RENAULT SCENIC VISION H2-TECH


δεν είναι απλώς ένα πρωτότυπο, είναι ένα όραμα

 
εφευρίσκουμε ξανά το αυτοκίνητο για να ζεις μαζί του
Ένα πρωτότυπο με ηλεκτροκινητήρα και επέκταση της αυτονομίας χάρη στο υδρογόνο, το Renault Scenic Vision H2-Tech ενσωματώνει τις στρατηγικές δεσμεύσεις της Renault για βιώσιμη ανάπτυξη στους τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον, την ασφάλεια και τη συμμετοχικότητα.

Με προχωρημένο design και λειτουργίες, το Renault Scenic Vision H2-Tech φέρνει μία νέα εποχή στις μετακινήσεις με τη χρήση κυρίως ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών.
1ᵒ
πρωτότυπο H2-Tech
υβριδικό ηλεκτρικό υδρογoνοκίνητο
95%
ανακυκλώσιμο
συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας
70%
ανακυκλωμένα υλικά
24%
μεγαλύτερη ορατότητα

το design στο επίκεντρο

 
το design με σύγχρονη ματιά
Το Renault Scenic Vision H2-Tech θέτει το design στην υπηρεσία της αποτελεσματικότητας, της προσβασιμότητας και της βιώσιμης συμμετοχικότητας, παρουσιάζοντας έναν εντελώς νέο τρόπο μετακίνησης. Το Renault Scenic Vision H2-Tech εγκαινιάζει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα, με γενναιόδωρα σχήματα, απαλές αλλά και δυναμικές καμπύλες.
 

ΜΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 
υπευθυνότητα στη σχεδίαση
το 95% των υλικών του πρωτότυπου Renault Scenic Vision H2-Tech -συμπεριλαμβανομένης και της μπαταρίας- είναι ανακυκλώσιμα. Με το ίδιο σκεπτικό, το 70% των υλικών είναι προϊόν ανακύκλωσης. Στο εσωτερικό του, το 100% των υλικών που έρχονται σε επαφή με τους επιβάτες είναι ανακυκλωμένα.
sièges sièges monomatériaux et sans pigment - Renault Scenic Vision
καθίσματα από ένα και μοναδικό υλικό και χωρίς χρωστικές ουσίες
Τα αφρώδη, τα υφάσματα και οι ραφές των εκρού καθισμάτων, είναι κατασκευασμένα από ένα, μοναδικό και 100% ανακυκλωμένο υλικό. Αποσπώνται εύκολα από τη βάση τους και καθώς δεν περιλαμβάνουν καθόλου χρωστικές ουσίες, ανακυκλώνονται ακόμη πιο εύκολα.
sol en bouteilles de lait - Renault Scenic Vision
πάτωμα από φιάλες γάλακτος
Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένα πλαστικά από τρόφιμα και βιομηχανικά απόβλητα (μπουκάλια γάλακτος, πλαστικοί σωλήνες κ.λπ.).
sièges monomatériaux et sans pigment
100% ανακυκλωμένα ανθρακονήματα
Προερχόμενες από τον τομέα της αεροναυπηγικής, το 100% των ινών άνθρακα, που χρησιμοποιούνται για παράδειγμα, στην κατασκευή τμημάτων του αμαξώματος ή του ρεζερβουάρ, είναι ανακυκλωμένες.
pièces en aluminium recyclées à 100%  - Renault Scenic Vision
100% ανακυκλωμένα τμήματα αλουμινίου
Το 100% των εξαρτημάτων αλουμινίου που χρησιμοποιούνται στις κονσόλες, τα δομικά και διακοσμητικά μέρη, τα καπάκια και το περίβλημα της μπαταρίας, είναι ανακυκλωμένα και με ελάχιστη κατεργασία.
70% des plastiques recyclés - Renault Scenic Vision
το 70% των πλαστικών είναι ανακυκλωμένα
Τα πλαστικά των καθισμάτων, του δαπέδου, των χώρων αποθήκευσης, των προφυλακτήρων, ακόμη και των υφασμάτινων επενδύσεων… είναι ανακυκλωμένα σε ποσοστό 70%.
métaux rares recyclés - Renault Scenic Vision
ανακυκλωμένα σπάνια υλικά
Η πλατίνα των κυψελών καυσίμου προέρχεται από την ανακύκλωση καταλυτικών μετατροπέων από οχήματα με θερμικό κινητήρα. Η ανακύκλωση λιθίου, νικελίου και κοβαλτίου καθιστά δυνατή την παραγωγή νέων μπαταριών, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα «δεύτερης και τρίτης ζωής».

υβριδικός κινητήρας:

υδρογόνο, ηλεκτροκίνηση

η απόλαυση της ηλεκτροκίνησης, ενισχυμένη με υδρογόνο
ηλεκτρικός κινητήρας νέας γενιάς
Ο ηλεκτροκινητήρας νέας γενιάς, σύγχρονος με περιέλιξη διέγερσης, αποδίδει ισχύ 160 kW χωρίς τη χρήση σπανίων γαιών. Η μπαταρία των 40 kWh, ανακυκλώσιμη και κατασκευασμένη στη Γαλλία, είναι κατά 50% ελαφρύτερη, λιγότερο ακριβή και λιγότερο ογκώδης από ό,τι σε ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό όχημα.
αυξημένη αυτονομία χάρη στο σύστημα επέκτασης αυτονομίας (Range Extender)
Η κυψέλη καυσίμου ισχύος 16kW συμπληρώνει τη χωρητικότητα της μπαταρίας των 40kWh επεκτείνοντας την αυτονομία της. Μακρινά ταξίδια έως και 800χλμ. μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση, αρκεί μία στάση λιγότερο από 5 λεπτά για ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ με "πράσινο" υδρογόνο, που συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα.
κίνηση χωρίς περιορισμούς
Απαλλαγμένοι από το άγχος της αυτονομίας χάρη στην επέκτασή της λόγω του υδρογόνου, οδηγείτε ενώ εκμεταλλεύεστε πλήρως τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης: στιγμιαία επιτάχυνση, αθόρυβη οδήγηση, απουσία κραδασμών. Μηδενικοί ρύποι κατά τη χρήση, καθώς το όχημα εκλύει μόνο νερό.

η ασφάλειά στο επίκεντρο

 
Safety Coach (συμβουλος ασφαλειας)
Το 90% των ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος σε συνδυασμό και με τις κακές κυκλοφοριακές συνθήκες. Το Safety Coach βοηθά τον οδηγό να προβλέψει τις περιοχές κινδύνου και να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του. Σε συνδυασμό με τα συστήματα ασφαλείας που εξοπλίζουν το αυτοκίνητο, περιορίζει έως και 70%* τον αριθμό των ατυχημάτων.

*Συνδυάζοντας τα ποσοστά που αφορούν στην πιθανότητα εμπλοκής σε ατύχημα έτσι όπως αυτά μετρώνται από το ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου, με τα ποσοστά από τα ήδη υπάρχοντα συστήματα.

capteur de fréquence - Renault Scenic Vision
παρακολούθηση της υγείας
ένας αισθητήρας καρδιακών παλμών, εγκατεστημένος στο τιμόνι και μια κάμερα, ανιχνεύουν σημάδια κόπωσης ή αδυναμίας του οδηγού.
pédale d'accélération - Renault Scenic Vision
πεντάλ του γκαζιού που ‏“αισθάνεται”
εάν το σύστημα αναγνωρίσει κίνδυνο, το πεντάλ του γκαζιού δονείται για να ειδοποιήσει τον οδηγό να σηκώσει το πόδι του.
conduite sous contrôle - Renault Scenic Vision
απόλυτος έλεγχος στην οδήγηση
αισθητήρες που τοποθετούνται στο αυτοκίνητο αναλύουν διάφορες παραμέτρους (επιτάχυνση, στυλ οδήγησης, απροσεξία, ταχύτητα κ.λπ.) και ενεργοποιούν το Safety Coach, σε περίπτωση μιας δυνητικά επικίνδυνης κατάστασης.
αυξημένο κατά 24% επίπεδο ορατότητας

Η προβολή εικόνων από την μπροστινή κάμερα πάνω στο ημιδιαφανές πάνελ του ταμπλό, προκαλεί την «εξαφάνιση» του καπό από το οπτικό πεδίο του οδηγού. Η κατά 24% βελτίωση στην ορατότητα προς τα εμπρός, είναι ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα του Renault Scenic Vision H2-Tech για μια ασφαλέστερη και μοναδική εμπειρία οδήγησης.


ανθρωποκεντρική προσέγγιση

 
ηχητική εμπειρία
Ο Jean-Michel Jarre, ένας διεθνούς φήμης μουσικός και ερευνητής στον τομέα του ήχου, υπογράφει μια συνεργασία με τη Renault που εγκαινιάζεται με το Renault Scenic Vision H2-Tech.

«Η ιδέα είναι να βρούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο το ηχητικό DNA της Renault, και να δημιουργήσουμε μια αναγνωρίσιμη Renault υπογραφή»     
ανακαλύψτε περισσότερα...
les concept-cars Renault
τα πρωτότυπα της Renault
Ζήστε την καινοτομία μέσα από τα πρωτότυπα μοντέλα που αποτελούν μία πρόγευση των μελλοντικών οχημάτων της Renault.
les concept-cars Renault
Νέα γκάμα Renault
Ηλεκτρικό, υβριδικό ή plug-in υβριδικό... Ανακαλύψτε το μοντέλο Renault που σας ταιριάζει.
95% ανακυκλώσιμο: σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/64/ΕΚ σχετική με την πιστοποίηση Ανακύκλωσης και σύμφωνα με τα υπάρχοντα κανάλια ανακύκλωσης για ανταλλακτικά και υλικά στο τέλος του κύκλου ζωής τους. 70% ανακυκλωμένα υλικά: Το Renault Scenic Vision ενσωματώνει 70% ανακυκλωμένα υλικά από υπάρχοντα κανάλια ανακύκλωσης ή από αυτά που βρίσκονται υπό ανάπτυξη έως το 2030+, αποφεύγοντας τη χρήση πρωτογενών πόρων. Αυτό είναι ένα από τα βασικά σημεία για το Σχέδιο Κυκλικής Βιωσιμότητας των μελλοντικών μας οχημάτων. Πρώτο πρωτότυπο τεχνολογίας H2-tech: σύμφωνα με μια εσωτερική συγκριτική μελέτη του Μαρτίου 2022: πρώτο πρωτότυπο μοντέλο που προσφέρει κυψέλες καυσίμου 16 kW σε επιβατικό όχημα, το οποίο συμπληρώνει τη χωρητικότητα των 40 kWh της ηλεκτρικής μπαταρίας, επεκτείνοντας την αυτονομία της (επέκταση εμβέλειας/range extender)