

Το νέο λογότυπο θα τοποθετηθεί σταδιακά σε όλα τα οχήματα της Renault, ξεκινώντας από τα νέα μοντέλα που θα εμφανιστούν την επόμενη χρονιά. «Μέχρι το 2024, όλη η γκάμα της Renault θα φέρει το νέο έμβλημα», καταλήγει ο Gilles Vidal.22 Μαρτίου 2021
RENAULT KADJAR 1.3 TCE 140HP SPORT EDITION:
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΑΠΟ 22.980 €

Το Renault KADJAR, είναι, πλέον, διαθέσιμο με τον ισχυρό, turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe 140hp, προδιαγραφών ρύπων Euro 6 D Full, και τον πλούσιο εξοπλισμό της έκδοσης Sport Edition, στην ασυναγώνιστη τιμή των 22.980€.

Το Renault KADJAR είναι το πιο ολοκληρωμένο SUV της κατηγορίας του. Έχει πληθωρικές διαστάσεις, κομψή και δυναμική εμφάνιση με σχεδιαστικές πινελιές που αναδεικνύουν τον περιπετειώδη SUV χαρακτήρα του. Στο εσωτερικό του, προσφέρει κορυφαία άνεση, ενώ η premium ποιότητα κατασκευής αποτυπώνεται και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Παράλληλα, οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές είναι πλουσιοπάροχοι, όπως άλλωστε και ο εξοπλισμός του. Στον δρόμο, η γαλλική άνεση συνδυάζεται με κορυφαίο κράτημα και εξαιρετική ποιότητα κύλισης, ενώ η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και η στιβαρή κατασκευή του το καθιστούν έναν αξιόπιστο συνοδοιπόρο ακόμα και εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Τώρα, το Renault KADJAR είναι άμεσα διαθέσιμο με τον ισχυρό turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe με απόδοση 140 ίππων και 260 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων (240 Nm). Ο υπερ-σύγχρονος κινητήρας προδιαγραφών ρύπων Euro 6 D Full, χαρίζει στο δημοφιλές SUV δυνατές επιδόσεις, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 9,8 δλ. (9,5 δλ. με EDC). Με μέση κατανάλωση 6,2 λτ./100 χλμ. το Renault KADJAR 1.3 TCe αποτελεί και ένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα της κατηγορίας του.

Όμως τα πλεονεκτήματα του Renault KADJAR δε σταματούν εδώ. Στην έκδοση Sport Edition, που αποτελεί και τη βασική της νέας διαθέσιμης γκάμας του μοντέλου, έχει ένα εξαιρετικά πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες φωτεινότητας & βροχής, ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 7'', Pack NAV: Renault R-Link 2, σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 7'', σύστημα πλοήγησης & ευρωπαϊκή χαρτογράφηση, εμπρός & πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, προβολείς ομίχλης με σύστημα φωτισμού προσαρμοζόμενης κατεύθυνσης, ζάντες αλουμινίου 17'', σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), σύστημα Αναγνώρισης Πινακίδων Οδικής Σήμανσης (TSR) με Προειδοποίηση Υπέρβασης Ορίου Ταχύτητας (Over Speed Prevention) κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκδοση εξοπλισμού Sport Edition Plus, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα Υποβοήθησης της Πρόσφυσης μέσω του ESP, Extended Grip2, που αναβαθμίζει τις δυνατότητες κίνησης του Renault KADJAR ακόμα και σε εδάφη με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης, όπως οι λασπώδεις ή αμμώδεις επιφάνειες. Το Extended Grip2 ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα (Road, Uneven Ground & Expert), ενώ συνδυάζεται με ελαστικά all season.

Πλούσιος εξοπλισμός, άριστη οδική συμπεριφορά σε όλα τα εδάφη, κορυφαία ποιότητα κατασκευής και ασυναγώνιστη τιμή, στα 22.980€, συνιστούν την καλύτερη σχέση τιμής – εξοπλισμού της κατηγορίας, καθιστώντας το Renault KADJAR ακαταμάχητο.

Το Renault KADJAR 1.3 TCe 140hp Sport Edition, είναι άμεσα διαθέσιμο και σε περιμένει να το ανακαλύψεις στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Renault και στο www.renault.gr.12 Μαρτίου 2021
H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ALPINE

 • Από το 1955 γράφει μια ιστορία 66 χρόνων δημιουργίας και πάθους
 • Ο ανταγωνισμός είναι στα γονίδιά της, με πολλές νίκες στο ενεργητικό της
 • Πίσω από τα εμβληματικά μοντέλα Alpine βρίσκονται ξεχωριστοί άνθρωποι
 • Με 100% ηλεκτρικό μέλλον

Η Alpine δεν είναι μόνο η ιστορία μιας μάρκας, αλλά και η ιστορία των ξεχωριστών ανθρώπων που συνδέονται με αυτήν. Πάνω σε αυτή την ισχυρή σχέση, χτίζεται το μέλλον της.

Η Alpine ιδρύθηκε το 1955 από τον Jean Rédélé, πρωτότοκο γιό του Emile Rédélé, μηχανικού, νικητή του πρώτου Grand Prix de la Sarthe στο Le Mans το 1906 και πρώτου δοκιμαστή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο των Αδελφών Renault, ο οποίος, στη συνέχεια, δημιούργησε την πρώτη έκθεση Renault στη Διέππη. Ο Jean Rédélé, κληρονομώντας το ταλέντο του πατέρα του, ήταν ένας νέος με πάθος για τους αγώνες αυτοκινήτου, με αγαπημένο πεδίο δράσης τις Άλπεις. Μετά από συνεχείς νίκες στους αγώνες της εποχής με Renault, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του μάρκα αυτοκινήτων. «Απολαμβάνω τόσο να διασχίζω τις Άλπεις με το Renault 4CV μου! Έτσι μου ήρθε η ιδέα να δώσω το όνομα Alpines στα μελλοντικά μου αυτοκίνητα. Ήταν σημαντικό για μένα, οι πελάτες να ζουν την ίδια οδηγική εμπειρία στο τιμόνι του αυτοκινήτου που ήθελα να δημιουργήσω», είπε ο Jean Rédélé. Ο μύθος Alpine γεννήθηκε.

Η Alpine απογειώθηκε από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η αυθεντική A110, εν έτει 1962. Η αυξημένη ζήτηση που ξεπέρασε τις προσδοκίες και τη δυναμική της μονάδα παραγωγής του, οδήγησε τον Rédélé στη συνεργασία του με τη Renault, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στη ιστορία της. Στις αρχές του 1970 η Alpine βρισκόταν στην κορυφή των ράλι. Το 1971 η Alpine ήταν μόνιμα ανεβασμένη στο βάθρο των νικητών του διάσημου ράλι Monte Carlo, πριν το κερδίσει ξανά το 1973, χρονιά που έγινε και ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι. Παράλληλα, το όνομά της συνδέθηκε με σπορ εκδόσεις θρυλικών μοντέλων, όπως του Renault 5 Alpine.

Η Alpine είναι μια μάρκα με σπορ γονίδια. Οι αγώνες είναι στο αίμα της. Όλα της τα μοντέλα δηλώνουν εμφατικά την αγωνιστική τους παρακαταθήκη, τόσο με τη σχεδίαση, όσο και με τις επιδόσεις τους. Η εντυπωσιακή εμφάνισή τους βασίστηκε στην τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στους αγώνες, ενώ μέσα στις απαιτητικές τους συνθήκες εξελίχθηκε. Η Alpine μάλιστα ήταν νικηφόρα ακόμα και στους πιο σκληρούς αγώνες αντοχής του κόσμου, όπως το 24ωρο Le Mans, έναν από τους πιο διάσημους αγώνες αυτοκινήτου. Παράλληλα, τα αυτοκίνητα της Alpine θριάμβευσαν και ως μονοθέσια, στους πιο σκληρούς αγώνες αυτοκινήτου, αλλά και στο rallycross, μια μορφή αγώνων που απαιτεί συνολική αντοχή.

Το 2021 το αγωνιστικό όνομα της Alpine θα κερδίσει νέα δυναμική καθώς η μάρκα «προσγειώνεται» στο σύμπαν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1, με την ονομασία Alpine F1 Team, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε την αναβάθμισή της στην κατηγορία LMP1, του FIA FEC Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, υπό τον τίτλο Elf Matmut Alpine Endurance Team.

Αλλά και στον τομέα των επιβατικών της μοντέλων, η Alpine προσφάτως ανακοίνωσε τις μακροπρόθεσμες προθέσεις της να τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Συνολικά, οι δραστηριότητες των Alpine Cars, Renault Sport Cars και Renault Sport Racing ενώνονται σε μία οντότητα, κάτω από τη μάρκα Alpine. Αυτή η νέα επιχειρηματική μονάδα έχει ως στόχο να αποτελέσει μια μάρκα νέας γενιάς, με 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για απαιτητικούς και παθιασμένους λάτρεις της αυτοκίνησης που θέλουν να είναι στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων.

Τελικά, η ιστορία της Alpine δεν γράφεται μόνο από τα αυτοκίνητά της, αλλά και από τους ανθρώπους της. Οι μηχανικοί, οι τεχνικοί, οι χειριστές, οι εργαζόμενοι, τα στελέχη και οι διευθυντές, όλοι τους παίζουν ένα ζωτικό ρόλο, ενώ πολλές φορές είναι αφανείς στο κοινό. Είναι αυτοί που γνωρίζουν πώς να κάνουν τις σωστές επιλογές κατά τη φάση της σχεδίασης του αυτοκινήτου, που ξέρουν πώς να το κάνουν ελκυστικό στους αγοραστές, που ξέρουν πώς να το κάνουν επιθυμητό από όλους, καθώς αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Η Alpine, ως κομμάτι του Groupe Renault, πέρα από την μοναδική ιστορία της, με αγωνιστικές επιτυχίες στα χέρια επαγγελματιών οδηγών, παραμένει η μάρκα της οποίας τα μοντέλα προσφέρουν κορυφαία οδηγική απόλαυση για τον οδηγό που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι τους.                             Alpine – Το αυτοκίνητο των πρωταθλητών.3 Μαρτίου 2021
H ALPINE ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ F1

 • H ομάδα Alpine F1 παρουσιάζει το στρατηγικό της όραμα για την εμπλοκή της στη F1, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Formula 1 του 2021.
 • H A521 είναι «ντυμένη» με τα έντονα και ιστορικά αγωνιστικά χρώματα της Alpine, το μπλε, το λευκό και το κόκκινο, τα οποία επίσης συμβολίζουν τα χρώματα της γαλλικής και της βρετανικής σημαίας.
 • Ο Esteban Ocon παρουσιάζεται με τα χρώματα της ομάδας για πρώτη φορά.
 • Δίπλα στον CEO της Alpine κ. Laurent Rossi και τον Γενικό Διευθυντή κ. Marcin Budkowski βρίσκεται και ο κ. Davide Brivio, ο νέος Αγωνιστικός Διευθυντής της ομάδας.
 • Ο κ. Guanyu Zhou παραμένει δοκιμαστής της ομάδας για το 2021.
 • Η ομάδα Alpine F1 τονίζει την πολύτιμη υποστήριξη των επίσημων χορηγών της: Castrol, MAPFRE, DuPont, Microsoft, EURODATACAR, Bell&Ross, le coq sportif, and RCI Banque καθώς και της ομάδας των τεχνικών υποστηρικτών και προμηθευτών της.

Η ομάδα ALPINE F1 κηρύσσει και επίσημα την είσοδό της σε μια νέα εποχή, παρουσιάζοντας την πρώτη της συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIΑ Formula 1.

Το φετινό μονοθέσιο, η A521, φέρει τους δυναμικούς χρωματισμούς του μπλε, του λευκού και του κόκκινου που είναι συνώνυμοι με την κληρονομιά και την ιστορία της Alpine στους αγώνες. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με το σύστημα κίνησης Renault E-Tech 20B 1.6L V6, το οποίο σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο Viry-Châtillon, όπου και συμπληρώνονται 45 χρόνια αδιάληπτης αγωνιστικής δραστηριότητας για τον Γάλλο κατασκευαστή.

Η A521 είναι η εξέλιξη της R.S.20, η οποία αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα του 2020. Σε συνέχεια των αλλαγών στους κανονισμούς, οι οποίες συμφωνήθηκαν πέρυσι ως απόρροια της πανδημίας, τα βασικά δομικά στοιχεία της A521 προήλθαν αυτούσια από την προηγούμενη σεζόν. Παρόλα αυτά, οι μηχανικοί εξέλιξαν και αναβάθμισαν κάθε στοιχείο του αυτοκινήτου που δεν ήταν πιστοποιημένο και ειδικά το πίσω μέρος του, καθώς επιβλήθηκαν επιπλέον αλλαγές στους κανονισμούς Αεροδυναμικής από τη FIA.

Ο κ. Luca de Meo, CEO του Groupe Renault, δήλωσε: «Είναι πραγματική ευχαρίστηση να βλέπει κανείς το ισχυρό και ζωηρό όνομα της Alpine πάνω σε ένα μονοθέσιο της F1. Νέα χρώματα, νέα διευθύνουσα ομάδα, φιλόδοξα σχέδια: πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα το οποίο βασίζεται σε μία ιστορία 40 ετών. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τις αξίες της Alpine, την αυθεντικότητα, την κομψότητα και τον νεανικό αυθορμητισμό, με τη μηχανολογική μας εμπειρία και την τεχνογνωσία γύρω από το στήσιμο του αυτοκινήτου. Αυτή είναι ομορφιά του να αγωνίζεσαι ως ομάδα στην F1. Θα αγωνιστούμε ενάντια στα μεγαλύτερα ονόματα, επιδιώκοντας συναρπαστικούς αγώνες τους οποίους θα παρακολουθούν ενθουσιώδεις λάτρεις του αθλήματος».

Το πρώτο αγωνιστικό της ομάδας Alpine F1 θα παραδοθεί στους Esteban Ocon και Fernando Alonso. Ο Fernando επιστρέφει στην F1 μετά από δύο χρόνια, φορώντας τα χρώματα της ομάδας με την οποία κέρδισε τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών στη Formula 1, το 2005 και το 2006.

Ο Esteban, ο οποίος ξεκινάει τη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα, θα επενδύσει στην εμπειρία της περυσινής σεζόν κατά την οποία ανέβηκε και για πρώτη φορά στο πόντιουμ των νικητών, στο GP του Sakhir.

Αιχμή του δόρατος όλης της ομάδας είναι το νέο ηγετικό τρίο που αποτελείται από τους Laurent Rossi, (CEO της Alpine), Marcin Budkowski (Γενικός Διευθυντής) και τον Davide Brivio (Αγωνιστικός Διευθυντής). Στην ηγεσία των τεχνικών τμημάτων στο Estone της Αγγλίας και το Viry-Châtillon στη Γαλλία αντίστοιχα, θα βρίσκονται οι Pat Fry, ως Τεχνικός Διευθυντής Αμαξώματος και Rémi Taffin, ως Τεχνικός Διευθυντής Κινητήρων.

Ο οδηγός της Alpine Academy, Guanyu Zhou, συνεχίζει στο ρόλο του ως test-driver της ομάδας, ενώ παράλληλα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της FIA Formula 2, για τη UNI-Virtuosi.

Το πρώτο μονοθέσιο της Alpine θα κάνει το ντεμπούτο στα χέρια του Esteban Ocon κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στην πίστα του Silverstone, δύο εβδομάδες νωρίτερα από τις επίσημες προκαταρκτικές δοκιμές στο Διεθνές Circuit του Bahrain.

O Laurent Rossi δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ο φετινός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να έχουμε την ώθηση που δόθηκε από την περυσινή χρονιά και να πασχίζουμε για μία θέση στο πόντιουμ. Ωστόσο ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η κορυφαία θέση του βάθρου της F1».

O Esteban Ocon δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Νοιώθω έτοιμος για τη χρονιά που έρχεται. Λατρεύω τα χρώματα της Alpine και καθώς είμαι και ο ίδιος Γάλλος, νιώθω μεγάλη τιμή να φέρω τη γαλλική σημαία πάνω στο μονοθέσιο. Άλλωστε, η προοπτική της συνεργασίας με τον Fernando μοιάζει καταπληκτική».

O Fernando Alonso δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Έχω εργαστεί σκληρά για την επιστροφή μου στη Formula 1 και στόχος είναι η επίθεση από την αρχή κιόλας. Ξέρω ότι πρόκειται να είναι μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά, αλλά μαζί με τον Esteban νοιώθουμε έτοιμοι για την πρόκληση».12 Φεβρουαρίου 2021
4L: Η RENAULT ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΤΑ 60α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ

 • Ένα θρυλικό μοντέλο με περισσότερες από 8 εκ. πωλήσεις
 • Ένα έμβλημα της Pop κουλτούρας
 • Το 2021 θα είναι μια χρονιά εορτασμών

To 2021 σηματοδοτεί τα 60α γενέθλια του Renault 4L, ενός πραγματικά επιτυχημένου μοντέλου, με περισσότερες από 8 εκ. πωλήσεις, σε περισσότερες από 100 χώρες, για ένα διάστημα μεγαλύτερο των 30 ετών. Το 4L είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό αυτοκίνητο, είναι ένα μοντέλο θρύλος.

Για αυτή την 60ή επέτειο του μοντέλου, έχει δημιουργηθεί ένα επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι οποίες απλώνονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάνοντας εκτενή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, την 4η και τη 14η μέρα κάθε επερχόμενου μήνα της χρονιάς που διανύουμε, τα κοινωνικά δίκτυα θα πλημμυρίζουν με αποκλειστικό περιεχόμενο για το μοντέλο, φτιαγμένο από τους λάτρεις του μοντέλου και απευθυνόμενο σε αυτούς. Περιεχόμενο το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις από συλλέκτες και διασημότητες. Όλη αυτή η δραστηριότητα έχει ως στόχο να μας ταξιδέψει πίσω στην ιστορία ενός αυτοκινήτου που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην εποχή του.

Ως ένα αυτοκίνητο – έμβλημα της pop κουλτούρας, αυτό το ιστορικό μοντέλο, αποτελεί εξίσου επιτυχημένα ένα αυτοκίνητο του σήμερα και, γιατί όχι, ένα αυτοκίνητο για το αύριο.

Φεβρουάριος: Με αφορμή αυτή την επέτειο, η Renault συνεργάζεται με τον graphic designer και illustrator Greg, τον κορυφαίο καλλιτέχνη στο χώρο του sport illustration. Ο Greg έχει δημιουργήσει περισσότερα από δώδεκα μοντέλα 4L αποκλειστικής σχεδίασης, σε περιβάλλοντα που είναι αντιπροσωπευτικά των διαφορετικών εποχών κατά τις οποίες μεσουρανούσε το μικρό Renault. Όλα αυτά τα σχέδια θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, αυτή η επέτειος θα αποτελέσει και την ευκαιρία για να αναδειχτεί το πάθος και η στενή σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ των οδηγών και του 4L, αλλά και για να δουν το φως της δημοσιότητας πολλές όμορφες ιστορίες που έχουν εκτυλιχτεί πίσω από το τιμόνι αυτού του γοητευτικού αυτοκινήτου.

Μάλιστα, στη βιτρίνα του L’Atelier Renault, του πιο κεντρικού εμπορικού καταστήματος της Renault, στη Λεωφόρο των Ιλισίων Πεδίων στο Παρίσι, θα εκτίθεται η έκδοση «Parisienne» του 4L, από τις 14 Φεβρουαρίου.

Μάρτιος: To τμήμα Renault Classic, που είναι υπεύθυνο για τη διαφύλαξη της παράδοσης της Renault, θα εκθέσει 30 μοντέλα Renault 4. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται 12 εμβληματικές εκδόσεις του μοντέλου, που θα εκτίθενται σε ένα σκηνικό ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση.

Απρίλιος: Καθώς το Renault 4L είναι απολύτως διαχρονικό, ήταν και συνεχίζει να είναι ένα μαγικό στοιχείο των παιδικών παιχνιδιών… Οι influencers θα αποτυπώσουν τη δική τους εκδοχή του αυτοκινήτου μέσα από ταινίες μικρού μήκους, που έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του Stop-Motion. Για τη υλοποίηση αυτών των ταινιών θα αξιοποιηθεί η συλλογή από μινιατούρες Renault.

Μάιος: Μια ολόκληρη συλλογή από αντικείμενα σχετιζόμενα με το 4L, ειδικά επιλεγμένα και σχεδιασμένα για τον εορτασμό της 60ης επετείου του μοντέλου, θα είναι διαθέσιμα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του L’Atelier Renault, καθώς και μέσα στο κατάστημα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, η Renault θα παρουσιάσει μια σειρά από videos που αποκαλύπτουν τα μυστικά του 4L. Αυτά θα αποτελέσουν και μια ευκαιρία να συλλεχθούν μαρτυρίες από όλους όσοι μεγάλωσαν με το 4L, τόσο από συλλέκτες, όσο και από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην δημιουργία της ιστορίας αυτού του αυτοκινήτου, μέσα στην ίδια τη Renault.

Ιούλιος: Ως ένας πραγματικός θρύλος του σινεμά, που έγινε διάσημος από τις αμέτρητες εμφανίσεις του στη μεγάλη οθόνη, το Renault 4L θα κάνει την εμφάνισή του στο κόκκινο χαλί του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Παράλληλα, η έκθεση pop icon» θα βρίσκεται στο L’Atelier Renault.

Σεπτέμβριος: H υπηρεσία car-sharing Zity, θα καλωσορίσει το 4L στο πλαίσιο μιας συνάντησης ηλεκτρικού… περιεχομένου.

Νοέμβριος: Το 4L Van, που υπήρξε πιστός σύντροφος των οδηγών, στις όμορφες αλλά και τις δύσκολες μετακινήσεις τους, μας επιφυλάσσει μερικές ακόμα εκπλήξεις.

2020
 

23 Δεκεμβρίου 2020
ΤΟ ΝΕΟ RENAULT CAPTUR ΕΙΝΑΙ ΤΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Το νέο Renault CAPTUR κατέκτησε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» για την Ελλάδα, κερδίζοντας ψήφο εμπιστοσύνης από τα 27 Μέλη του Θεσμού, χάρη στην πλήρη γκάμα εκδόσεων και συστημάτων κίνησης, καθώς και στα κορυφαία, hi-tech συστήματα άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας που το εξοπλίζουν.

Tο εμβληματικό compact crossover, το Νο1 σε πωλήσεις στην κατηγορία του πανευρωπαϊκά, το νέο Renault CAPTUR, είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» για την Ελλάδα.

Το νέο Renault CAPTUR, που καθιέρωσε την πιο ανερχόμενη κατηγορία της αγοράς, αυτή των compact crossovers, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των 10 φιναλίστ του Θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», ανάμεσα στα 22 συνολικά καινούρια μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά τους τελευταίους 12 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Renault CAPTUR απέσπασε 405 βαθμούς, 90 περισσότερους από το επόμενο αυτοκίνητο.

Ο καθιερωμένος Θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», ο οποίος απαρτίζεται από 27 καταξιωμένους δημοσιογράφους των μεγαλύτερων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων της χώρας, κλείνει 15 χρόνια συνεπούς και αδιάλειπτης παρουσίας στη χώρα μας.

Το νέο Renault CAPTUR κέρδισε τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας των εκλεκτόρων χάρη στα μοναδικά του χαρακτηριστικά που το κάνουν να πρωταγωνιστεί. Βασιζόμενο σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, διαθέτει την πιο πλούσια γκάμα εκδόσεων της αγοράς, με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και διπλού καυσίμου (βενζίνης / LPG), ενώ πρόσφατα λανσαρίστηκε η έκδοση Plug-in Hybrid 160 ίππων, με κορυφαία περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και 65 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

Το νέο CAPTUR εξοπλίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, με τα πλήρη συστήματα της παλέτας Easy Link, καθώς και με τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, που ανήκουν στη δέσμη συστημάτων Easy Drive. Παράλληλα, έχει κατακτήσει την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, ενώ εφοδιάζεται και με συστήματα ημι-αυτονόμης οδήγησης (Highway & Traffic Jam Companion).

H premium ποιότητα κατασκευής, η κορυφαία ευρυχωρία της καμπίνας επιβατών και αποσκευών, αλλά και η ανώτερη οδηγική εμπειρία που προσφέρει τόσο στο δρόμο, όσο και σε ήπιες, εκτός δρόμου, αποδράσεις, συνθέτουν ένα ασυναγώνιστο πακέτο που ήρθε για να πρωταγωνιστήσει και στην ελληνική αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κα Ντένη Θεοχαράκη, Αντιπρόεδρος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., Αποκλειστικού Εισαγωγέα Renault και Dacia στην Ελλάδα:

«Ο τίτλος του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021 για την Ελλάδα, αποτελεί την ύψιστη τιμή για το νέο Renault CAPTUR, το μοντέλο που πρωταγωνιστεί στην πιο δυναμική κατηγορία τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής αγοράς.

Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει ότι το νέο Renault CAPTUR αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον Έλληνα καταναλωτή, που αναζητά το πιο ολοκληρωμένο και ασφαλές αυτοκίνητο, στην πιο ανταγωνιστική τιμή.

Η ευρεία γκάμα του νέου CAPTUR, στην οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τόσο η έκδοση με το εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης, όσο και η hi-tech, plug-in υβριδική έκδοση που μόλις λανσαρίστηκε, αποδεικνύει έμπρακτα πως είναι το μοντέλο που ανταποκρίνεται απόλυτα τόσο στις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης του σήμερα, όσο και στις υψηλές απαιτήσεις του εξηλεκτρισμένου μέλλοντος της αυτοκίνησης.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε η Renault και το Captur από τα καταξιωμένα μέλη του Θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», είναι πολύ σημαντική καθώς αποτελεί μια έμπρακτη και τεκμηριωμένη επιβεβαίωση, προς τον Έλληνα καταναλωτή, για την αξία της επιλογής του, ειδικά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Εμείς, η ομάδα της ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ, θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στεκόμαστε στο ύψος των υψηλών προσδοκιών που θέτουν οι διακρίσεις των αυτοκινήτων μας. Αλλά, πάνω από όλα, θα προσπαθούμε πάντα να εμμένουμε στις αξίες μας, για να χτίζουμε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό μέλλον».30 Νοεμβρίου 2020
ΤΟ GROUPE RENAULT ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ FLINS,
ΤΟ 1Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ,
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το Groupe Renault ανακοίνωσε την αναβάθμιση του εργοστασίου του στη Flins, προκειμένου να δημιουργηθεί το λεγόμενο Re-FACTORY, το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο κυκλικής οικονομίας, που είναι αφιερωμένο στην κινητικότητα και στόχο έχει το αρνητικό ισοζύγιο εκπομπών CO2, μέχρι το 2030.

Αυτό το project, που είναι κομμάτι της στρατηγικής μεταμόρφωσης του Groupe, θα επιτρέψει στη Renault να επωφεληθεί από μία ταχέως αναπτυσσόμενη πηγή εσόδων, προσδιορίζοντας από την αρχή το βιομηχανικό της αποτύπωμα στη Γαλλία.

Σε πλήρη συνάρτηση με τις δεσμεύσεις του Groupe, το Re-FACTORY θα φιλοξενήσει τις εργασίες ανακαίνισης και του εργοστασίου στο Choisy-le-Roi. Το Groupe Renault οργανώνει υποστηρικτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους εργαζομένους στη Flins και στην Choisy-le-Roi, προκειμένου να εξελίξουν τις δεξιότητές τους, στοχεύοντας στην απασχόληση περισσοτέρων των 3.000 ανθρώπων, μέχρι το 2030.

12 Νοεμβρίου 2020
Η RENAULT ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ VAN, ΜΕ ΤΟ
ALL-NEW KANGOO ΚΑΙ ΤΟ ALL-NEW EXPRESS

To All-new Renault KANGOO VAN αναβαθμίζεται, με πλουσιότερο εξοπλισμό, εγκαινιάζοντας το καινοτόμο σύστημα Easy Side Access.

Στην επιβατική του έκδοση, το All-new Renault KANGOO καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης, δυναμικής οικογένειας με τη μοντέρνα σχεδίαση του, ενώ προσφέρει ακόμα περισσότερη άνεση.

To All-new Renault KANGOO VAN και το All-new KANGOO θα είναι, επίσης, διαθέσιμα και σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Το All-new Renault EXPRESS VAN, καλύπτει τις ανάγκες των πελατών που αναζητούν την ιδανική σχέση τιμής / απόδοσης, προσφέροντας τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία του.

Στην επιβατική του έκδοση, που θα πωλείται εκτός Ευρώπης, το All-new Renault EXPRESS είναι πολυχρηστικό, με 5 κανονικές θέσεις και μεγάλο χώρο φόρτωσης.

5 Νοεμβρίου 2020
Η RENAULT WORLD F1 TEAM,
ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΟΥΜ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ, ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

H Renault World F1 Team ανέβηκε για 2η φορά, με τη νέα της σύνθεση, στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fοrmula1, στο συγκλονιστικό GP της Imola, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην 3η θέση. Έτσι, η ομάδα F1 της Renault ανεβαίνει στην 3η θέση και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Η αρχή έγινε στο συγκλονιστικό Eifel GP του Nurburgring, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην 3η θέση και την ομάδα Formula1 της Renault να ανεβαίνει στο πόντιουμ για πρώτη φορά, εδώ και δέκα χρόνια.

H Renault World F1 Teamανέβηκε για 2η φορά, με τη νέα της σύνθεση, στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fοrmula1, στο συγκλονιστικό GP της Imola, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην 3η θέση. Ο Esteban Ocon, ο έτερος οδηγός της ομάδας, εγκατέλειψε στον 28ο γύρο, πιθανά από κάποιο πρόβλημα στη μετάδοση.

Έτσι, η ομάδα F1 της Renault έχει κερδίσει, πλέον, 135 βαθμούς, γεγονός που την κατατάσσει στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, ενώ μένουν ακόμα 4 αγώνες μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.

26 Οκτωβρίου 2020
H ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε. ΣΤΗΡΙΖΕΙ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., Αποκλειστικός Εισαγωγέας Renault & Dacia στην Ελλάδα, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, κάνει πράξη τη φιλοσοφία της Renault «Passion for Life», στηρίζοντας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Μεταμόρφωσης, με την παροχή ενός Renault CLIO.

Η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., Αποκλειστικός Εισαγωγέας Renault & Dacia στην Ελλάδα, συμμετέχει έμπρακτα στις πρωτοβουλίες του Groupe Renault σε παγκόσμιο επίπεδο, με την υποστήριξη κοινωνικών δράσεων για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων και στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., προκειμένου να ενισχύσει την υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Μεταμόρφωσης, προχώρησε στην παραχώρηση ενός Renault CLIO, για να διευκολύνει τις μετακινήσεις του προσωπικού που στελεχώνει το πρόγραμμα, αλλά και των ευπαθών ομάδων που αυτό εξυπηρετεί.

14 Οκτωβρίου 2020
RENAULT EWAYS:
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΡΥΠΩΝ
Τα Renault eWays, είναι μια μοναδική διαδικτυακή εκδήλωση, ανοικτή για όλους, αφιερωμένη στις ηλεκτρικές μετακινήσεις του σήμερα και του αύριο.

Από τις 15-27 Οκτωβρίου 2020, το Groupe Renault προσκαλεί το κοινό, σε παγκόσμιο επίπεδο, να μοιραστεί μαζί του το όραμά του για τις μετακινήσεις, αλλά και να απολαύσει δύο παγκόσμιες, 100% ηλεκτροκίνητες, πρεμιέρες:
 • Ένα ολοκαίνουριο πρωτότυπο μοντέλο, προάγγελος του μελλοντικού ηλεκτρικού crossover της Renault, το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-EV, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για να φιλοξενεί ηλεκτροκίνητα μοντέλα.
 • Το Dacia Spring, το προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που ενσωματώνει όλα τα στοιχεία της νέας επανάστασης της Dacia.


12 Οκτωβρίου 2020
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ RENAULT
30 ΧΡΟΝΙΑ RENAULT CLIO.
ΘΡΥΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

Το Renault CLIO κλείνει φέτος 30 χρόνια επιτυχιών, έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα των πωλήσεων στην Ευρώπη αλλά και το… Κύπελλο της προτίμησης των Ελλήνων αγοραστών. Με ποιόν καλύτερο τρόπο να γιορτάσει αυτή την εξαιρετική πορεία, παρά με την παρουσία των παιχτών του Θρύλου των γηπέδων, της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, να του «εύχονται» Χρόνια Πολλά!

Το Renault CLIO, από την εποχή που έκανε την πρώτη του εμφάνιση, εν έτει 1990, έγινε το best-seller του Groupe Renault σε όλο τον κόσμο, με περισσότερες από 15 εκατομμύρια πωλήσεις. Το μοντέλο που ανακηρύχτηκε, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της πορείας του, ως το πιο αγαπημένο μοντέλο των Γάλλων, κέρδισε 2 φορές τον τίτλο του ευρωπαϊκού «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» (1991 και 2006) και μια φορά τον τίτλο του ελληνικού «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» (2014). Το 2013 κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας του (B segment) σε όλη την Ευρώπη ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας του έχει καταφέρει να κατακτήσει την 1η θέση των πωλήσεων της Ευρώπης ανεξαρτήτως κατηγορίας. Φέτος, κλείνει, πανηγυρικά, το πρώτα 30 χρόνια μιας ζωής γεμάτης επιτυχίες, με τεχνολογική και αισθητική υπεροχή. Τα πρώτα 30 χρόνια μιας θρυλικής πορείας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, όπου αγαπήθηκε από τον κόσμο και έγινε κομμάτι της καθημερινότητάς του.

25 Αυγούστου 2020
ΤΟ RENAULT CLIO ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ!
Tο Renault CLIO γιορτάζει 30 χρόνια τεχνολογικής και αισθητικής υπεροχής, 30 χρόνια συνεχούς προσπάθειας για την ικανοποίηση των αναγκών μιας ενεργής βάσης πελατών, 30 χρόνια μιας ζωής γεμάτης εμπειρίες. Σήμερα, δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει ακούσει για το CLIO… Και ακόμα καλύτερα, λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν και μια ιστορία να μοιραστούν γι’ αυτό, είτε οδηγώντας το, είτε θαυμάζοντάς το!

Από την εποχή που έκανε την πρώτη του εμφάνιση, εν έτει 1990, το CLIO έγινε το best-seller του Groupe Renault σε όλο τον κόσμο, με περισσότερες από 15 εκατομμύρια πωλήσεις. Το μοντέλο που ανακηρύχτηκε, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της πορείας του, ως το πιο αγαπημένο μοντέλο των Γάλλων, από το 2013 κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας του (B segment) σε όλη την Ευρώπη. Το Renault CLIO, πέρα από τους εμπορικούς του θριάμβους, συμβολίζει πάνω από όλα μια ανθρώπινη περιπέτεια, τόσο για την ίδια τη Renault, όσο και γενικότερα, ενσαρκώνοντας με απόλυτη επιτυχία την υπογραφή της μάρκας «Passion for Life, Πάθος για Ζωή».

Με την πάροδο των χρόνων, το CLIO κατάφερε να διατηρήσει το DNA που του χάρισε πρωταγωνιστικό ρόλο, φτάνοντας στη σύγχρονη, 5η γενιά του, καλύτερο από ποτέ, πιο μοντέρνο από ποτέ, πιο αθλητικό από ποτέ. Στην πραγματικότητα, το νέο Renault CLIO βασίζεται πάνω στα δυνατά σημεία που έκαναν κάθε μία από τις τέσσερις προηγούμενες γενιές του να ξεχωρίζει, ανοίγοντας ένα καινούριο, πολυαναμενόμενο κεφάλαιο σε αυτή την εντυπωσιακή πορεία.

29 Ιουλίου 2020
Η RENAULT, ΜΕ ΤΑ CLIO ΚΑΙ ZOE, ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Tο νέο Renault CLIO, το παγκόσμιο γαλλικό best seller, κατακτά την 1η θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία του, ενώ και το ηλεκτρικό best seller Renault ZOE, καταλαμβάνει την 1η θέση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, για το 1ο εξάμηνο του 2020.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, μετά από ένα δύσκολο 1ο εξάμηνο εξαιτίας της πανδημίας, κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 28,3%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ωστόσο, σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, η Renault είδε τα μοντέλα της να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, την ώρα που τον Ιούνιο η γαλλική εταιρεία κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των ευρωπαϊκών πωλήσεων, με μερίδιο 10,5%.   

Πιο συγκεκριμένα, το απόλυτο γαλλικό best seller, το νέο Renault CLIO , μέσα στο Ιούνιο αναδείχτηκε, για 3η φορά μέσα στο 2020, το 1ο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Ευρώπης, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως, τον ίδιο μήνα, μέσα στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών πωλήσεων τερμάτισαν τα Renault CAPTUR (3η θέση), Dacia SANDERO (4η θέση), και Dacia DUSTER (8η θέση). 

Η εξαιρετική πορεία του νέου Renault CLIO 5ης γενιάς, κορυφώθηκε με την 1η θέση που κατέλαβε στην κατηγορία του, για το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, κατά το 1ο εξάμηνο του έτους, με 102.949 πωλήσεις. 

Το 1ο εξάμηνο του έτους βρίσκει τη Renault στην 1η θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων και στα ηλεκτρικά οχήματα, με το νέο ZOE . Το καινούριο, 100% ηλεκτρικό, Renault ZOE 3η γενιάς, αναδείχτηκε ως το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, φτάνοντας τις 37.540 μονάδες και σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο τον Ιούνιο, το νέο Renault   ZOE σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, με 11.000 μονάδες. 

Η επίδοση αυτή είναι το επιστέγασμα της ηγετικής θέσης που κατέχει η Renault στη ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς, από το 2010, έχουν πουληθεί πάνω από 300.000 ηλεκτρικά Renault , την ώρα που, μόνο στη Γαλλία, έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 100.000 ΖΟΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο εξάμηνο του έτους, οι επιδόσεις της Renault στις πωλήσεις ηλεκτρικών σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αυξημένες κατά 38% σε σχέση με πέρυσι, με περισσότερα από 42.000 πωληθέντα ηλεκτρικά μοντέλα αυτή την περίοδο. 

Με το λανσάρισμα των νέων υβριδικών CLIO E - TECH , CAPTUR E - TECH Plug - in , αλλά και του 100% ηλεκτρικού TWINGO Z . E ., η Renault , όχι μόνο θα ενδυναμώσει  την παρουσία της στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και θα πιάσει τους στόχους της, έτσι όπως αυτοί ορίζονται από της νέες, αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις για το 2020 ( CAF É). 

‘Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Denis le Vot , Senior Vice President Sales & Regions του Groupe Renault , «Ξεκινάμε το 2ο εξάμηνο της χρονιάς με ένα πολύ υψηλό επίπεδο παραγγελιών, ένα ικανοποιητικό στοκ αυτοκινήτων και με νέα υβριδική γκάμα, τεχνολογίας E - TECH & E - TECH Plug - in , μοναδική στην κατηγορία τους, έχοντας αποσπάσει ήδη εξαιρετικά σχόλια».

8 Ιουλίου 2020
Η RENAULT DP WORLD F1 TEAM ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ FERNANDO ALONSO
Η Renault DP World F1 Team με ενθουσιασμό επιβεβαιώνει ότι ο Fernando Alonso μαζί με τον Esteban Ocon θα αποτελέσουν το αγωνιστικό δίδυμο της ομάδας για το 2021.

Μετά από 314 συμμετοχές σε Grand Prix, 32 νίκες και 97 φορές που ανέβηκε στο podium, ο Fernando Alonso εντάσσεται στο δυναμικό της Renault DP World F1 Team. Με δεδομένους τους ισχυρούς ιστορικούς και συγκινησιακούς δεσμούς της ομάδας με τον Fernando Alonso – καθώς μαζί κέρδισαν δύο παγκόσμια πρωταθλήματα F1, το 2005 και το 2006 – αυτή η απόφαση έχει μεγάλο ειδικό βάρος και σημασία για την μελλοντική πορεία της ομάδας .

Η Renault, με τις αξίες της, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand names στη Formula1. Ο Fernando είναι ένας σπουδαίος οδηγός που επιστρέφει στην F1 έχοντας εμπλουτίσει τις εμπειρίες του και με πρόθεση να επενδύσει στην αγαπημένη του ομάδα. Η ένωση μιας ομάδας με πάθος για δουλειά και εφευρετικότητα, με το DNA του Fernando που ξεχωρίζει για την επιμονή του και το ανόθευτο ταλέντο του, μοιάζει ιδανική. Ο Fernando είναι ένα ισχυρό εφόδιο στον αγώνα για τον τίτλο, ενώ είναι βέβαιο πως θα δώσει άλλο νόημα στη δέσμευση της Renault να κατακτήσει την κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η επιθυμία της Renault είναι να δομήσει μία ομάδα γύρω από δύο οδηγούς που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, συνδυάζοντας την εμπειρία με τη νεότητα και ενώνοντας τις αξίες και το ταλέντο τους για την επιτυχία αυτού του σκοπού. Ο δυναμικός χαρακτήρας του Fernando θα ωφελήσει όλη την ομάδα, επιτρέποντας σε όλους και τον καθένα χωριστά να επιτύχει τους στόχους του.Cyril Abiteboul, Διευθύνων Σύμβουλος, Renault Sport Racing

Ο ερχομός του Fernando Alonso είναι μέρος του σχεδίου του Groupe Renault, που έχει ως στόχο να κάνει πράξη τη δέσμευσή του να επιστρέψει στην κορυφή της F1. H παρουσία του στην ομάδα μας, αποτελεί ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά είναι σημαντική και για τη μάρκα στο σύνολό της, με την οποία ο Fernando έχει και μεγάλο προσωπικά δέσιμο. Οι δεσμοί μεταξύ του Fernando, της μάρκας και των οπαδών της είναι τόσο ισχυροί που η επιλογή του έμοιαζε φυσικό επακόλουθο. Σε συνέχεια των επιτυχιών του παρελθόντος, πρόκειται για μια ουσιαστική απόφαση που πάρθηκε από κοινού και αποτελεί τη βάση για τον σχεδιασμό του μέλλοντος. Η εμπειρία και η προσήλωσή του, θα επιτρέψουν στον καθένα μας να δώσει το καλύτερο κομμάτι του εαυτού του, προκειμένου να χαρίσει στην ομάδα την κορυφαία απόδοση που απαιτεί το περιβάλλον της σύγχρονης F1. Ο ερχομός του Fernando είναι ικανός να φέρει στην ομάδα μας, που μεγάλωσε πολύ απότομα, μια αγωνιστική κουλτούρα νίκης προκειμένου να ξεπεράσουμε από κοινού τις δυσκολίες. Παρέα με τον Esteban, η αποστολή του είναι να βοηθήσει τη Renault DP World F1 Team να προετοιμαστεί για το 2022, υπό τις καλύτερες των συνθηκών.


Fernando Alonso

H Renault είναι η οικογένειά μου, αντιπροσωπεύει τις καλύτερες των αναμνήσεών μου στη Formula1, μαζί με τους δύο τίτλους του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Αλλά, τώρα, κοιτάζω μπροστά. Είναι μεγάλη μου τιμή και με μεγάλη συγκίνηση επιστρέφω στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω την καριέρα μου και τώρα μου δίνει ξανά την ευκαιρία να επιστρέφω στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι αξίες μου και οι φιλοδοξίες μου ταυτίζονται απόλυτα με τους στόχους της ομάδας. Η πρόοδος που επετεύχθη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κάνει βιώσιμους τους στόχους για το 2022, ενώ εγώ σκοπεύω να μοιραστώ όλη την αγωνιστική μου εμπειρία με τους πάντες, από τους μηχανικούς, μέχρι τους συναθλητές μου. Η ομάδα έχει τόσο τη θέληση, όσο και τα μέσα να επιστρέψει στο βάθρο, όπως, άλλωστε και εγώ.

22 Ιουνίου 2020
TO GROUPE RENAULT ΣΤΟ MCARTHURGLEN
Με την έναρξη του καλοκαιριού, τα πιο hot, νέα μοντέλα της Renault, All-new CLIO & All-new CAPTUR, καθώς και το αυθεντικό SUV Dacia DUSTER σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στον πιο “must” αγοραστικό προορισμό της πρωτεύουσας, το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen.
H καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε και η ανάγκη για ξένοιαστες και ασφαλείς μετακινήσεις γίνεται πλέον επιτακτική.

Τώρα είναι η περίοδος για να επιλέξεις το καινούριο σου αυτοκίνητο, από την πλούσια και φρέσκια γκάμα της Renault και της Dacia. Οι δύο δημοφιλείς μάρκες του Groupe Renault, σε περιμένουν στον ανοιχτόκαρδο, φιλόξενο και ασφαλή αγοραστικό προορισμό της πρωτεύουσας, στο McArthurGlen, για να ανακαλύψεις τα νέα εντυπωσιακά μοντέλα τους.

Από την Παρασκευή 19 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουλίου, οι επισκέπτες του εκπτωτικού χωριού θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να οδηγήσουν και να αποκτήσουν το νέο μοντέλο Renault και Dacia που τους ενδιαφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, στον χώρο του McArthurGlen, θα βρίσκεται το 5άστερο στην ασφάλεια, All-new Renault CAPTUR που μόλις ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στη χώρα μας. Το Απόλυτο γαλλικό Crossover συναρπάζει με τη δυναμική και πληθωρική του εμφάνιση, τους κορυφαίους κινητήρες Βενζίνης, Diesel και LPG, τις εντυπωσιακές δυνατότητες εξατομίκευσης και την τεχνολογική του υπεροχή.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την κορυφαία και πιο πολυτελή έκδοση Initiale Paris της Renault, που στο νέο Captur συνδυάζεται με τον ασυναγώνιστο κινητήρα 1.3 TCe 155hp, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC.

Δίπλα στο All-new CAPTUR, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και το All-new Renault CLIO, το παγκόσμιο γαλλικό best seller που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη νέα, 5η γενιά του. Το νέο μοντέλο απέσπασε την κορυφαία διάκριση, Best in Class και τα 5 αστέρια από τον Euro NCAP, τον ανεξάρτητο οργανισμό που αξιολογεί την ασφάλεια των νέων ευρωπαϊκών μοντέλων.

Φυσικά από την «παρέα» του Groupe Renault δε θα μπορούσε να λείπει η Dacia με το δημοφιλές, αυθεντικό SUV, Dacia DUSTER, που εκτίθεται στην έκδοση 4WD με τον εμβληματικό κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115hp.

Τα ολοκαίνουρια μοντέλα του Groupe Renault σε περιμένουν στο McArthurGlen να τα οδηγήσεις και να τα αποκτήσεις με μοναδικές προσφορές ειδικά για την περίοδο που κρατάει η ενέργεια. Το καλοκαίρι ξεκινάει δυναμικά και με ασφάλεια με το Groupe Renault!

14 Απριλίου 2020
H ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., Αποκλειστικός Εισαγωγέας Renault & Dacia στην Ελλάδα, με βαθύ αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης σε αυτή την πρωτόγνωρη μάχη έναντι του Κορωνοϊού, κάνει πράξη τη φιλοσοφία της Renault «Passion for Life» στηρίζοντας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Περιστερίου, με την παροχή ενός Renault CLIO και ενός Dacia DOKKER.

Η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., Αποκλειστικός Εισαγωγέας Renault & Dacia στην Ελλάδα, ενισχύει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες του Groupe Renault σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, αυτή τη φορά με την υποστήριξη κοινωνικών δράσεων για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων που πλήττονται από τον Κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., προκειμένου να ενισχύσει την υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Περιστερίου, προχώρησε στην παραχώρηση δύο αυτοκινήτων, ενός Renault CLIO και ενός Dacia DOKKER, για να διευκολύνει τις μετακινήσεις του προσωπικού που στελεχώνει το πρόγραμμα.

Ο Δήμος Περιστερίου, ο 3ος πολυπληθέστερος Δήμος της Αττικής, έχει εντάξει στις τακτικές δράσεις του για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου, και όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίοδο, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες, και περιλαμβάνει την παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών που σχετίζονται με τις ειδικότητες του Κοινωνικού Λειτουργού, του Νοσηλευτή, καθώς και υπηρεσίες οικογενειακής βοήθειας.

Στην προσπάθεια αυτή, η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε. συνεισφέρει έμπρακτα με την παροχή δύο αυτοκινήτων, ενός Renault CLIO και ενός Dacia DOKKER. To Renault CLIO, αποτελεί ιδανικό μεταφορικό μέσο για τις μετακινήσεις στον αστικό ιστό και όχι μόνο, προσφέροντας κορυφαία ασφάλεια, μέγιστη άνεση (αφού διαθέτει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας) και οικονομία καυσίμου.

Αντιστοίχως, το ελαφρύ επαγγελματικό Dacia DOKKER αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον επαγγελματία που, ειδικά αυτή την περίοδο, έχει αυξημένες μεταφορικές απαιτήσεις και ανάγκη από ένα αξιόπιστο, ικανό και οικονομικό στην κατανάλωση Van, με compact διαστάσεις. Και αυτό, αφού έχει ωφέλιμο φορτίο 693 κιλά, την καλύτερη αναλογία ωφέλιμου όγκου/τιμής (έως 3,9 μ3) στην κατηγορία του, ενώ με το ανακλινόμενο-αναδιπλούμενο-αποσπώμενο κάθισμα Dacia Easy Seat επιτρέπει την μεταφορά φορτίου έως 3,11 μ.

Τα αυτοκίνητα παρέλαβαν, από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε. στο Περιστέρι, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Περιστερίου και Αντιδήμαρχος Πόλης, κ. Βασίλης Μπέτσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Φιλίας κ. Γιώργος Τσαλίκης και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας κ. Γιώργος Τσίνας.

Με την ευχή η επόμενη μέρα να είναι κοντά και να μας βρει νικητές απέναντι στον Κορωνοϊό, οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του Groupe Renault και στην Ελλάδα, θα συνεχιστούν με τη στήριξη δράσεων και σκοπών που λειτουργούν προς αυτή τη κατεύθυνση.

10 Απριλίου 2020
H AUTOMOTIVO A.E.B.E. ΔΩΡΙΖΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Η Automotivo Α.Ε.Β.Ε., μέλος του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών Renault & Dacia, κάνει πράξη τη φιλοσοφία της Renault «Passion for Life», δωρίζοντας 500 ιατρικές μάσκες στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).
To Groupe Renault στέκεται δίπλα στο υγειονομικό προσωπικό της Ελλάδας, στον καθημερινό του αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, η Automotivo Α.Ε.Β.Ε., το νέο και δυναμικό μέλος του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών Renault & Dacia στα Β. Προάστια της Αττικής, με αίσθημα βαθιάς εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και πρωτοβουλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Θωμά Τρομπούκη, προχώρησε στην παραχώρηση υγειονομικού υλικού στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, επί της Λ. Κηφισιάς 278 στο Χαλάνδρι, ο Γενικός Διευθυντής της Automotivo A.E.B.E. κ. Σπύρος Σάκκας, παρέδωσε στον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κ. Γιώργο Μαθιόπουλο και τον Αντιπρόεδρο, κ. Θεοφάνη Τσιατσιάνη, 500 ιατρικές μάσκες. Οι μάσκες κατασκευάστηκαν από ελληνική βιοτεχνία και είναι πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες.

Σκοπός της ενέργειας, είναι η ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ με απαραίτητο υγειονομικό υλικό που θα το βοηθήσει να παραμείνει προστατευμένο και υγιές στον καθημερινό αγώνα που δίνει στην πρώτη γραμμή, τόσο ενάντια στη διασπορά και καταπολέμηση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όσο και, παράλληλα, κατά την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των υγειονομικών αναγκών, που συνεχίζουν σε καθημερινή βάση.

Οι δράσεις αλληλεγγύης του Groupe Renault και στην Ελλάδα, θα συνεχιστούν ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει όλους υγιείς, δυνατούς και ενωμένους.

3 Μαρτίου 2020
H RENAULT ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ


Η Renault συνεχίζει να κάνει πράξη το σύνθημά της «Passion for Life» συνεισφέροντας ενεργά στις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού της Γαλλίας για την καταπολέμηση του Κορωνοϊού, με τη διάθεση 1.300 αυτοκίνητων για τις ανάγκες των καθημερινών του μετακινήσεων.
Η Renault, πιστή στην φιλοσοφία της με επίκεντρο τον άνθρωπο, η οποία συνοψίζεται στην υπογραφή της «Passion for Life», διαθέτει στο υγειονομικό προσωπικό της Γαλλίας, χώρα που και αυτή πλήττεται από τον Κορωνοϊό, 1.300 αυτοκίνητα Renault για τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο Παρίσι, διατίθενται 300 ηλεκτρικά Renault ZOE, μέσω του προγράμματος κοινής χρήσης αυτοκινήτων ZITY, που εγκαινιάστηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αυτή η προσφορά αφορά, αρχικά, στο προσωπικό των 9 μεγαλύτερων νοσοκομείων στην περιοχή του Παρισιού που πολεμάνε την επιδημία. Από τις 30 Μαρτίου, τα αυτοκίνητα είναι τοποθετημένα κοντά στα νοσοκομεία και είναι διαθέσιμα στα στελέχη που τα χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους, κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους. Τα αυτοκίνητα καθαρίζονται, απολυμαίνονται και φορτίζονται συνεχώς, κατά τη διάρκεια τη μέρας, από το προσωπικό της υπηρεσίας ΖΙΤΥ, σύμφωνα με τους θεσπισμένους κανόνες υγιεινής. Από αυτά τα 300 ΖΟΕ, τα 10 διατίθενται στα τμήματα διακίνησης των νοσοκομείων, ώστε να βοηθάνε στην καθημερινή τους προμήθεια με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Παράλληλα, το δίκτυο πωλήσεων της Renault σε όλη τη Γαλλία, διαθέτει στο υγειονομικό προσωπικό όλης της χώρας ένα στόλο 1.000 αυτοκινήτων, για τις προσωπικές του μετακινήσεις, στις περιπτώσεις που το προσωπικό αυτοκίνητο έχει χαλάσει ή χρειάζεται service και υπάρχει άμεση ανάγκη μετακίνησης. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω μιας online πλατφόρμας, όπου γίνεται το αίτημα και αναλαμβάνει να διεκπεραιωθεί από τον πλησιέστερο, στον αιτούντα, dealer της Renault Γαλλίας.

Για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η διάθεση του κάθε αυτοκινήτου υπόκειται στους αυστηρούς κανόνες υγιεινής που έχουν θεσπιστεί από τις υγειονομικές αρχές, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Έτσι, πριν από κάθε παράδοση, το όχημα πλένεται σχολαστικά και το εσωτερικό του απολυμαίνεται με εγκεκριμένα προϊόντα και με πανιά μιας χρήσης. Στα καθίσματα, το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων τοποθετούνται ειδικά προστατευτικά, ενώ τα κλειδιά απολυμαίνονται και παραδίδονται σε κλειστό φάκελο.

Οι δράσεις αλληλεγγύης της Renault σε ολόκληρο τον κόσμο, ενάντια στη διασπορά του Κορωνοϊού, συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται καθημερινά, με την ελπίδα ότι η επόμενη μέρα θα έρθει γρήγορα, βρίσκοντάς μας όλους υγιείς, δυνατούς και με όρεξη για ζωή και δημιουργία.


2019
 

11 Νοεμβρίου 2019
ΤΟ ALL-NEW RENAULT CLIO ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2019 !

Το All-new Renault CLIO, η νέα, 5η γενιά του παγκόσμιου γαλλικού best seller, είναι ο πρωταγωνιστής στο περίπτερο του Groupe Renault που θα δώσει δυναμικό παρών στη έκθεση Αυτοκίνηση 2019.
Τo Groupe Renault θα δώσει και φέτος δυναμικό παρών στην έκθεση Αυτοκίνηση 2019 που θα διεξαχθεί από 9-17 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας του Πρώην Δυτικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Η φετινή συμμετοχή είναι ξεχωριστή για τη Renault, καθώς η μεγαλύτερη έκθεση για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα συμπίπτει με το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά του All-new CLIO. Η νέα, 5η γενιά του εμβληματικού μοντέλου, που είναι επί σειρά ετών πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη, αλλά και το γαλλικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, είναι και ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του περιπτέρου του Groupe Renault στη φετινή έκθεση.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, να αξιολογήσουν την κορυφαία απτή ποιότητα κατασκευής του, να ανακαλύψουν τις νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας που, μεταξύ άλλων, του χάρισαν και τα 5 αστέρια στα crash test του EuroNCAP, να μάθουν αναλυτικά για την πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel με τους οποίους εξοπλίζεται, αλλά και να ρωτήσουν για τις δελεαστικές τιμές και προσφορές με τις οποίες άρχισε να διατίθεται στην αγορά μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να οδηγήσουν το All-new CLIO στο χώρο των test drives, για να ανακαλύψουν οι ίδιοι την ανώτερη οδηγική εμπειρία που προσφέρει.
29 Οκτωβρίου 2019
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ALL-NEW RENAULT CAPTUR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Το All-new Renault CAPTUR, η νέα γενιά του 1ου σε πωλήσεις compact crossover στην Ευρώπη, γράφει ήδη τα πρώτα της χιλιόμετρα στους δρόμους της Αττικής, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Δημοσιογραφικής του Παρουσίασης που διοργανώνεται στην χώρα μας.
Τo Groupe Renault επέλεξε την Ελλάδα για την Παγκόσμια Δημοσιογραφική Παρουσίαση ενός από τα πιο σημαντικά του νέα μοντέλα. Το Renault CAPTUR είναι το best seller στην κατηγορία του στην Ευρώπη, από το 2013 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του, έχοντας πουλήσει συνολικά πάνω από 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα σε όλες τις αγορές που διατίθεται παγκοσμίως. Τον προηγούμενο χρόνο, το μοντέλο διατήρησε την ηγετική του θέση έχοντας πουλήσει πάνω από 215.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Αυτές τις μέρες, παρουσιάζεται η νέα γενιά του μοντέλου στους δημοσιογράφους του Διεθνούς Τύπου και το Groupe Renault επέλεξε την Ελλάδα για το σκοπό αυτό. Πρόκειται για μια διοργάνωση διεθνούς βεληνεκούς που φιλοξενεί συνολικά πάνω από 550 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, την ώρα που δεκάδες στελέχη της Renault έχουν έρθει στην Ελλάδα για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Οι δημοσιογράφοι εκκινούν την διαδρομή τους στην Αττική από το Μαρκόπουλο Μεσογαίας, ενώ, περνώντας μέσα από εμβληματικές αττικές διαδρομές, όπως ο Μαραθώνας και η Πεντέλη, καταλήγουν στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στην περιοχή της Αναβύσσου, όπου λαμβάνει χώρα η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου μοντέλου.

Πρόκειται για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής της χώρας μας σε όλο τον κόσμο, καθώς ήδη οι φωτογραφίες και τα βίντεο του νέου Renault CAPTUR κάνουν τον γύρο του κόσμου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, προβάλλοντας τα όμορφα ελληνικά τοπία. Παράλληλα, η χώρα μας διαφημίζεται τόσο για τις υποδομές της, όσο και για τις υπηρεσίες της.

H TEOREN MOTORS A.E., αποκλειστικός εισαγωγέας των μαρκών Renault και Dacia στην Ελλάδα παρέχει την αμέριστη υποστήριξή της, πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Το νέο Renault CAPTUR είναι ένα μοντέλο – σταθμός για τη Renault, καθώς είναι ο ηγέτης στην κατηγορία με τη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου τα τελευταία χρόνια στις διεθνείς αγορές.

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις και πιο εντυπωσιακό σε σχεδίαση από τον προκάτοχό του, το νέο μοντέλο ξεφεύγει από τα στενά όρια της κατηγορίας των compact crossover και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών. Βασίζεται σε μία τελείως καινούρια πλατφόρμα (CMF-B) που του δίνει τη δυνατότητα να είναι απόλυτα δικτυωμένο, να κάνει χρήση τεχνολογιών ασφαλείας που του επιτρέπουν επίπεδο 2 αυτόνομης οδήγησης, ενώ αποτελεί και το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Renault. Παράλληλα, παραμένει απόλυτα λειτουργικό, με συρόμενο πίσω κάθισμα και χώρο αποσκευών 536 λίτρων, αλλά και απόλυτα προσαρμόσιμο στο στυλ του κάθε οδηγού, με δυνατότητα 90 συνδυασμών χρωματικής εξατομίκευσης στο εξωτερικό και το εσωτερικό του.

Η διάθεση του all-new Renault Captur στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

22 Οκτωβρίου 2019
ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ALL-NEW RENAULT CLIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

To All-new Renault CLIO, η 5η γενιά του 1ου σε πωλήσεις μοντέλου στην Ευρώπη στην κατηγορία του, είναι εδώ. Με πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος, κορυφαία ποιότητα κατασκευής και σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης, είναι άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε άκρως ανταγωνιστική τιμή.
H TEOREN MOTORS A.E., αποκλειστικός εισαγωγέας των μαρκών Renault και Dacia στην Ελλάδα, καλωσορίζει το ολοκαίνουριο Renault CLIO.

Στα πλαίσια του λανσαρίσματος του νέου μοντέλου στην ελληνική αγορά, το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών της ΤΕΟΡΕΝ MOTORS A.E. είχε την ευκαιρία να το γνωρίσει από κοντά, να ενημερωθεί για όλες τις προϊοντικές του αρετές, τις τεχνολογικές καινοτομίες καθώς και για την τιμολογιακή του πολιτική, στην Επίσημη Παρουσίαση που διοργανώθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ανατολικής Αττικής. Η οδηγική δοκιμή που ακολούθησε, αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για τους συνεργάτες να το αξιολογήσουν και να επιβεβαιώσουν την υπεροχή του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TEOREN MOTORS A.E. κ. Βασίλειος Θεοχαράκης, καθώς και η Αντιπρόεδρος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της TEOREN MOTORS A.E. κα Ντένη Θεοχαράκη.
8 Οκτωβρίου 2019
Η AUTOMOTIVO Α.Ε.Β.Ε., O ΝΕΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ RENAULT & DACIA ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Η TEOREN MOTORS A.E. καλωσορίζει την Automotivo Α.Ε.Β.Ε. στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών των μαρκών Renault & Dacia στην Ελλάδα, δηλώνοντας ηχηρά την παρουσία της με νέα, κάθετη μονάδα στα Βόρεια Προάστια.
H TEOREN MOTORS A.E., αποκλειστικός εισαγωγέας των μαρκών Renault και Dacia στην Ελλάδα, καλωσορίζει στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυό της, την Automotivo Α.Ε.Β.Ε.

H Automotivo Α.Ε.Β.Ε., του επιχειρηματία Θωμά Τρομπούκη, είναι μια εταιρεία με πολυετή και επιτυχημένη εμπειρία στο χώρο της εμπορίας αυτοκινήτων, καθώς και της παροχής υπηρεσιών after sales.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Χαλάνδρι, επί της Λεωφ. Κηφισίας 278, συνολικής έκτασης 3.000 τμ., ο πελάτης έχει την ευκαιρία να δει από κοντά αλλά και να οδηγήσει την πλήρη γκάμα των αυτοκινήτων Renault & Dacia. Παράλληλα επωφελείται από τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής που παρέχονται στην κάθετη μονάδα.

Τα ικανά και έμπειρα στελέχη της εταιρείας, μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες και προσδοκίες των πελατών μας σε μια τόσο μεταβαλλόμενη και πολύπλευρη αγορά.

Η TEOREN MOTORS A.E εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο της συνεργάτη, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η ένταξη της Automotivo Α.Ε.Β.Ε. στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών θα συμβάλλει εποικοδομητικά στην περαιτέρω ανοδική πορεία των Renault & Dacia στην Ελλάδα.
25 Σεπτεμβρίου 2019
ΤΟ ΝΕΟ RENAULT TWINGO ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ «GREECE RACE FOR THE CURE®»

Με κεντρικό μήνυμα την υπογραφή της, «Passion for Life» και «πρεσβευτή» το νέο TWINGO, η Renault συμμετέχει στο φετινό 11ο Greece Race for the Cure®, τον συμβολικό αγώνα Δρόμου 10χλμ. & 5χλμ. και Περιπάτου 2χλμ. που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».
Με κεντρικό της μήνυμα την εταιρική της υπογραφή, «Passion for Life», η Renault στηρίζει ενεργά τις δράσεις που προάγουν τη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της. Είτε πρόκειται για ενέργειες που υποστηρίζουν την ομαδικότητα, την έμπνευση για ζωή, την ισότητα, την εξάλειψη των διακρίσεων, είτε για την ενεργή στήριξη του έργου κοινωνικών Οργανώσεων ή Θεσμών που έχουν ως στόχο τη διάδοση ανθρωποκεντρικών μηνυμάτων ή δράσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Renault έχει φέτος την χαρά και την τιμή να συμμετάσχει, ως βασικός χορηγός στο 11ο Greece Race for the Cure®, τον συμβολικό αγώνα Δρόμου 10χλμ. & 5χλμ. και Περιπάτου 2χλμ. που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», που διοργανώνεται στην Ελλάδα από το 2009 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Άλμα Ζωής", με την έγκριση της οργάνωσης Susan G. Komen® και πλέον και ως ιδρυτικό μέλος του Think Pink Europe®.
28 Μαρτίου 2019
ΤΟ GROUPE RENAULT ΣΤΟ 1ο MOTOR SHOW ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ (ΟΚΑΑ EDITION)

To Groupe Renault , δίνει δυναμικό παρόν στο 1ο Motor Show Επαγγελματικού Οχήματος, στην Κεντρική Λαχαναγορά Ρέντη, με τις πιο αντιπροσωπευτικές και πλήρεις προτάσεις στον τομέα των ελαφρών φορτηγών των μαρκών Renault & Dacia , το Renault Clio VAN και το Dacia Dokker VAN .
Το 2018 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τα επαγγελματικά οχήματα του Groupe Renault παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η χρονιά έκλεισε με αύξηση τόσο σε παγκόσμια κλίμακα όσο και στην Ελλάδα όπου η γκάμα των επαγγελματικών Renault PRO+ πέτυχε ιστορικά κορυφαία νούμερα, με μερίδιο της τάξης του 3,3%, ένα ποσοστό αυξημένο κατά 76,5% σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Αντιστοίχως, και η επίδοση των επαγγελματικών Dacia ήταν αξιοσημείωτη για το 2018, με το μερίδιό τους να φτάνει το 1,4%, συμβάλλοντας έτσι σε ένα σύνολο μεριδίου των επαγγελματικών του Groupe Renault στην Ελλάδα της τάξης του 4,7%.

Θέλοντας να συνεχίσει αλλά και να επαυξήσει αυτή τη δυναμική η TEOREN MOTORS A.E., αποκλειστικός εισαγωγέας της γκάμας ελαφρών επαγγελματικών των Renault & Dacia στην Ελλάδα, συμμετέχει στo 1ο Motor Show Επαγγελματικών που διεξάγεται στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, από την Κυριακή 31 Μαρτίου (8:00-20:00) μέχρι και την Τρίτη 2 Απριλίου (9:00-20:00).

Στα πλαίσια του Motor Show, το Groupe Renault φέρνει κοντά στον επαγγελματία τα κορυφαία μοντέλα της γκάμας του. Η γκάμα Renault Pro+ εκπροσωπείται από το μοντέλο που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των πωλήσεών της στην Ελλάδα, το κορυφαίο Clio VAN. Βασιζόμενο στο εμβληματικό γαλλικό best seller, μπορεί και προσφέρει τη χρηστικότητα που χρειάζεται ο επαγγελματίας, με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φόρτωσης, την προστατευτική επένδυση δαπέδου και το «έξυπνο» κάλυμμα που κρατάει τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά από το φορτίο. Τα παραπάνω πλεονεκτήματα συνδυάζονται με την ξεχωριστή σπορτίφ εμφάνιση, την κορυφαία αίσθηση στο δρόμο αλλά και το πολυτελές και πλούσιο εξοπλιστικά εσωτερικό του δημοφιλούς μοντέλου. Αυτά σε συνδυασμό με τον κορυφαίο κινητήρα diesel 1.5 dCi με απόδοση 75 ή 90 ίππων, που εξασφαλίζει υποδειγματική οικονομία και δυναμικές επιδόσεις, δημιουργούν την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για την απόλυτη κάλυψη των αναγκών του κάθε επαγγελματία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η γκάμα των επαγγελματικών Renault PRO+ καλύπτεται με εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, καθώς και με οδική βοήθεια Renault Assistance για 5 χρόνια.

H Dacia, εκπροσωπείται από το νέο Dokker VAN, την ιδανική επιλογή για τον σύγχρονο επαγγελματία, που δεν κάνει εκπτώσεις σε αξιοπιστία & δυνατότητες. To Dokker VAN χρησιμοποιεί τις δοκιμασμένες τεχνολογικές λύσεις του Groupe Renault, όπως, μεταξύ άλλων, τον κορυφαίο diesel κινητήρα της αγοράς (1.5 dCi), με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, μόλις 4,1 λτ./100 χλμ. και κόστος συντήρησης που δεν ξεπερνάει το 0,5 ευρώ/ημέρα! Με ωφέλιμο φορτίο 750 κιλά, την καλύτερη αναλογία ωφέλιμου όγκου/τιμής (έως 3,9 μ3) στην κατηγορία του, αλλά και με πρακτικές λύσεις, όπως το ανακλινόμενο-αναδιπλούμενο-αποσπώμενο κάθισμα Dacia Easy Seat, που επιτρέπει την μεταφορά φορτίου έως 3,11 μ., το νέο Dacia Dokker Van αποτελεί την κορυφαία επιλογή πρακτικότητας και αποδοτικότητας. Οι δυνατότητες μετασκευής, ο πλούσιος εξοπλισμός του, που περιλαμβάνει από Hill Start Assist, μέχρι Cruise Control και ηχοσύστημα με bluetooth & χειριστήρια στο τιμόνι, και η κορυφαία αξιοπιστία που επιβεβαιώνεται με την παροχή 5ετούς εργοστασιακής εγγύησης, καθιστούν το Dokker VAN τον ορισμό του Value for Money.

Οι επισκέπτες του Motor Show έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το νέο Dacia Dokker VAN στο χώρο των test drives.

12 Φεβρουαρίου 2019
RENAULT F1 TEAM: ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ & ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Η Renault F1 Team παρουσιάζει τα νέα της χρώματα και το νέο αγωνιστικό της team, με οδηγούς τους Nico Hülkenberg και Daniel Ricciardo. Παράλληλα, το καινούριο μονοθέσιο Renault R.S.19 με αφορμή το νέο κανονισμό εφοδιάζεται με νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ εξοπλίζεται με τον κινητήρα Renault E-Tech 19.
Η Renault F1 Team ανακοίνωσε τα πλάνα της να διατηρήσει και να ενισχύσει τη δυναμική της εν όψει του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. H γαλλική ομάδα επέστρεψε στη δράση το 2016 και έκτοτε κάνει αλματώδη πρόοδο κάθε χρονιά, τερματίζοντας 4η την περσινή σεζόν στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το νέο οδηγικό ντουέτο της Renault F1 Team που πλέον απαρτίζεται από τους Nico Hülkenberg και Daniel Ricciardo, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή της για μακροχρόνια επιτυχία.
18 Ιανουαρίου 2019
ΧΡΟΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ RENAULT PRO+

Τα Renault PRO+, η σειρά επαγγελματικών οχημάτων της Renault, επιτυγχάνουν νέο ρεκόρ μεριδίου πωλήσεων στην Ελλάδα, κάτω από την «ομπρέλα» της TEOREN MOTORS A.E.
Το 2018 αποδείχτηκε μια θετική χρονιά για τα επαγγελματικά οχήματα του Groupe Renault, καθώς οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 0,9% σε σχέση με το 2017, σε παγκόσμια κλίμακα. Αξίζει μάλιστα να θυμίσουμε ότι, η Renault αφουγκραζόμενη τις μελλοντικές εξελίξεις και απόλυτα προσηλωμένη στο προϊόντικό της πλάνο «Drive the Future 2017-2022», έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην δραστηριότητα των επαγγελματικών, παρουσιάζοντας, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2018, το εντυπωσιακό ηλεκτρικό, αυτόνομο, ρομποτικό πρωτότυπο EZ-PRO, που αποτυπώνει με ενθουσιασμό το επαγγελματικό όχημα μεταφορών εμπορευμάτων του μέλλοντός μας.

Ο ενθουσιασμός αυτός αποτυπώνεται και στην ελληνική πραγματικότητα, με τη γκάμα επαγγελματικών Renault PRO+ να επιτυγχάνει το 2018 ιστορικά κορυφαία νούμερα, όσον αφορά στο μερίδιο αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, με αιχμή του δόρατος το Renault CLIO VAN και με το Renault KANGOO να συμπληρώνει ιδανικά τις προϊοντικές επιλογές του επαγγελματία, η Renault πέτυχε μερίδιο της τάξης του 3,3%, ένα ποσοστό αυξημένο κατά 76,5% σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Η αξία αυτής της επίδοσης πολλαπλασιάζεται αν αναλογιστεί κανείς ότι το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται την 3η μόλις χρονιά πλήρους δραστηριότητας της TEOREN MOTORS A.E., αποκλειστικού εισαγωγέα των Renault & Dacia στην Ελλάδα, στα επαγγελματικά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αν συνυπολογίσουμε την επίδοση της Dacia για το 2018 στα επαγγελματικά, με μερίδιο 1,4%, τότε το συνολικό μερίδιο του Groupe Renault ξεπερνάει το 4,7%, κατατάσσοντας την δραστηριότητα των επαγγελματικών του Groupe Renault στην Ελλάδα στο Top 10 των μαρκών με τις καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς.

Το Renault CLIO VΑΝ αποτελεί ένα από τα πιο σπορτίφ μοντέλα της κατηγορίας του, με εμφάνιση και αεροδυναμικό προφίλ, ανάλογα του κορυφαίου γαλλικού best seller στο οποίο βασίζεται. Στο εσωτερικό του, η αίσθηση επιβατικού ενισχύεται από την ποιότητα, την εργονομία και τον πλούσιο εξοπλισμό του, ο οποίος απογειώνεται στην έκδοση Business με στοιχεία όπως το σύστημα πολυμέσων Media Nav Evo με οθόνη αφής 7’’. Παράλληλα, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος φόρτωσης με το μεταλλικό διαχωριστικό πλέγμα, την προστατευτική επένδυση δαπέδου κάνει τις μεταφορές πιο απροβλημάτιστες από ποτέ, ενώ το «έξυπνο» κάλυμμα χώρου φόρτωσης κρατάει τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά από το φορτίο. Ο κορυφαίος κινητήρας diesel 1.5 dCi με απόδοση 75 ή 90 ίππων, εκτός από υποδειγματική οικονομία και δυναμικές επιδόσεις, ανανεώθηκε ώστε να συμβαδίζει με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα εκπομπών ρύπων, που βασίζονται στο πρωτόκολλο μέτρησης WLTP.

Αντίστοιχα, το εμβληματικό επαγγελματικό Renault KANGOO, αποτελεί ένα εύγλωττο παράδειγμα της ικανότητας της Renault να ακούει τις ανάγκες του επαγγελματία και να δημιουργεί λύσεις για κάθε απαίτηση, στρατηγική που αποτέλεσε τη βάση της επιτυχίας της. Με δύο επιλογές κινητήρων, 90 & 110 ίππων (1.5 dCi), το KANGOO αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα με 50 πιθανές παραλλαγές και πολλαπλές δυνατότητες μετασκευών, πάντα στην κατηγορία των 750 κιλών ωφέλιμου φορτίου. Αρχής γενομένης από το γεγονός ότι ο επαγγελματίας μπορεί να επιλέξει μεταξύ της έκδοσης με κοντό (Express) ή μακρύ (ΜΑΧΙ) μεταξόνιο, ανοίγονται μπροστά του πολλές επιλογές, που έχουν να κάνουν τόσο με τον ωφέλιμο όγκο (3 – 4,6 μ3) και το μήκος φόρτωσης (1,73 – 2,88 μ.), όσο και με το είδος του διαχωριστικού (αναδιπλούμενο ή κλειστού τύπου), το μονό ή διπλό κάθισμα συνοδηγού ή την προσθήκη μίας ακόμα πλαϊνής συρόμενης πόρτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γκάμα των επαγγελματικών Renault PRO+ καλύπτεται με εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, καθώς και με την οδική βοήθεια Renault Assistance για 5 χρόνια..

10 Ιανουαρίου 2019
ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 RENAULT CLIO ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Η TEOREN MOTORS B. Ν. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Renault και Dacia στην Ελλάδα, είχε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή την απόφασή της να προσφέρει δωρεάν πέντε (5) καινούργια αυτοκίνητα Renault Clio, κατόπιν κλήρωσης, ανάμεσα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Ανατ. Αττικής, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που έχασαν το αυτοκίνητό τους.
Η κλήρωση διεξήχθη με επιτυχία και διαύγεια την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και οι 5 τυχεροί νικητές ενημερώθηκαν για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά πιστοποίησης της νίκης τους.

Έτσι, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η TEOREN MOTORS B. Ν. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, διεξήγαγε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της, την τελετή παράδοσης των 5 Renault Clio στους νικητές της κλήρωσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασίλειος Θεοχαράκης και η Αντιπρόεδρος & Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Ντένη Θεοχαράκη. Παράλληλα, το παρόν στην εκδήλωση έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Π. Φιλίππου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ραφήνας-Πικερμίου κ. Π. Καλφαντής. Οι οικογένειες των νικητών, εκπρόσωποι του Τύπου καθώς και φίλοι και συνεργάτες της TEOREN MOTORS A.E. πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αισιοδοξίας, οι νικητές παρέλαβαν τα κλειδιά των νέων τους αυτοκινήτων από τον κ. Βασίλειο Θεοχαράκη.

Ευχή όλων η νέα χρονιά να φωτίσει με ελπίδα τη ζωή όσων επλήγησαν από τις πυρκαγιές και να τους φέρει τύχη και ευημερία.


2018
 

30 Νοεμβρίου 2018
ΚΛΗΡΩΣΗ 5 ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ RENAULT CLIO ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Η TEOREN MOTORS B. Ν. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Renault και Dacia στην Ελλάδα, είχε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή την απόφασή της να προσφέρει δωρεάν πέντε (5) καινούργια αυτοκίνητα Renault Clio, κατόπιν κλήρωσης, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που έχασαν το αυτοκίνητό τους στις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.
 Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των κατεστραμμένων οχημάτων από τις Δημόσιες Αρχές, η TEOREN MOTORS Α.Ε., πιστή στην δέσμευσή της, καλεί τους ενδιαφερόμενους που έχουν παραλάβει τη Βεβαίωση Διαγραφής του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου τους, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Renault, https://www.renault.com.gr/klirwsi/symmetoxi.html, για να συμμετέχουν στην κλήρωση.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα, μπορούν να προσέρχονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της TEOREN MOTORS Α.E. στο Περιστέρι, Λεωφ. Κηφισού 138-140, τηλέφωνο 210- 57 06 860, ώστε να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους στα ηλεκτρονικά μέσα που θα διατίθενται, ειδικά για τον σκοπό αυτό, με την συνδρομή ειδικά εντεταλμένων εργαζομένων της Εταιρείας.

Προσέλευση: Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 08.00-20.00 και Σάββατο κατά τις ώρες 09.00-14.00.

Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών στην κλήρωση λήγει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, στις 23:59.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις (όχι για δηλώσεις συμμετοχής), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-57 06 906. Ώρες επικοινωνίας: 09:30-17:30 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

27 Ιουλίου 2018
H TEOREN MOTORS Α.Ε. (RENAULT & DACIA ΕΛΛΑΔΑΣ) ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η εταιρεία TEOREN MOTORS B. Ν. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ εκφράζει την οδύνη της για τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες και τη συμπαράστασή της στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική.

Περαιτέρω, ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης, η Διοίκηση της TEOREN MOTORS Α.Ε. αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν στους συμπολίτες μας, που έχασαν τα αυτοκίνητα τους στη φωτιά, πέντε (5) καινούργια αυτοκίνητα Renault Clio κατόπιν κλήρωσης.
Περισσότερες πληροφορίες (όροι και προϋποθέσεις της κλήρωσης, δικαίωμα συμμετοχής κ.λπ.) θα δοθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
19 Ιουλίου 2018
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΝΕΟ MEGANE R.S. TROPHY

Η Renault απογειώνει τη γκάμα του MEGANE με την ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου R.S. TROPHY που αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να προσφέρει στους λάτρεις των επιδόσεων κορυφαία απόδοση και μοναδική οδηγική εμπειρία.
Μια πορεία επιτυχιών ξεκινάει το 2005, όταν η Renault παρουσίασε το Megane R.S. Trophy 1ης γενιάς, ακριβώς 9 μήνες αφού ξεκίνησαν οι πωλήσεις του 1ου Megane με τα διακριτικά R.S. Οι αλλαγές τότε επικεντρώθηκαν στην ανάρτηση (που ονομαζόταν Sport2), με ελαφρύτερους τροχούς, πιο σφικτά ελατήρια, ειδικά σχεδιασμένα αμορτισέρ και ESP που μπορούσε να απενεργοποιηθεί. Το 2ο Megane R.S. Trophy παρουσιάστηκε 6 χρόνια μετά, βασισμένο στην 3η γενιά του γαλλικού best seller, και εφοδιαζόταν με την αναβαθμισμένη ανάρτηση της έκδοσης Cup, με ισχύ ανεβασμένη στους 265 ίππους (από τους 250 του απλού). Ήταν το μοντέλο που αναδείχτηκε ως το ταχύτερο προσθιοκίνητο της αγοράς, επιτυγχάνοντας χρόνο ρεκόρ 8:07:97 στο θρυλικό Nurburgring. Το 2014 κυκλοφόρησε η κορυφαία έκδοση Megane 275 Trophy με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ.

Σήμερα, η Renault Sport παρουσιάζει το Νέο MEGANE R.S. TROPHY χαρίζοντας τροφή για όνειρα τους απανταχού θιασώτες της ταχύτητας και των σπορ αυτοκινήτων. Το νέο, κορυφαίο μοντέλο εξοπλίζεται με την πιο αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα 1.8 turbo με ιπποδύναμη που αγγίζει τους 300 ίππους και τα 420 Nm ροπής (με αυτόματο κιβώτιο EDC). Ένα επίτευγμα της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών προερχόμενων από την F1, στο σύστημα υπερτροφοδότησης και εξάτμισης. Ο κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με μοχλούς αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι, αμφότερα 6 σχέσεων.

Το Νέο MEGANE R.S. TROPHY ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της Renault Sport, στην ανάρτηση και το στήσιμό του γενικότερα. Από το σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης 4CONTROL, μέχρι τα 4 υδραυλικά compression bumps. Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται στάνταρ με το Cup Chassis που ενσωματώνει πιο σφικτές ρυθμίσεις για την ανάρτηση (25% σκληρότερα αμορτισέρ, 30% πιο σφικτά ελατήρια και 10% πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές δοκούς) και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen. Ειδικά για την έκδοση, τα εμπρός δισκόφρενα είναι κατασκευασμένα από έναν συνδυασμό αλουμινίου και χάλυβα (bi-material) για περιορισμό του βάρους και καλύτερη απαγωγή της θερμότητας σε έντονη χρήση. Παράλληλα, εφοδιάζεται με ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και ελαστικά πολύ υψηλών επιδόσεων της Bridgestone.  Μέσα στο 2019, το νέο μοντέλο θα μπορεί να εξοπλίζεται με ακόμα ελαφρύτερες ζάντες 19 ιντσών (Fuji Light) που μειώνουν το βάρος κάθε τροχού κατά 2 κιλά σε συνδυασμό με ελαστικά Bridgestone, ειδικά σχεδιασμένων για τη Renault Sport.

Με στιβαρή και σπορ σχεδίαση και με το χαρακτηριστικό Liquid Yellow χρώμα του αμαξώματος, είναι φανερό ότι δημιουργήθηκε για να κερδίζει τις εντυπώσεις. Παράλληλα, στο εσωτερικό, το Νέο MEGANE R.S. TROPHY μπορεί να εξοπλιστεί με νέας γενιάς μπάκετ καθίσματα της Recaro με αλκαντάρα, που είναι κατά 20 χλστ. πιο χαμηλά τοποθετημένα για καλύτερη οδηγική αίσθηση και υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

Φυσικά, εκτός από ένα υπερ-αυτοκίνητο επιδόσεων, το νέο κορυφαίο Megane είναι και ιδανικό για καθημερινή χρήση, με συστήματα που γνωρίσαμε και στο «απλό» R.S., όπως το σύστημα παραμετροποίησης Multi-Sense, το σύστημα φωτισμού R.S. Vision και την πλατφόρμα R.S. Monitor μέσα από την οποία ο χρήστης έχει πρόσβαση σε δεδομένα τηλεμετρίας για τη συμπεριφορά και την απόδοση του αυτοκινήτου.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Nico Hulkenberg, οδηγός της Renault Sport F1 και πρεσβευτής της Renault Sport: «Η ενασχόλησή μου με το project της εξέλιξης του Megane R.S. εδώ και ένα χρόνο με βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένο για την ενίσχυση της γκάμας με ένα μοντέλο ακόμα πιο σπορ. Κάθε ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Νέου MEGANE R.S. TROPHY προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις και καλύτερη σπορ αίσθηση στο οδηγό. …»
8 Μαΐου 2018
ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ RENAULT ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΔΙΠΛΟΥ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Η Renault αποτελεί τον μοναδικό κατασκευαστή που προσφέρει σε όλες τις κατηγορίες επιβατικά μοντέλα εφοδιασμένα με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θεωρείται ως μία από τις πλέον σύγχρονες και αποδοτικές επιλογές όσον αφορά στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Εξελιγμένο μέσα από τον απαιτητικό κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου, το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, έφερε επανάσταση χάρη στον ευφυή τρόπο λειτουργίας του, όπου ουσιαστικά η επόμενη σχέση είναι πάντα προεπιλεγμένη προσφέροντας γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

Η Renault, με το κιβώτιο ΕDC (Efficient Dual Clutch), ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που μετέφεραν αυτή την προηγμένη τεχνολογία από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στα μοντέλα παραγωγής. Ο έξυπνος σχεδιασμός και τα πολλαπλά πλεονεκτήματα του EDC σε σχέση με ανταγωνιστικές λύσεις επέτρεψαν, εκτός των άλλων, την τοποθέτησή του στο σύνολο της γκάμας της Renault, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά μια τόσο ευρεία γκάμα μοντέλων διαφορετικών κατηγοριών να εφοδιάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Από το νέο TWINGO, το πιο ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης, μέχρι τα κορυφαία ESPACE και TALISMAN, το κιβώτιο EDC αποτελεί την επιλογή για όσους αναζητούν τα πλεονεκτήματα ενός αυτόματου κιβωτίου (άνεση, αντοχή), χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά του (αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, μεγαλύτερο βάρος, κτλ.)

Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της άνεσης, το κιβώτιο EDC προσφέρει μια σειρά ελκυστικών χαρακτηριστικών όπως:

 • Ταχύτατες αλλαγές και παράλληλα εξαιρετικά ομαλή λειτουργία, αντίστοιχη με εκείνη ενός κλασσικού αυτόματου κιβωτίου με μετατροπέα ροπής. Οι αλλαγές μπορούν να γίνονται εντελώς αυτόματα ή ημι-αυτόματα, ανάλογα με την προτίμηση του οδηγού.
 • Αντίστοιχο βάρος με ένα συμβατικό μηχανικό κιβώτιο και σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με ένα κλασσικό αυτόματο.
 • Κατανάλωση καυσίμου αντίστοιχη ή και χαμηλότερη ενός χειροκίνητου κιβωτίου.
 • Αυξημένη αντοχή και μειωμένες ανάγκες συντήρησης.
 • Διαχείριση υψηλών αποθεμάτων ροπής (συνδυάζεται με κινητήρες βενζίνης, diesel και υβριδικά συστήματα).

Παράλληλα, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC αποτελεί ιδανική λύση και για τη σπορ οδήγηση, έχοντας επιλεγεί από τη Renault Sport για τα TWINGO GT, CLIO R.S., MEGANE GT και MEGANE R.S. Στα συγκεκριμένα μοντέλα το EDC διαχειρίζεται ροπή έως 390Nm, προσφέροντας παράλληλα προηγμένα οδηγικά βοηθήματα όπως το launch control, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για ταχύτερες επιταχύνσεις από στάση, αλλά και το σύστημα multi Downshift που επιτρέπει το άμεσο κατέβασμα δύο ή και περισσότερων σχέσεων κατά την επιβράδυνση.

Στην Ελληνική αγορά το κιβώτιο EDC είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με 6 ή 7 σχέσεις και αποτελεί επιλογή για το σύνολο της διαθέσιμης γκάμας (TWINGO, CLIO & CLIO SPORT TOURER, CAPTUR, MEGANE, KADJAR).

Δείτε τη λειτουργία των συστημάτων launch control και multi Downshift που συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC της Renault.

18 Απριλίου 2018
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ TEOREN MOTORS ΑΠΟ ΤΟ GROUPE RENAULT

Η TEOREN MOTORS Β. Ν. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Renault & Dacia στην Ελλάδα, βραβεύτηκε από το GROUPE RENAULT στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού “P.A.R.I.S. CHALLENGE”.
Μετά την πρώτη της βράβευση το 2015 στα πλαίσια του P.A.R.I.S. Challenge 2014, η TEOREN MOTORS βραβεύτηκε για 2η φορά από το GROUPE RENAULT για την εξαιρετική της πορεία το 2017. Η βράβευση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι η TEOREN MOTORS είναι μία από τις μόλις έντεκα εταιρείες που βραβεύτηκαν, ανάμεσα σε 78 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση στο Partners Awards: Renault International Sales (P.A.R.I.S CHALLENGE), για την TEOREN MOTORS, έρχεται ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής πορείας της στον τομέα των πωλήσεων και των υπηρεσιών After Sales για το 2017.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Παρίσι, στο Musée de l’Homme, όπου εκτός από την ηγετική ομάδα του Groupe Renault, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Alain Prost.

Στη βράβευση παρευρέθηκαν για την TEOREN MOTORS, η Αντιπρόεδρος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος κα. Ντένη Θεοχαράκη, ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Βασίλης Ευθυμιάδης, καθώς και ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Γιώργος Σταμέλος.

Αυτή η σημαντικότατη διάκριση για την TEOREN MOTORS, είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων κινήσεων, της οργανωτικής αναδιάρθρωσης και της επένδυσης που πραγματοποίησε η εταιρεία σε όλους τους τομείς και εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών της, ώστε οι Renault και Dacia να συνεχίσουν τη σταθερά ανοδική τους πορεία στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου.
11 Απριλίου 2018
Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΗΣ RENAULT

Η Renault έχει δημιουργήσει μια μοναδική συλλογή με αυτοκίνητα απ’ όλες τις περιόδους της εταιρείας. Ο François Chiron είναι ένας από τους ανθρώπους που φροντίζει αυτός ο θησαυρός της αυτοκίνησης να διατηρεί την αρχική του λάμψη.
Με 120 χρόνια λαμπρής ιστορίας, η Renault έχει παρουσιάσει μερικά από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Ξεχωρίζοντας διαχρονικά για το σχεδιασμό τους, την τεχνολογία, αλλά και τον πρωτοποριακό τους χαρακτήρα, τα μοντέλα της Renault αποτελούν συχνά σημείο αναφοράς, αλλά και έμπνευσης για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η εντυπωσιακή συλλογή Renault Classic περιλαμβάνει 750 οχήματα απ’ όλες τις περιόδους της ιστορίας της εταιρείας, ενώ εξαιρετικής σημασίας είναι και το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα διατηρούνται σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Το έργο της αναπαλαίωσης και διατήρησης αυτής της μοναδικής κληρονομιάς έχει αναλάβει μία ομάδα εξειδικευμένων ταλαντούχων τεχνικών, όπως ο François Chiron.

Ο Chiron εντάχθηκε στο δυναμικό της Renault το 1999 ως εξειδικευμένος τεχνίτης κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης. Η εμπειρία του σε αυτό τον τομέα, του επέτρεψε να αναπτύξει τις δεξιότητες του σε τέτοιο επίπεδο ώστε να επιλεγεί για την ομάδα που συντηρεί τη συλλογή Renault Classic, μια συλλογή που περιλαμβάνει από άρματα μάχης που έχει δημιουργήσει η Renault, μέχρι και μονοθέσια της Formula 1. Παρά το ότι ειδικεύεται σε κινητήρες και συστήματα μετάδοσης, η ποικιλία των εργασιών που αναλαμβάνει ο Chiron είναι τεράστια, ενώ καλύπτει ένα πολύ ευρύ χρονικό, αλλά και τεχνολογικό πεδίο.

Οι εργασίες αποκατάστασης είναι αρκετά επίπονες, με δεδομένο το κορυφαίο επίπεδο πιστότητας που επιτυγχάνεται, ενώ συχνά οι μηχανικοί έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη πληροφοριών, όπως στην περίπτωση της Nervastella, του αυτοκινήτου που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας το 1934. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μηχανικοί εργάστηκαν έχοντας στη διάθεση τους μόνο δύο φωτογραφίες. Στη συνέχεια το σχεδιαστικό τμήμα υπολόγισε όλες τις σχετικές διαστάσεις ώστε ένας ειδικός ξυλουργός να επισκευάσει το πλαίσιο και αντίστοιχα οι μηχανικοί το αμάξωμα. Μετά την αποκατάσταση του το αυτοκίνητο οδηγήθηκε και πάλι, δεκαετίες μετά τη δημιουργία του, στην πίστα του Montlhéry που βρίσκεται περίπου 30χλμ. νότια από το Παρίσι.

Εκτός από αυτοκίνητα παραγωγής και αγωνιστικά μοντέλα διαφόρων κατηγοριών, η συλλογή των 750 οχημάτων της Renault Classic περιλαμβάνει και αρκετά πρωτότυπα, όπως το Renault Project 900 του 1959, το όχημα που έθεσε τις βάσεις για την κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων, στην οποία η Renault κυριάρχησε με τα Scenic / Grand Scenic και Espace.

Η Renault, μέσω της συλλογής Renault Classic, διατηρεί πιο ζωντανή από ποτέ την ιστορία της εταιρείας, προβάλλοντας το πνεύμα και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της μεγαλύτερη γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.